Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Dmuchawy do liści |
Warszawa jako pierwsza zabrania używania dmuchaw do liści od 1 stycznia 2021. Jest to jak najbardziej słuszne rozwiązanie także dla Łomży, gdzie dmuchawami parodiuje się sprzątanie chodników i jezdni upychając śmieci po kątach a jednocześnie produkując masę kurzu, który osiada na wszystkim -- w tym i na elewacji bloków. A co wy o tym sądzicie ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Dmuchawy do liści |
Ja,się nie zajmuje takimi głupotami.
|
|
Z tego co zaobserwowałem to na bieżąco uprząta się w ten sposób chodniki. Na koniec sezonu grabi się i wywozi liście (nic się nie upycha po kątach). Ale może masz pomysł jak pozbyć się najpierw kurzu, o którym piszesz? Jest pomysł. Wybetonować wszystko dookoła, pozbywając się rodzimej gleby. Do tego zmierzasz? Jest kilka innych. Np. myć auta na bieżąco, karać kierowców aut ciężarowych za nieszczelne naczepy i pozostawianie nieczystości na ulicach, etc. ADALL
|
|
Zdecydowanie powinni zrobić coś z tymi urządzeniami spalinowymi. Niedługo się podusimy od tych spalin.
|
|
Jak wygląda zganianie liści każdy widzi - ale doskonale też widać że wiatr robi swoje i zgania liście z powrotem na drogę i chodnik. Ale latem liści nie ma, a dmuchawy na okrągło zdmuchują śmieci na trawniki -- tak jest ponoć nowocześnie. Widziałem też niejednokrotnie jak dmuchawami udrożnia się spływ wody do studzienek, bo nie chce się sprzątnąć chodnika po wykoszeniu trawy.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |