Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Czołówka z radiowozem |
Te radiowozy jakieś felerne kupili. Panowie Policjanci trafili do szpitala a kierujący Clio na dołek. Te Clio to jakieś wzmacniane było, czy mamy do czynienia z wyłudzeniem?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Czołówka z radiowozem |
A co, nie wiesz że w państwówce każdy wypadek w pracy traktuje się śmiertelnie poważnie? Zazwyczaj działa to tak: Jak był wypadek, nie ważne czy poważny czy nie, zwolnienie musi być. Mówisz że boli cię szyja/kręgosłup. Rentgen nic nie wykrywa, ale ty przecież ból czujesz 😉 Później rehabilitacja. A na koniec odszkodowanie. I nie zapominaj, że za to wszystko płaci państwo (czyli suweren). Państwowa robota, to złota robota. A ciemny lud zapier..la za miskę ryżu i płaci za nierobów na państwowych posadach 😁
|
|
Zawsze możesz się przebranżowić i chorować. Nogi mi się nie zginajq.
|
|
Każdy zauważył że zawsze coś się dzieje z policją to do szpitala i L4 tak jak ci od pokazywania kogutów.
|
|
Policjanty tylko jak idą do Roboty to i test wiedzy i sprawności zdadzą a potem to wypadek Może być z jeżem od razu na L4 i tak jak napisał przedmówca zwolnienie i odszkodowanie bigi2004
|
|
Miejmy nadzieję, że chociaż kierowca radiowozu dostał 1000 mandatu za uczestnictwo w kolizji, chyba wszyscy jesteśmy równi wobec prawa?
|
|
A ja jestem ciekaw ,kto zawinil ?? Wniosek jest taki ze jak masz procenty w e krwi to lagodne skutki kolizji....... wiec teraz jak lepiej czy na trzezwo wsiadac do auta ..jest bezpiecznie czy po lekkim znieczuleniu ??
|
|
Jak wolisz trafić do aresztu zamiast do szpitala to Twój wybór ;)
|
|
Nie dotyczy...Piotrze chyba masz rację jesteśmy równi wobec suebie oraz prawa i nie powinieneś chlać w pracy co od lat praktykujesz i to w państwowej...po dwa od kiedy samo uczestnictwo w kolizji skutkuje mandatem??? Fakt mózgu już dawno nie ma to skąd myślenie...wóda wypaliła! Ty często sam sobie przeczysz w swoich rozważaniach...
|
|
no kto jak kto ale policjanci wiedza doskonale jak wyjść korzystnie. nawet z najgorszej sytuacji. Teraz długotrwałe zwolnienie lekarskie , potem rehabilitacja , odszkodowania itp. Nie ma w policji złego co nie wyjdzie jej na dobre hahahah. follow me
|
|
Zuzia chyba mnie z kimś pomyliłaś. Po drugie rzadko pijam a jeżeli już to na pewno nie w pracy, po trzecie nie pracuję w budżetówce i to z mojej pracy utrzymują się takie tłuste brochy jak ty. Po czwarte uczestnicy kolizji dostają mandaty no chyba że się należy do rodziny i znajomych królika, jest się policjantem, księdzem albo innym pasożytem żerującym na obywatelu. A żeby nie być gołosłownym to masz tu listę: https://auto.dziennik.pl/prawo-na-drodze/artykuly/8646354,kto-dostaje-mandat-przy-kolizji.html
|
|
A niby takie pancerne... z demobilu może :)
|
|
Na pewno z demobilu! ;)
|
|
Nie dotyczy* od kiedy uczestnicy kolizji dostają mandaty? Mandat dostaje sprawca, a nie uczestnicy. Chętnie dowiem się na jakich paragrafach bazujesz? Bo mam nadzieję, że prawa jazdy ci nie dali z taką wiedzą.
|
|
Podałęm wcześniej linka
|
|
Bazuje na podstawie artululu 13 paragraf 345 dziura 7 numer boczny 125 Nogi mi się nie zginajq.
|
|
Przebranżowić się i chorować? Nie, dziękuję. Mam swój honor.
|
|
No rzeczywiście. Widać ty i honor.... Nogi mi się nie zginajq.
|
|
Na pewno mam więcej honoru niż niejeden funkcjonariusz 🙂 Przez ostatnie kilka lat Polacy przekonali się, ile to nasi mylicjanci mają honoru, wykonując \"polecenia\" rządzących - te polecenia napisane na kolanie. Gdyby ministerstwo zaleciło każdemu funkcjonariuszowi, przed rozpoczęciem służby włożyć własną rękę po łokieć we własną d.pę, to też tak ochoczo by wykonywali te polecenie? Tak jak wykonywali polecenia dręczenia obywateli, którzy odmówili robienia z siebie pawianów i noszenia kawałka bawełny na twarzy? Pamiętasz? Te bezsensowne i niekonstytucyjne polecenia? Mam przypomnieć o granatniku komendanta głównego policji? Czy pan Szymczyk miał na tyle honoru, żeby sam się zwolnił, czy podać się do dymisji (nie wiem jak to tam na wysokich szczeblach się odbywa), po tym jak wyszło nielegalne posiadanie granatnika, połączone z nielegalnym przewiezieniem tego granatnika przez granicę? Jeśli komendant główny policji nie ma honoru, to jaki przykład daje dla funkcjonariuszy niższych szczebli? Będziesz mi tu pisał o honorze. Normalnie oplułem monitor ze śmiechu. Dzisiejsze społeczeństwo jest kompletnie bez honoru (nie wszyscy, ale większość).
|
|
Kiedyś powiedzenie \"zdejmij mundur, przeproś matkę\" było obelgą dla policjanta. Dziś już ich to prawdopodobnie nie rusza. Dlaczego nie? Bo po ostatnich kilku latach można wywnioskować, że większość funkcjonariuszy nie ma szacunku ani do suwerenu (których przysięgali chronić), ani do siebie samych. Ważne jest tylko ślepe wypełnianie rozkazów i wyniki.
|
|
Coś wiadomo czy funkcjonariusze wyszli już ze szpitala?
|
|
Ale jak to, czy wyszli ze szpitala? To oni nie zginęli w tym wypadku? Patrząc na wgniecenia i rysy na autach, to chyba nie wyszli z radiowozu o własnych siłach. Aż dziwne, że z miejsca wypadku nie transportowali ich helikopterem do szpitala MSWiA do Warszawy, w związku z zagrożeniem życia 🤣 A tak serio, to myślałem że najlepszymi stymulantami są piłkarze. Byłem w błędzie 😉
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |