poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Shell w Łomży

Właściciel Shell zaprasza do tankowania paliwa takiego na jakim jeżdżą bolidy Formuły 1 hehehe. Kit jest dobry ale bez przesady, otóż:

"Dawniej paliwo używane w Formule 1 zawierało mieszankę węglowodorów i było bardzo specjalistycznym paliwem o małym podobieństwie do benzyny ogólnodostępnej. FIA wprowadziła przepisy, które mają znacząco zmniejszyć zanieczyszczenie środowiska. Dziś używa się specyficznego rodzaju benzyny bezołowiowej, o ściśle kontrolowanym składzie. Paliwo jest jednakowe dla wszystkich stajni i nie można go na własną rękę ulepszać. Podczas tankowania paliwo wtryskiwane jest do baku z szybkością ok. 12 litrów na sekundę. Samochody w ciągu wyścigu zużywają ok. 75 l paliwa na 100 km."

Teraz nawet "maluch" będzie śmigał jak rakieta !!!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Shell w Łomży

Życze szerokiej drogi i gumowych słupów.

waldek27

wtedy nie uważałeś co robisz - teraz rób co uważasz?

http://hotnews.pl/artpolska-1005.html
shell i paru innych mózgotrzepów

bigi2004

"z Łomży mogą tankować do swoich samochodów takie samo paliwo jak wlewane jest do bolidu Michaela Schumachera podczas zawodów Formuły 1."

z tym to trochę przesada walnięte pod publikę żeby ludzie zaraz wszyscy tankowali na stacji Shella

ale chyba nie będzie v power'a 99+?
będzie tylko ten zwykły
a on się średnio nadaje do walki ze stukowym :(

Reklama jest przecież dźwignia handlu.

He, he, Formuła 1.
Mariusz Gosk lubi trochę pofantazjować, chyba, że zapomniał dodać "prawie takie samo paliwo". Jak wiemy "prawie" robi wielką różnicę.

I jak Wasze opinie na temat stacji shell ja przyznam, ze wczoraj to balem sie tam wejsc ;/ jakos dziwnie ludzie patrzyli się na mnie i jakoś tak ciemno.....

Aj wy narzekacie że to nie takie owakie , ale przynajmniej mam gwarancje że wlewam tyle ile chce , i nie żadnych mieszanek.Sama marka za siebie mówi ;-))

pozdrawiam

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org