Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Dopłata za centralne ogrzewanie |
Witam Jak u Was z rozliczeniem za ogrzewanie?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Dopłata za centralne ogrzewanie |
Za ostatnią zimę jeszcze nie mam.
|
|
A u Ciebie, jak? xxxxx
|
|
A u Ciebie, jak? xxxxx
|
|
Łagodna zima była to pewnie będą spore zwroty. Prezesi nas nie skrzywdzą. Dobrze że zimy ciepłe, bo jak byłyby tak jak dawniej, to wypłata szłaby na ogrzewanie.
|
|
Zima była łagodna, dwa kaloryfery grzały oszczędnie i psie pieniądze dostałam nadpłaty. Nic z tego nie rozumiem, to po co oszczędzać. Prezesi to mają to w nosie. xxxxx
|
|
Zima była łagodna, dwa kaloryfery grzały oszczędnie i psie pieniądze dostałam nadpłaty. Nic z tego nie rozumiem, to po co oszczędzać. Prezesi to mają to w nosie. xxxxx
|
|
Ciesz się, że masz nadpłątę. My oszczędzaliśmy w tym roku wiedząc, że będzie drożej, ale żeby aż tak? Musimy dopłacić i to wcale niemało.
|
|
Utzrymanie całej tej wierchuszki spółdzielnianej to też kosztuje. A prezesi nie zarabiają średniej krajowej, tylko trochę więcej, nawet 50 tyś. A i reszta pracowników też swoje bierze. I dlatego są niedopłaty, bo część kosztów administracji, chyba około 40 %, jest dokładane do kosztów co i cw.
|
|
To Ci prezesi tyle zarabiają? Kilkanaście razy więcej jak zwykli ludzie. To i opłaty za wszystko powinny być płacone procentowo od wynagrodzeń.
|
|
\"Informujemy po raz kolejny, że MPEC sp. z o.o. w Łomży, wprowadzając od 1 września 2023 roku nową taryfę, nie podniósł opłat za dostarczania ciepła mieszkańcom Łomży. Ośmioprocentowa podwyżka wynikająca z taryfy zostanie zrekompensowana przez upust w takiej samej wielkości i ostatecznie sumaryczna opłata za ciepło, czyli za energię cieplną oraz jej przesył nie ulegnie zmianie. Udzielenie przez spółkę upustu jest możliwe dzięki produkcji i sprzedaży energii elektrycznej. Dlatego też, podnoszenie opłat za centralne ogrzewanie lub ciepłą wodę użytkową przez spółdzielnię, wspólnotę mieszkaniową czy zarządcę nieruchomości i powoływanie się przy tym na wprowadzenie przez MPEC nowej taryfy - jest zwykłym oszustwem.\" Radosław Żegalski Prezes Zarządu MPEC Sp. z o.o. w Łomży
|
|
Włączyliśmy grzejnik 1 raz gdyż mamy mieszkanie rogowe i bardzo ciepłe i nie ma potrzeby go dogrzewać ogólnie w zimę po domu chodzimy na krotki rękawek i jest ciepło więc grzejnik był włączany raz jeden i mamy zwrot na 250 zł 🤣 nie chce myśleć ile mielibyśmy niedopłaty gdy grzejnik był włączany częściej...
|
|
Weźcie sobie markusek i rino60 i wam podobni pozakładajcie wspólnoty i sami choćby za darmo ogarniajcie swoje blokhausy :D Albo idźcie do firm zewnętrznych - tam się wami po taniości zaopiekują :P Piszę poprawnie po polsku.
|
|
Re: Dopłata za centralne og66rzewanie |
Przecież i tak wiadomo o co chodzi. Czarny Kler = się czarna mafia =czarna polityka. Tak samo jak było ze ze szpitalem, razem zamknęli i udawali że nie wiedzą o co chodzi. I ze wszystkim jest tak samo. Najlepiej jest jak jedni mają przez kadencję wille, a drugich na nic nie stać.
|
|
Zapomniałem zakręcić na czas...Jeden mały pokoik i bum! ponad jedna jednostka... Ponad stówka do zapłaty. Kiedy jedna jednostka jest liczona jako 0,98bleble. Rachunek obniżony o prawie 10 zł miesięcznie na CO. Czyli, tak sobie rozliczyli by wyjść na zero... Tylko chyba zapomnieli o podwyżce w lipcu, której nie powinno być, nie wspomnę o podwyżce za ciepłą wodę. ŁSM.
|
|
Mam przed sobą 2 rachunki - z zeszłego roku i obecny. Ogólnie jest katastrofa. Wg wszelkich danych dostępnych ogólnie cena ciepła wzrosła jakiś czas temu łącznie o 60% w MPEC-u - jakby zrozumiałe. ŁSM zastosował mi w ciągu poprzedniego sezonu podwyżkę ponad ten procent!!!! Dzisiaj mam dużą dopłatę!!! I wracamy do rachunków... koszty stałe ŁSM wzrosły o 75%, a koszt ciepła wzrósł o 105%. TO WSZYSTKO CZYTAM Z ROZLICZENIA TECHEM. Pytanie co to jest koszt stały? Utrzymanie grzejnika na części wspólnej czy utrzymanie człowieka z ŁSM??? Spółdzielnia się chwali że nie zapłacę więcej niż faktury MPEC-u?? To może poproszę o ujawnienie... blok Prusa 8 podobno kosztował Was niespełna 164 tys. brutto. W woli wyjaśnienia... zużycie mam takie samo jak rok temu, wiem co to jest kaloryfer. Płacę spółdzielni 315 zł za CO za 36 mkw - co już uwzględnia chyba od stycznia podwyżkę 60%.
|
|
Dlaczego ŁSM zastosował wysoka podwyżkę w ciągu trwania sezonu grzewczego? Bodajże LISTOPAD 22 + STYCZEN 23 i dalej żąda dopłaty? Powtarzam CENA ZA JEDNASTKĘ WZROSŁA NA PRUSA 8 O 105%. Czy w tym rozliczeniu na pewno nie doliczanie ciepla wody użytkowej za którą już zapłaciliśmy? Jaka jest u Was w ŁSM cena za GJ ???? MPEC nam poda a Wy nie... Proszę rozbić na części pierwsze co wchodzi w skład kosztów stałych... To wszystko przyniosę na piśmie.
|
|
W ŁSM czy więcej oszczędzasz tym masz większą dopłatę. Każdy chce żyć, ale pracownicy ŁSM chcą żyć lepiej niż inni :)
|
|
Oni nie mają świadomości że żyją z tego za co my płacimy, można by im to w jakiś sposób uświadomić:)
|
|
U Was też pewnie co roku jest drożej i drożej. Ceny nieadekwatne do tego wszystkiego oraz do zarobków. Opłaty za mieszkanie już są zupełnie przesadzone. Mamy obecnie najdroższy prąd w Europie i podobnie też z wodą oraz wywozem śmieci.
|
|
Zawsze miałam zwroty, a już rok temu za mniejsze zużycie dopłata była wymagana. Ale może sąsiedzi nie płacili za ogrzewanie i za kogoś trzeba płacić . Nie wiem. Kamila
|
|
Moje rachunki za ogrzewanie nie są duże, ponieważ korzystam z energooszczędnych urządzeń grzewczych. slither io
|
|
Jak niby mamy oszczędzać skoro po wymianie podzielników nie możemy zakręcić grzejników na 0, ? SP Perspektywa wymieniła nie we wszystkich blokach zdzierstwo , po otworzeniu okna grzejnik sam się włącza i to ma być oszczednosc
|
|
Już wiesz, o co w tym wszystkim chodzi. Czarni duchowni równają się czarnej mafii i czarnej polityce. Zamknęli go razem, burrito craft podobnie jak szpital, i udawali, że nie wiedzą, co się dzieje. Cała reszta jest taka sama. Lepiej jest, jeśli niektórzy mają wille na ograniczony czas, a inni nie mogą nic kupić.
|
|
Czym się kierowaliście podczas wyboru ogrzewania i dlaczego? Zdecydowanie chciałbym Wam wszystkim polecić sprawdzić stronę https://www.biomasapartner.pl/p/7/brykiet-drzewny-ruf.html , gdzie znajdziecie ofertę firmy Biomasa Partner Group, która jest producentem wysokiej jakości pelletu drzewnego i ze słomy.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |