Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
odpowiecie za to |
odnosi sie to do tych panow co ukradli pare radyjek i wybili mi szybe w samochodzie, oddasz to co wziales biedaku piep... wez sie do roboty jeden z drugim a nie kradniesz ludziom, co ciezko i uczciwie na to zapracowali, mowie to otwarcie,odpowiesz za to i bedziesz sie kajal na kolanach a radio przynieszesz mi w zebach bo mam namiary beszczelny prosiaku
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: odpowiecie za to |
takie straszenie, że się ma "namiary" nie pomoże... rozsądniejsi nigdy niczego u siebie nie trzymają... chyba, że wymierzysz sprawiedliwość na "własną rękę", co ja bym uczynił, gdybym posiadał namiary na złodzieja... ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
zamierzam na wlasna reke - umiesz liczyc licz na siebie
|
|
lol
|
|
xana: takie szumowiny, które wyciągają ręce po czyjś dobytek trzeba tępić. ADALL
|
|
adall, popieram to sa zwylke marginesy z pusta czaszka, nie stac ich ani na pomysl jak uczciwie zarobic, nie stac na radio, nie stac na slowo przepraszam szkoda slow ale to ja sie bede smiala ostatnia szczeniaki opchna radia i se kupia nowe jeansy lub paczke fajek
|
|
przywrocic prawo hammurabiego!
|
|
Xana przedewszystkim uspokoj sie i nie rób niczego pod wpływem emocji!Bo z ofiary możesz stać się przestępcą.... Idz na Policje,wyjasnij wszystko i pozwól im działac.
|
|
ten zawsze będzie gadał jak pies hehehe... pierwszy kodeks, jaki powinieneś opanować to Kodeks Hammurabiego... ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Mieczkoś jesteś moim idolem :D:D ;)
|
|
moim też :P
|
|
Mieczkoś za dużo "Oficerów" się naoglądał i ślepo wierzy w naszą polską Policję... ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
he już widzę mine policjanta odbierającego zgłoszenie o kradzieży radia, ciekawe co by odpowiedział, czemu przychodzisz z tym do nas? :)
|
|
Przedstawiłem najkorzystniejsze rozwiązanie tego problemu moim zdaniem oraz rozwiązanie które ja bym wybrał :)) Sane One wiesz ...Wręcz przeciwnie,gdy oglądałem ten serial to traciłem wiarę... :)) Tomekk zapewniam Cię że tak by nie odpowiedział :))
|
|
P.S - Sane One gdyby każdy stosował kodeks Hammurabiego to przestałoby istnieć ludzkie pokolenie na świecie :D Pozatym nie żyjemy w starożytnym egipcie,ani w plemionie indian tylko w Polsce - Państwie prawa i sprawiedliwości :))))
|
|
Główne hasło kodeksu to: oko za oko, ząb za ząb. Wydawałoby się, że każdy człowiek podlega jednakowemu prawu. W praktyce jednak było inaczej. O wielkości kary decydowała przynależność do stanu (społeczeństwo było podzielone na trzy grupy - możnych, lud i niewolników). Jeśli np. niewolnik wydłubał oko komuś "wyżej postawionemu" – jemu także wydłubano oko. Natomiast jeśli ktoś "wyżej postawiony" wydłubał oko niewolnikowi musiał tylko zapłacić jakąś kwotę. ten kodeks nie różni się niczym szczególnym od naszego prawa, biedny ponosi karę a bogaty tylko płaci i jest wolny...
|
|
tomekk: doskonale wiem o tym, że wymiar kar różnił się zależnie od statusu społecznego... ale bardziej chodziło mi o wymiar symboliczny tego Kodeksu... ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Policja tu nic nie zdziała. Zawiodłem się na nich nie jeden raz. Prostą wydawałoby się sprawę ciągneli dwa miesiące a efekt, umożenie... Nie ma co sobie głowy nimi zawracać. A sprawa była bardziej poważana niż jakaś kradzież! -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
w Polsce "zyc nie umierac"....
|
|
SaneOne: wiem o co Ci chodziło, tak mi się jakoś skojarzyło z tym prawem dla biednych i bogatych hehe a kodeks sam w sobie fajny, nawet bardzo ostatnio np. ktoś mi przyjebał w auto i sobie pojechał nie zgłaszałem tego nigdzie, poczekam może w końcu wyjdzie kto to i wtedy oko za oko hehe pozdro
|
|
mieczkoś997 całkowicie się z tobą zgadzam :)
|
|
Wkurwia mnie już to w ciągu kilku dni przed moim blokiem okradli 2 samochody jebańce ! w sobote bodajże radio ukradli a wczoraj cały samochód bez żadnych śladów i to na jednym parkingu dorwać takiego psa jebanego . Ukradł obciąć rękę pobił nogi połamać zgwałcił kastracja i tyle a nie się walić w jak Ziobro ale mi minister od siedmiu boleści takimi karami do niczego nie dojdziemy ...
|
|
Tomekk... Trochę dziwnie robisz;] A niby jakim cudem będziesz wiedział ze to ten, jeżeli już "naprawił" samochód??Albo moze nie był wogóle z łomży?
|
|
moje auto jest mało spotykane, jest ich niewiele a do wypadku doszło na prawie pustym parkingu, liczę na to że ten gamoń kiedyś się komuś wygada że "jakiś czas temu rozpierdolił tą furę i sobie pojechał", Łomża to mała mieścina takie rzeczy często wychodzą na jaw po czasie, chociaż to tylko moje marzenia hehe pozatym jak ktoś wali w kogoś auto i ucieka albo kradnie to jest dla mnie maxymalnym frajerem bez honoru pozdro
|
|
Xana mi tez się wjebali do samochodu jakieś dwa miechy temu nic cennego nie zwinęli prócz okularów przeciwsłonecznych i rozwalonego zamka.W sobotę wjebali się kumplowi na niemcewicza.Jak masz namiary to daj znać też im mordy bym poobijał , pedałom jebanym.Walczyć z nim bez policji, to będzie skuteczniejsza metoda jak im ktoś gnaty połamie. Pozdro!
|
|
no tylko trzeba uwazac na to zeby samemu sie jeszcze gozej nie wyszło na tym ale hamstwo trzeba tepic! polecam kabaret kon polski skecz o kradziezy radia bardzo trafnie przedstawiona jest praca naszej policji:)
|
|
no tylko trzeba uwazac na to zeby samemu sie jeszcze gozej nie wyszło na tym ale hamstwo trzeba tepic! polecam kabaret kon polski skecz o kradziezy radia bardzo trafnie przedstawiona jest praca naszej policji:) http://www.kabarety.fani.pl/ kon polski skecz "policja"
|
|
Mieczkoś napisał: "Idz na Policje,wyjasnij wszystko i pozwól im DZIAŁAĆ"
|
|
Mieczkoś to ty jesteś W11 jakieś. W jakim ty świecie żyjesz? Każdy policjant prywatnie ci przyzna ,że gówno może i nic więcej.
|
|
kazdy policjant powinien "wszczac procedure":)... tylko trzeba oficjalnie zgłosic:) pozdrawiam i zapraszam jeszcze raz do obejzenia bo naprawde warto:)
|
|
ogólnie cała procedura wygląda tak że przyjmują zgłoszenie piszą raport itp. z racji że nie ma świadków, śladów (bo przy kradzieży radia nie ściągną laboratorium do pobrania próbek DNA :)), czekają jedynie na telefon jakiegoś świadka i po kilku tygodniach z braku dowodów śledztwo jest zamykane. a ty kupujesz nową szybę radio i zaczyna się od nowa :):) najgorzej jak szyba jest warta więcej niż radio...
|
|
Dziękuję Biernaczento :))) adrian1988 przecież Xana wyraźnie napisała że ma podejrzanych oraz "namiary" na nich.Problem jest tylko w tym żeby samemu nie wymierzac sprawiedliwosci tylko pozostawić to organom to tego celu powołanym... Pzdr
|
|
ale jak policja dziala, przeciez to nie pierwszy raz , w tym samym czasie co mi, z tego samego parkingu, zalatwili 3 auta , kuzwa nie mogli krasc jakos kulturalniej?, teraz pare dni zasuwam z buta bo nie moge szyby kupic- z tamtej zostal tylko maczek
|
|
pomijajac koszta i czas
|
|
kika miesięy temu sam również padłem ofiarą kradzieży po wybiciu szyby bocznej tylnej ale myśle ,że to nie jest miejsce na zwierzanie się lub obrzucANIE WULGARNYMI SŁOWAMI ? ? ? waldek27 wtedy nie uważałeś co robisz - teraz rób co uważasz?
|
|
to co to za miejsce , na pytania i odpowiedzi typu jakie masz hobby?na takich piiii to za lagodne okreslenia, a ty bys pewnie jeszcze im podziekowal i poglaskal po glowce
|
|
Na jakim parkingu tak kradną ? I do jakiego auta potrzebna jest szyba ?
|
|
nie bede tu zdradzac szczegolow powiem tylko ze parking dobrze oswietlony, pod blokiem, a z szyba sobie poradzil mąż- dziekuje
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |