Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Przejazd kolejowy na Piłsudskiego |
Ilu z czytających forum ma wątpliwą przyjemność przemieszczać się ul. Piłsudskiego w kierunku Al. Legionów przed godziną 8.00? Ja niestety mam i mam też tego dosyć! Prawie codziennie jest korek od Legionów do Reymonta. A ja tylko chcę skręcić w prawo w Legionów... Mam pytanie do kolejarzy (może czytają forum), czy nie mogliby zrobić sobie przerwę w przetaczaniu pociągów powiedzmy od 7.40 do 8.10. Pozwólcie ludziom bezstresowo zaczynać dzień... I mam też pytanie do władz miasta, czy zamierzają jakoś zorganizować ruch w tym miejscu lub też oficjalnie wystąpić do PKP z prośbą o nieprzetaczanie pociągów w godzinach szczytu? Chociaż nie jest to droga do ratusza, to można chyba na Panów liczyć? Pozdrawiam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Przejazd kolejowy na Piłsudskiego |
Całkowicie sie zgadzam!!! ja mam te nieszczęście, niestety!! że jadąc do pracy musze też zaliczyc rondo na Piłsudzkiego przy PKOBP, (pomijam juz temat osób które wjerzdzaja na to rondo z prawego pasa!!-to juz zajęcie dla policji) ale tam tez miasto mogło by pomyślec nad tym zeby w końcu otworzyc wewnetrzny pas na rondzie, no i proponował bym ,żeby dla osób które jadą od ul.Konstytucji i Małachowskiego w kierunku ronda zrobić pas zawracania przed rondem - przecierz jest miejsce!! a napewno rozładowało by to tłok na tym beznadziejnym rondzie. PS tego typu postulatów znalazłoby sie jeszcze sporo- moze ktoś z miasta, zwłaszcza teraz po wyborach pomysli o tym, bo łomża przy tak beznadziejnych pomysłach rozplanowania dróg zaczyna się coraz bardziej korkować!! pozdrawiam
|
|
Trzeba wogule sie zastanowic czy potrzebna nam w Łomży taka ciuchcia.PKP jest winne miastu ogromne sumy za ten plac ,o korkach i wypadkach niewspomne.Tak naprawde Łomża niema rzadnych korzysci z tej naszej odnogi(jedynie procz paru przedsiebiorcow sprzedajacy slabej jakosci wegiel po zawyzonych cenach).A przetaczanie kolei w godzinach szczytu to czyste hamstwo i hyba proba udowodnienia ze PKP w Łomży isntnieje.Zeby kurswowal chociaz 1-2 razy na dzien pasazerski pociag albo chociazby szynobus.Jak ktos ma wdomu plan miasta niech zobaczy ile terenow zajmuje te torowisko a niemozna zapomniec tez o bocznicy do bawelny i pepeesu.Tereny naprawde atrakcyjne bo i uzbrojone i utwardzone i dobra lokalizacja.Dla nas mieszkancow ta odnoga jest bezuzyteczna bo oprocz zarosnietych torow i zuli nic tam niema.Ciekawostka jest ze mozna tam spotkac bazanta i kuropatwy ale i przepiorki (nieznam sie na ptakach).
|
|
anonimowiec sam jestes bezuzyteczny i niepotrzebny miastu. Towarowe pociągi w Łomży są potrzebne, nie tylko przedsiębiorcom z Łomży ale także z Zambrowa czy Kolna Grzegorz
|
|
dajcie spokój te 5 wagonów z węglem raz na kilka dni jest tak samo potrzebne jak śnieg z tamtego roku a tereny są rzeczywiście atrakcyjne - rozmontować zaorać i parkingi porobić
|
|
Pociągi towarowe Łomży są potrzebne. Ale czy muszą rozładowywać węgiel w centrum miasta ? Czy tory nie mogłyby się kończyć w Konarzycach ? A część terenu kolejowego można by przeznaczyć na drugą nitkę Al.Legionów (stara nitka - jeden kierunek do ronda; nowa nitka - jeden kierunek od Wojska Polskiego do Poznańskiej).
|
|
wy chyba nie macie wyobrazni: "A część terenu kolejowego można by przeznaczyć na drugą nitkę Al.Legionów (stara nitka - jeden kierunek do ronda; nowa nitka - jeden kierunek od Wojska Polskiego do Poznańskiej)." jak ty sobie wyobrazasz, ze miedzy 2 pasmami tej samej ulicy beda budynki? To jest administracyjnie niewykonalne. A raczej wlasciciele posesji sie nie zgodza na to. Poza tym W Lomzy wszyczy by tylko kolej rozbierali a potem narzekanie na zle drogi. KOLEJ W LOMZY JEST POTRZEBNA! Z reszta nie macie nic do tego bo teren jest wlasnoscia PKP. -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
Piłsudskiego od Al.Legionów do Spokojnej ma być przebudowana. Mają być chodniki, przejścia dla pieszych, zajezdnia MPK, to może coś wymyślą z tymi szlabanami, które dziś znowu obijały dach mojego auta ok. 8
|
|
ty za to jestes potrzebny miastu huligan 50kg wielki fajter razem z tym rudowlosym ziomkiem
|
|
hahahahahaah nie mogę no... hahahaha anonimowiec: propsy za posta hehehe uśmiałem się do łez ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
POPIEEEEEEEEEEEEERAM TAK BYC NIE MOZE TYLKO DO KOGO PRZESŁAC TE WYPOWIEDZI NA FORUM CHYBA DO PKP TYLKO CZY ONI MAJĄ INTERNET ? POZDRAWIAM
|
|
pkp jest potrzebne i zamykac sobie szansy na pociagi nie mozna natomiast przejazd tam jest tak nielogicznie zrobiony jak i nielogiczny jest pomysl przetaczania pociagow w poniedzialek w godzinie szczytu mamy doslownie 2 pociagi tygodniowo wiec taka akcje inaczej jak 'pokazowka' nazwac nie mozna. co do przejazdu, tuz przed droga z jednego torowiska robi sie rozjazd AKURAT wlasnie na przejezdzie dla samochodow efekt: rozwalamy sobie zawieszenie nie na jednym torowisku ale na pieciu, po co? pomijajac juz stan tego wszystkiego -stan ktory odbija sie na stanie sworzni, polosi i innych elementow zawieszenia podsumowijac -te skrzyzowanei to najwiekszy komunikacyjny nonsens w miescie
|
|
ipp człowieku szlaban ci obijał dach?? Jeżeli tak to była tylko i wyłącznie twoja wina,było zaczekać przed szlabanem a nie wjeżdzać pod niego bo z tego wynika co napisałeś. A te pare wagonów,które przejeżdzają toż nie zajmuje to pólgodziny. Napewno przez to się do pracy nie spuźnicie.
|
|
Jak puszczali tory to raczej nie bylo tam stanu obecnego, w sumie watpie czy w ogole tam jakakolwiek droga przebiegala o znaczeniu dzisiejszym. -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
''pkp jest potrzebne i zamykac sobie szansy na pociagi nie mozna'' mamy takie same szanse na pociagi jak kalinowo zrozum ze te tory sie nienadaja na pasazerskie wagony mozna po nich 30km/h max jechac pozatym w Ełku, Grajewie,Ostrolece wymieraja polaczenia to w Łomży ktos reaktywuje kolej,zelektryfikuje ta odnoge nieprowadzaca do nikad, i wymieni podklady zeby 15 osob dziennie pojechalo do sniadowa albo okrezna droga do Ostroleki.Niema szans.Dlatego niewarto takich terenow marnowac na wegiel ktory juz malo kto kupuje bo wychodzi z mody sa kotly gazowe,olejowe.
|
|
Zgadajcie sie kozaki na poniedzialek (to juz jutro), stancie furkami na torach i zacznijcie trabic. Pol godziny tak, czy tak szlag trafi. Moze komus dotrze do zakutej mozgownicy, ze miasto jest dla mieszkancow, nie na odwrot!
|
|
Wystarczy ominąć korek. Robię tak od lat i nie ma problemu. Problem tylko autobusy i ciężarówki mają oraz kierowcy, co pomysłu na korki nie znaleźli. tylko fakty bez komentarza
|
|
Niestety tak było odkąd pamiętam. Już w połowie lat 90 miałem codzienne problemy z przejazdem przez tory z powodu przetaczania składów kolejowych. Z tego co pamiętam, to o porze przetaczania decydowała dyrekcja PKP z Ostrołęki, więc chyba tam należy protestować.
|
|
"mamy takie same szanse na pociagi jak kalinowo zrozum ze te tory sie nienadaja na pasazerskie wagony mozna po nich 30km/h max jechac pozatym w Ełku, Grajewie,Ostrolece wymieraja polaczenia to w Łomży ktos reaktywuje kolej,zelektryfikuje ta odnoge nieprowadzaca do nikad, i wymieni podklady zeby 15 osob dziennie pojechalo do sniadowa albo okrezna droga do Ostroleki.Niema szans.Dlatego niewarto takich terenow marnowac na wegiel ktory juz malo kto kupuje bo wychodzi z mody sa kotly gazowe,olejowe." Jasne, tory przeszkadzaja komus, rozebrac, zaorac.Tiry przeszkadzaja, nie wpuszczac! Ruch komus przeszkadza - zaorac drogi dojazdowe. Wszystko zaorac i rozebrac, po co nam Lomza? -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
Taki dopisek na koniec: Jakby ktos w pore konstruktywnie pomyslal to mielibysmy ruch pasazerski PKP w Lomzy. -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
loosac nie ma co gdybac nie mamy pkp i pewnie-napewno juz nie bedziemy mieć... ____ ^_^
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |