Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Neostrada Orange a światłowód |
Czy ktoś posiada bo ja ostatnio założyłem neostradę i czy jest sens światłowodu i oszpecenia kablami mieszkania.Jakie wasze są opinie
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Neostrada Orange a światłowód |
Mam Neostradę od lat. To starzejąca się technologia na miedzianych kablach. Każdego roku synchronizacja maksymalnej prędkości spada. Te stare kable wiadomo tracą właściwości. Gdybym tylko miał możliwość to natychmiast skorzystałbym ze światłowodu bez mrugnięcia okiem. Światłowód to stała prędkość i jakość tego jest nieporównywalnie lepsza. Oczywiście ma znaczenie operator czyli serwis danej firmy a to już inna sprawa.
|
|
To Neostrada jeszcze istnieje??
|
|
Oczywiście, że nie neostrada, a orange - pod względem jakości bez zastrzeń. Ale gdybym teraz to instalował zapytałbym najpierw o: karę za zerwanie umowy (w życiu różnie bywa i czasami może być taka konieczność). Zaskoczy to pewnie wszystkich. Jak myślicie jest to 100 , 500, 1000 zł a może więcej?
|
|
nie jest to zadna kara , tylko zwrot ulgi naliczonej przy podpisaniu umowy. kwota jest tym mniejsza, im mniej ci zostalo do konca umowy.
|
|
co do serwisu to zawszse lepiej wziac lokalnego operatora bo zawsze rozmawiasz z zywym czlowiekiem na miejscu, a nie czekasz godzine na teleoperatora. poza tym w mniejszej firmie nikt cie nie oleje tak jak w molochu typu orange, netia, vectra. bardziej sie dba o klienta. jest wizyta domowa, a nie gadka typu : podaj pan taki nr seryjny taki MAC, wlacz wylacz itp. jakby czlowiek byl specem od wszystkiego.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |