Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Sklep z pieczywem KRASKA na ks. janusza |
Witam. Co myslicie o sklepie z pieczywem piekarni Kraska przy ks. Janusza???? Moim zdaniem pieczywo bardzo smaczne i swieże, ale.... nie podoba mi brak higieny obsługujących sklep. Podają pieczywo brudnymi paluchami - przyjmuja pieniądze a potem tymi samymi rękami podaja pieczywo. Warto wspomnieć o oblizywamou palów - bo torebka się skleiła. Dzisiaj natomiast kupiłem bułki. Dziewczynie spadła jedna na ziemię i wrzuciła ją z powrotem na półkę. Szkoda, że musze zrezygnowac z tego sklepu.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Sklep z pieczywem KRASKA na ks. janusza |
jeżeli rezygnujesz z tego sklepu to gdzie będziesz kupować.tak się dzieje prawie w kazdym sklepie spożywczym. jak to sobie wyobrażasz że stoi kolejka do dzwi a pani za każdym razem kiedy przyjmuje pieniążki myje swoje dłonie. akapulko12
|
|
akapulko: ja sobie to wyobrazam zupelnie zwyczajnie: pani podaje pieczywa przez np. papierowa torebke. Ty jak kupujesz chleb w samoobslugowym to golymi lapami macasz ktory jest swiezy?
|
|
słabo mi się robi jak pani dmucha w torebkę
|
|
to ja proponuje ci wogole zrezygnowac z zakupu czegokolwiek bo przeciez jak robia np chleb to piekarz wyrabia cisato wlasnymi rekoma a grom go wie co on wczesniej z nimi robil tacy wlasnie sa popie...leni ludzie udaje jeden z drugim arystokracje
|
|
Uważam, że odpowiednie traktowanie rzeczy, którą zamierzam kupić (ja lub ktoś inny) jest wyrazem szacunku dla klienta. Nie okazujesz takiego szacunku - nie masz klientów. O kulturę pracy pownien dbać pracodawca, który jest zobligowany przepisami sanitarno - epidemiologicznymi - no i poza tym to przecież jemu powinno najbardziej zalezeć na jakości towaru. SANEPID pobiera próbki również z dłoni personelu zatrudnionego przy wytwarzaniu oraz sprzedaży żywności. Zgłoście problem tam i oni przeprowadzą kontrolę - można to zrobić również anonimowo. Jak się ekspedientce nie chce umyć rąk od czasu do czasu lub uzywać torebek lub uchwytów do nakładania towaru - to może powinna pracowac przy czymś innym - np przy zamiataniu ulic. No własnie... a co się stało z książkami skarg i wniosków w instytucjach tego typu?
|
|
Żebyś widział jak się robi chleb bułki itd. cało prace od początku głównego zbiornika ciasta po samo transport by ci się zle zrobiło <ha> Przez wakacje robiłem w piekarni i to najlepszej w mieście O.... i takie rzeczy się wyrabiają tam przy tym jak baba bułki podaje łapami to jest pryszcz a wiesz co jest w tej bułce ?? aaa zonk haha :)) jak kupuje to w samoobsługowym albo na małym ryneczku tam zazwyczaj bułki zwykłe i słodkie pakuje za pomoco szczypców :) P
|
|
Annamira dobrze mówisz, od zawsze dobrze mówiłaś ... ;-) powiedziałbym baba z jajami - oczywiście nikogo nie obrażając ...
|
|
... powiedzmy, że z jajnikami... Pozdrowionka Egon!
|
|
ciekawy temat... nie ma co.
|
|
Robiłem tam zakupy i niespodobała mi się ekspedientka która za bardzo sie ociągała, była zbyt wolna aniżeli dziewczyny z kraski na dwornej lub na dworcu. Robiła wszystko zbyt wolno
|
|
No niestety, jak sobie sam nie zrobisz (wymieszasz, upieczesz i zapakujesz) - to nie masz, tak, jak byś sobie zyczył. A co do powolności... może zmęczona była, co ?
|
|
chłopaku "unomat" od 11 lat biore na sklep pieczywo z kraski i nawet nie masz pojecia co piekarze robia z ciastem i sprzataczka.Piekarze pluja,gile z nosa wrzucaja,sprzataczka zmieciona mąke wrzuca z powortem do ciastai jescze różne cuda...I powiem ci tylko tyle wszedzie tak jest nie unikniesz tego.Moje kumpela parcowała w onie czy tajm bonie w Łomży tam to dopiero co oni wrzucali do pizzy to bys zwatipł to samo słyszałem w piekarni okruszek i możnba by było tak bez końca wyliczycać bo ile ma taki rozum u piekarza który max skończył zawodówke???
|
|
Znalazlem kiedys gwoźdź w bulce a w chlebie sznurowadlo wszystko wyprodukowal okruszek dobrze ze dzieci kiedys kradly im chleb z pod drzwi
|
|
Bo to wszystko zależy od odpowiednich torebek na pieczywo :) Polecam w tym zakresie firmę http://www.hellopak.pl/o-nas--12 :)
|
|
Mnie najbardziej irytuje jak ludzie przewalają w sklepie pieczywo w poszukiwaniu \"wypieczonej bułeczki\"....Albo stoją w kolejce po pieczywo i drą się jeden przez drugiego-PANI ŚWIEŻE PIECZYWO?Co za oszołomy chodzą po ulicach....
|
|
Agent 22 uważasz, że piekarze wyrabiają ciasto łapami w piekarniach?:))))
|
|
Najlepsza jest obsługa w sklepie z pieczywem KRASKA na Mickiewicza. Panie zawsze uśmiechnięte i życzliwe szczególnie te dwie blondyny!!
|
|
Pieczywo obowiazkowo podaje sie uzywajac rekawiczek, a dmuchanie w torebke na pewno niedozwolone. Tamta Pani pewnie w sklepie dziala, jak u siebie w domu - uwazajac to za normalne ... szkolenia z zasad higieny to pewnie maja przed podjeciem pracy w spozywczym ... ------------------------- Ogolnie wg mnie w Łomzy sprzedawczynie sa wyjatkowo mile ...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |