poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Przejazd kolejowy na Piłsudskiego

Ilu z czytających forum ma wątpliwą przyjemność przemieszczać się ul. Piłsudskiego w kierunku Al. Legionów przed godziną 8.00?

Ja niestety mam i mam też tego dosyć!
Prawie codziennie jest korek od Legionów do Reymonta. A ja tylko chcę skręcić w prawo w Legionów...

Mam pytanie do kolejarzy (może czytają forum), czy nie mogliby zrobić sobie przerwę w przetaczaniu pociągów powiedzmy od 7.40 do 8.10. Pozwólcie ludziom bezstresowo zaczynać dzień...

I mam też pytanie do władz miasta, czy zamierzają jakoś zorganizować ruch w tym miejscu lub też oficjalnie wystąpić do PKP z prośbą o nieprzetaczanie pociągów w godzinach szczytu? Chociaż nie jest to droga do ratusza, to można chyba na Panów liczyć?

Pozdrawiam

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Przejazd kolejowy na Piłsudskiego

Całkowicie sie zgadzam!!! ja mam te nieszczęście, niestety!! że jadąc do pracy musze też zaliczyc rondo na Piłsudzkiego przy PKOBP, (pomijam juz temat osób które wjerzdzaja na to rondo z prawego pasa!!-to juz zajęcie dla policji) ale tam tez miasto mogło by pomyślec nad tym zeby w końcu otworzyc wewnetrzny pas na rondzie, no i proponował bym ,żeby dla osób które jadą od ul.Konstytucji i Małachowskiego w kierunku ronda zrobić pas zawracania przed rondem - przecierz jest miejsce!! a napewno rozładowało by to tłok na tym beznadziejnym rondzie. PS tego typu postulatów znalazłoby sie jeszcze sporo- moze ktoś z miasta, zwłaszcza teraz po wyborach pomysli o tym, bo łomża przy tak beznadziejnych pomysłach rozplanowania dróg zaczyna się coraz bardziej korkować!! pozdrawiam

Trzeba wogule sie zastanowic czy potrzebna nam w Łomży taka ciuchcia.PKP jest winne miastu ogromne sumy za ten plac ,o korkach i wypadkach niewspomne.Tak naprawde Łomża niema rzadnych korzysci z tej naszej odnogi(jedynie procz paru przedsiebiorcow sprzedajacy slabej jakosci wegiel po zawyzonych cenach).A przetaczanie kolei w godzinach szczytu to czyste hamstwo i hyba proba udowodnienia ze PKP w Łomży isntnieje.Zeby kurswowal chociaz 1-2 razy na dzien pasazerski pociag albo chociazby szynobus.Jak ktos ma wdomu plan miasta niech zobaczy ile terenow zajmuje te torowisko a niemozna zapomniec tez o bocznicy do bawelny i pepeesu.Tereny naprawde atrakcyjne bo i uzbrojone i utwardzone i dobra lokalizacja.Dla nas mieszkancow ta odnoga jest bezuzyteczna bo oprocz zarosnietych torow i zuli nic tam niema.Ciekawostka jest ze mozna tam spotkac bazanta i kuropatwy ale i przepiorki (nieznam sie na ptakach).

anonimowiec sam jestes bezuzyteczny i niepotrzebny miastu.

Towarowe pociągi w Łomży są potrzebne, nie tylko przedsiębiorcom z Łomży ale także z Zambrowa czy Kolna

Grzegorz

dajcie spokój te 5 wagonów z węglem raz na kilka dni jest tak samo potrzebne jak śnieg z tamtego roku

a tereny są rzeczywiście atrakcyjne - rozmontować zaorać i parkingi porobić

Pociągi towarowe Łomży są potrzebne. Ale czy muszą rozładowywać węgiel w centrum miasta ? Czy tory nie mogłyby się kończyć w Konarzycach ?
A część terenu kolejowego można by przeznaczyć na drugą nitkę Al.Legionów (stara nitka - jeden kierunek do ronda; nowa nitka - jeden kierunek od Wojska Polskiego do Poznańskiej).

wy chyba nie macie wyobrazni:
"A część terenu kolejowego można by przeznaczyć na drugą nitkę Al.Legionów (stara nitka - jeden kierunek do ronda; nowa nitka - jeden kierunek od Wojska Polskiego do Poznańskiej)."

jak ty sobie wyobrazasz, ze miedzy 2 pasmami tej samej ulicy beda budynki? To jest administracyjnie niewykonalne. A raczej wlasciciele posesji sie nie zgodza na to. Poza tym W Lomzy wszyczy by tylko kolej rozbierali a potem narzekanie na zle drogi.

KOLEJ W LOMZY JEST POTRZEBNA! Z reszta nie macie nic do tego bo teren jest wlasnoscia PKP.

-.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)

Piłsudskiego od Al.Legionów do Spokojnej ma być przebudowana. Mają być chodniki, przejścia dla pieszych, zajezdnia MPK, to może coś wymyślą z tymi szlabanami, które dziś znowu obijały dach mojego auta ok. 8

ty za to jestes potrzebny miastu huligan 50kg wielki fajter razem z tym rudowlosym ziomkiem

hahahahahaah nie mogę no... hahahaha

anonimowiec: propsy za posta hehehe uśmiałem się do łez

---------------------------------------------------------------------------------------------------

POPIEEEEEEEEEEEEERAM TAK BYC NIE MOZE TYLKO DO KOGO PRZESŁAC TE WYPOWIEDZI NA FORUM CHYBA DO PKP TYLKO CZY ONI MAJĄ INTERNET ?
POZDRAWIAM

pkp jest potrzebne i zamykac sobie szansy na pociagi nie mozna

natomiast przejazd tam jest tak nielogicznie zrobiony jak i nielogiczny jest pomysl przetaczania pociagow w poniedzialek w godzinie szczytu

mamy doslownie 2 pociagi tygodniowo wiec taka akcje inaczej jak 'pokazowka' nazwac nie mozna.

co do przejazdu, tuz przed droga z jednego torowiska robi sie rozjazd AKURAT wlasnie na przejezdzie dla samochodow
efekt: rozwalamy sobie zawieszenie nie na jednym torowisku ale na pieciu, po co? pomijajac juz stan tego wszystkiego -stan ktory odbija sie na stanie sworzni, polosi i innych elementow zawieszenia

podsumowijac -te skrzyzowanei to najwiekszy komunikacyjny nonsens w miescie

ipp człowieku szlaban ci obijał dach?? Jeżeli tak to była tylko i wyłącznie twoja wina,było zaczekać przed szlabanem a nie wjeżdzać pod niego bo z tego wynika co napisałeś. A te pare wagonów,które przejeżdzają toż nie zajmuje to pólgodziny. Napewno przez to się do pracy nie spuźnicie.

Jak puszczali tory to raczej nie bylo tam stanu obecnego, w sumie watpie czy w ogole tam jakakolwiek droga przebiegala o znaczeniu dzisiejszym.

''pkp jest potrzebne i zamykac sobie szansy na pociagi nie mozna''
mamy takie same szanse na pociagi jak kalinowo zrozum ze te tory sie nienadaja na pasazerskie wagony mozna po nich 30km/h max jechac
pozatym w Ełku, Grajewie,Ostrolece wymieraja polaczenia to w Łomży ktos reaktywuje kolej,zelektryfikuje ta odnoge nieprowadzaca do nikad, i wymieni podklady zeby 15 osob dziennie pojechalo do sniadowa albo okrezna droga do Ostroleki.Niema szans.Dlatego niewarto takich terenow marnowac na wegiel ktory juz malo kto kupuje bo wychodzi z mody sa kotly gazowe,olejowe.

Zgadajcie sie kozaki na poniedzialek (to juz jutro), stancie furkami na torach i zacznijcie trabic. Pol godziny tak, czy tak szlag trafi. Moze komus dotrze do zakutej mozgownicy, ze miasto jest dla mieszkancow, nie na odwrot!

Wystarczy ominąć korek. Robię tak od lat i nie ma problemu. Problem tylko autobusy i ciężarówki mają oraz kierowcy, co pomysłu na korki nie znaleźli.

tylko fakty bez komentarza

Niestety tak było odkąd pamiętam. Już w połowie lat 90 miałem codzienne problemy z przejazdem przez tory z powodu przetaczania składów kolejowych. Z tego co pamiętam, to o porze przetaczania decydowała dyrekcja PKP z Ostrołęki, więc chyba tam należy protestować.

"mamy takie same szanse na pociagi jak kalinowo zrozum ze te tory sie nienadaja na pasazerskie wagony mozna po nich 30km/h max jechac
pozatym w Ełku, Grajewie,Ostrolece wymieraja polaczenia to w Łomży ktos reaktywuje kolej,zelektryfikuje ta odnoge nieprowadzaca do nikad, i wymieni podklady zeby 15 osob dziennie pojechalo do sniadowa albo okrezna droga do Ostroleki.Niema szans.Dlatego niewarto takich terenow marnowac na wegiel ktory juz malo kto kupuje bo wychodzi z mody sa kotly gazowe,olejowe."

Jasne, tory przeszkadzaja komus, rozebrac, zaorac.Tiry przeszkadzaja, nie wpuszczac! Ruch komus przeszkadza - zaorac drogi dojazdowe. Wszystko zaorac i rozebrac, po co nam Lomza?

Taki dopisek na koniec: Jakby ktos w pore konstruktywnie pomyslal to mielibysmy ruch pasazerski PKP w Lomzy.

loosac nie ma co gdybac nie mamy pkp i pewnie-napewno juz nie bedziemy mieć...

____
^_^

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org