Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
niemcy |
ktoŚ ma może ma jakieś namiary na prace w niemczech na sezon ??<zbiory itp .> Żyj Dla Siebie, Nie Dla Niego :))
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: niemcy |
oj chyba za pozno sie obejrzalas ja zalatwialem sobie juz ponad miesiac temu a znajoma ostatnio wiem ze dzwonila to juz nie zapisywali nikogo... ale szukaj szukaj jest jeszcze duzo innych miejsc ;) mozesz cos zobaczyc praca-za-granica.pl tam czasami cos ciekawego jest
|
|
a zbiór czego bardziej ciebie interesuje no i czy mieścisz się w wieku 23-45 bo niektóre mają taki wymóg
|
|
warzyw Żyj Dla Siebie, Nie Dla Niego :))
|
|
http://www.praca-za-granica.pl/o-130994.php Sprubuj tutaj!
|
|
słuchajcie, a jak jest z bezpieczeństwem?
|
|
Można trafić dobrze jak i źle, ja pierwszy raz pojechałem w ciemno i trafiłem przez pomyłkę do "firmy" którą można śmiało nazwać obozem pracy, na szczęście szybko wszystko się wyjaśniło i trafiłem pod właściwy adres w miejsce gdzie są naprawdę fajni ludzie i atmosfera, teraz regularnie tam jeżdżę naprawdę jest zajebiście. Można i zarobić i fajnie spędzić czas.
|
|
ok, ale jechałeś z kimś czy sam? czy płaciłeś za wyjazd? http://yarrok.blogspot.com/2008_04_24_archive.html http://moto.money.pl/ceny-paliw/
|
|
najlepiej to jechać z kimś nie samemu to zależy do tych co prowadzą te gosp. bo dużo teraz tam jest rumunów itp. napisz e-maila
|
|
Znaczy powiem Ci tak, oferty pracy znalazłem w internecie wybrałem kilka i tam wysłałem zgłoszenia, te w których wymagali przesłania wcześniejszej przedpłaty omijałem bo kilka osób nacięło się na coś takiego.
|
|
W miejscu gdzie ja jeżdzę jest bezpiecznie. I nie słyszałam, żeby w okolicy były jakieś obozy pracy, są plantacje gdzie jest dużo ludzi (ok 400 osób) i wiadomo to jest dużaaaa grupa to może tam być nie dobrze, bo słyszałam ze jak tak duzooo ludzi to potrafia kraść całe skrzynki z truskawkami hehe. A tam gdzie ja jeżdżę ludzie są bardzo mili, są też rumuni ale oni też są fajni nawet da się z nimi dogadać hehe i często jest śmiesznie z nimi. Ale tam także jest za pozno za zapisy, bo w starym roku się trzeba zapisać więc niestety nie pomogę. Powodzenia w dalszym szukaniu :) pozdrawiam :)
|
|
Marta03 a możesz powiedzieć w jakie jeździsz mniej więcej okolice? Nie okolice Vechty przypadkiem?
|
|
Witam. Zenit, w tamtym roku w podobnym temacie napisałeś, że możesz dać namiary na robotę. Masz może coś na oku?
|
|
franka proponuje kasa konkret zapierdol tez
|
|
konkrety?
|
|
......
|
|
........
|
|
http://www.maehlmann-gemuesebau.de/start.php?lang=pl zapierdol ale spoko, nie nadążysz nie zarobisz;], okolice vechty xD w sezonie do 1300 ludzi
|
|
markus.wempe@t-online.de pargelhof Wempe Wempe, Markus Alte Dorfstrasse 3 49377 Vechta a tu jak ktoś umie po niemiecku szwargotać;]
|
|
a i dodam że to wszystko zależy od lata, w tamtym roku był nie urodzaj nikt nie przewidział i firmy wysłały umowy do 100% co w poprzednich sezonach a roboty nie było więc dużo osób ledwo co odrobiło koszty, znajomy jest brygadzisto w durzym gospodarstwie i mówił że w szczycie sezonu przyjechało 1200 ludzi, robiło 80-90 % tych a średnia dniówka wyniosła 30E, jak ludzi ubyło do 700 wzrosła do70E w akordzie
|
|
ok. mam pytanie, a jak jest ze zbiorem jabłek??? Miałem kiedyś namiar na pewną pracę, płatne od godziny, 10h na dobę. Słyszał ktoś z was o tym?
|
|
.....
|
|
.....
|
|
szkoda ze pozno sie dowiedzialem. a czy z urzedu pracy ktos wyjechał - tam wisza na tablicach oferty pracy za granica.
|
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |