Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Odśnieżanie chodników |
4.lomza pomstuje na właścicieli posesji nieodśnieżających chodników, tylko nie bierze pod uwagę, że w wielu z tych posesji mieszkają samotne stare kobiety, które nawet nie mają siły, aby wyjść z domu, a w wielu przypadkach między chodnikami a ogrodzeniami domów są rachityczne trawniczki, co z takich właścicieli zdejmuje obowiązek odśnieżania. Miasto powinno się wziąć do roboty, jak trzeba to zatrudnić bezrobotnych.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Odśnieżanie chodników |
Też bym chciał żeby pieniądze które idą na darmozjadów z ratusza szły na odśnieżanie chodników takim ludziom. A po 4lomża czego się można spodziewać? JESZCZE POLSKA NIE ZGINĘŁA
|
|
Jak im tak żal tych nieodśnieżonych chodników to łopaty w łapy i wio do pługa . Odśnieżanie chodników ,wszystkich to powinien być obowiązek miasta, koniec ,kropka. Tomecki101
|
|
Jest zima, więc ma być śnieg i mróz. Niech babcia zamówi sobie posiłek i zakupy on-line, zarejestruje się na portalu ZUS, u lekarza, w Urzędzie skarbowym, założy profil zaufany. Tak rząd pomaga ludziom
|
|
I tu się z autorem tematu nie zgodzę i tak jak rozumiem że zamieszkują często takie domy osoby starsze i tu zgoda. Tak w wypadku gdy osoba starsza na syna, wnuczka, rodzinę to łopatę im w dłoń i odśnieżać babci czy dziadkowi bo potem po dziadku czy babci domek już przejąć będzie komu i nie będzie się szukało nikogo aby oddać charytatywnie? A jeśli babcia i dziadek nie ma żadnej rodziny to wtedy i owszem trzeba tym starszym ludziom pomóc,bo łopata i odśnieżanie to nie dla nich. Kasia..
|
|
Popieram Autor: kadcyla , ... a Chamjasniepanhrabia, potomek roztrząsaczy gnoju, jako wieloletni pastuch i parobek obeznany od dziecka z obsługą wideł do wyrzucania gnoju, dałby sobie pewnie i radę z obsługą tak skomplikowanego technicznie sprzętu, jak łopata do śniegu :)
|
|
ale ta babcia Kaśka jest durna ... czyli sprawdzać kto , ile babcia ma dzieci , gdzie i czy w ogóle pracują , a jak w innej miejscowości, niech biorą urlopy wypoczynkowe i do łopaty :))))
|
|
... a jak dzieci i wnuki nie chcą odśnieżać babci posiadłości , rząd powinien pozbawić ich prawa dziedziczenia :)
|
|
czesia z kownat ten temat nie powinien dotyczyć czesio swojej budy w kownatach napewno nie odśnieża tylko wydepta ścieżkę do do wychodka i z powrotem JESZCZE POLSKA NIE ZGINĘŁA
|
|
To, że ktoś starszy nie odśnieży przy swoim domu jestem w stanie zrozumieć. Ale... dziś jeździłem po drogach osiedlowych i parkingach PERSPETYWY. Masakra. To co zmotoryzowani ujeździli to ich. A SPÓŁDZIELNIA, która ma sprzęt, maszyny do tego, ludzi, którym płaci... co robi??? A każdy mieszkaniec tego osiedla, tych bloków płaci, i SPÓŁDZIELNI nie interesuje czy ma z czego. To to jest w porządku?
|
|
jezeli chodnik od posesji oddziela pas zieleni to obowiazek odsniezania lezy po stronie miasta,jezeli pasa zieleni nie ma a chodnik sasiaduje bezposrednio z posesja wtedy obowiazek lezy po stronie wlasciciela posesji , proste ? PROSTE,zamykamy temat
|
|
Dla mnie to jest chore z tym odśnieżaniem. Chodnik nie jest mój, a mam odśnieżać.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |