czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
tv n-ka

Ma ktoś może tv n-kę i mogłby polecić instalatora tzn do ustawienie skosu konwertera (resztę mam po polsacie ) tak żeby jakość sygnału na obu tunerach była ok.
Bo jak narazie polsat cacy jakośc ok 90 % a nka jeden tuner siła/jakość 85/90
a drugi sił/jak. 85/0

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: tv n-ka

Zadzwoń do tego gościa ja ci mogę go polecić powiedz ze jesteś od Tomka .Kolega zakłada anteny już z parę wiosen i ma do tego przyrząd dużo cię na pewno nie skroi
Tel 606-444-276

JEśli masz siłe/jakosc 85/90 to znaczy że jest ok , lub złapałeś Astrę a nie Hotbirda. Musisz pobawić się w ukrytym menu

Spróbuj tej magicznej kombinacji Setup->żółty->728 i w ustawieniach popróbuj z Diseq i różnymi LNB, bo siłę sygnału masz OK.

Robimy tak:
Menu, żółty klawisz, 728 i ... ustawienie Diseque + zmiana LNB z 1 na 2 i .... .powinno działać

Jako ciekawostka:

Reset nbox-a

sposób 1
naciskamy kolejno:
menu, res i potem na około 5 sec prawy kursor na panelu dekodera. (ustawienia fabryczne , chyba),

start dekodera
diseq trzeba ponownie ustawić na ON jeżeli jest.
sposób 2- naciskamy jednocześnie menu, res, prwy kursor i trzymamy ok. 5 sek.

:)

Aha powiedz jaką masz antenę ( rozmiar ) ?

antena 90 cm
nbox rekorder
antena 1 jakość Ok
antena 2 jakość 0%
i poza tym nie ma wszystkich kanałów
wypobowałem na konwerterze samsunga z 2-ma wyjściami jest syg+ jakość ok 90% ale kupiłem konwerter inverto z 4-ma wyjściami (bo mam polsat + n-ka) i niestety na tym nie idzie na dwa tunery do nboxa

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org