Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Polski karp jest smaczniejszy i o niebo zdrowszy od łososia. |
Jemy go od święta ale tak naprawdę to najsmaczniejsza i najzdrowsza ryba na naszym rynku. Łososia tak przereklamowanego bije na głowę bo nie zawiera żadnych toksycznych substancji podczas gdy łosoś norweski dosłownie od nich świecie. Ma bardzo delikatne i pożywne mięso. Hodowany w polskich ekologicznych naturalnych stawach . Polecam . na temat innych ryb to tu bardzo ciekawe https://www.youtube.com/watch?v=L1D75NhRyTA łosoś od 19,06 minuty cała prawda aż sie zdziwicie za co płacicie po 60 złotych za kilogram rozmrażanego a po 100 zetów za wedzonego. facmen
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Polski karp jest smaczniejszy i o niebo zdrowszy od łososia. |
po obejrzeniu tego filmy zdajcie sobie pytanie. Dlaczego najbardziej toksyczna ryba łosoś norweski jest najdroższa. Tak dział lobby zmowa , gdzie wszyscy milczą bo hodowla przynosi olbrzymie zyski. Norwegowie widząc, że sprawa jest coraz głośniejsza przenoszą swoje hodowle łososia do Chile i sprzedają tego samego łososia już nie pod nazwa norweski ale jest on tak samo toksyczny. facmen
|
|
nasz karp jest w tym przypadku cudem natury ale brak mu odpowiedniej reklamy i poza świetami się go nie sprzedaje czy tez nie przetwarza w gotowe wyroby. Wedzony jest przepyszny, konserwy sa bardzo smaczne . I co najwazniejsze zdecydowanie tańszy. facmen
|
|
O widzę flakuś ,że dostałeś zlecenie na karpia pewno z polskiego sklepu Lidl ...Staraj się może premię dołożą ... Brawo PiS jak tacy czosnkowi chwalą Polskie rybki robi się znakomicie ...
|
|
tak zlecenie z Izraela hahahahahah. facmen
|
|
Różnica między karpiem a łososiem jest porównywalna do tej, jaką stanowi różnica między rumem, a rumakiem. Lub między koniem, a koniakiem
|
|
Polski karp to gowno i plywa w gownie. Nigdy nie jadamy karpia na wigilie bo go nie lubimy. Co to za glupia tradycja ze musisz jesc karpia
|
|
No panocku to znaczy ,że większość Polaków i Mojżeszowych ,że o komuszkach czarzastego nie wspomnę wcina ****** ? A tak zapytowywuję szanowny panocek jadł kiedykolwiek tą rybkę ? Do flakusia a to Lidl Mojżeszowe już kupili ?
|
|
fak hodowca karpia hahah
|
|
no cóż.. różnica pomiędzy karpiem a łososiem jest dość zauważalna :) Myślę, że opcja z karpiem jest już dość mocno ugruntowaną tradycją. Jeśli chodzi o rybki to moim zdaniem świetną opcją jest śledzik. Ostatnio robiłem według takiego przepisu - https://uwielbiam.pl/przepis/weganski-sledzik-pod-pierzynka-z-ogorkow-kiszonych . Naprawde rewelacja :D moge polecić każdemu! :)
|
|
poważnie prosze popatrzcie ten film a dopiero potem dyskutujcie. Karp jest najzdrowsza ryba .Problem w tym ,że my mało potrafimy z karpia zrobić. facmen
|
|
Spokojnie flakuś wy rzeczywiście mało umiecie My bardzo dużo... :-)
|
|
Marek 89 smaka mi narobiłeś tym śledziem aż mi ślinka leci....
|
|
panie celebryto nowogrodzki jak widze skromnośc jest panu obca. facmen
|
|
No raczej! To akurat nie ulega wątpliwości!
|
|
flakuś celebryta to ty ,pluto ,ziuta i palka z Nowogrodu ja biedulo jestem z Łomży i tak sobie piszę skromnie i ciesze się jak wam trochę jadu upuszczę jak ciut wam piany poleci ze złości ... ha ha ha
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |