Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
ZAKŁADY FOTO |
Pomocy! Mam dużo fotek na plikach cyfrowych. Z usług którego zakładu fotograficznego warto skorzystać? emilka
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ZAKŁADY FOTO |
Wiem że tanio jest w Rossmanie najtaniej z całej Łomży.Oglądałem wywołane zdjęcia i jakość dobra
|
|
Kiedyś korzystałam z Rossmana i było fatalnie (delikatnie mówiąc) emilka
|
|
Polecam Gabs Foto na Starym Rynku.
|
|
Czy nie sądzisz, że jest tam gburowata i zadufana obsługa? emilka
|
|
Nie polecam Rossmana jakość fatalna. Polecam Foto Partner na Małochowskiego.
|
|
Foto Partner na Małachowskiego :)
|
|
Jak masz dużo zdjęć do wywołania to się nie zastanawiaj i skorzystaj z jakeigoś internetowego labu. Ja wywołuję tutaj http://www.fotofotka.pl/ dość atrakcyjna cena, jakość też jest wg. bardzo dobra.
|
|
Baba słuchaj , ja polecam http://www.lab-net.pl/ , zdjęcia przez internet, . Jest tam do pobrania specjalny program w którym obrobisz fotki do wywołania określisz ilość, rodzaj papieru i rozmiar, i przesyłasz na serwer do tego zakładu. W tym programie podczas rejestracji podajesz swoje dane adresowe. Na drugi dzień albo na trzeci kurier zapuka z ładnie zapakowanymi zdjęciami do twojego mieszkania i uwaga ceny o 20% taniej niż w zakładach w Łomży , szczególnie większe formaty zdjęć porównaj ceny Już 3 razy wywołałem tam po około 50- 60 zdjęć i doliczając przesyłkę 7 zł oszczędności w stosunku do zakładów w Łomży wynosiły od 20 do 30 zł Warunkiem jest przedpłata na konto , ale mi to nie przeszkadza. naprawdę polecam
|
|
Polecam usługi w Gabs-Foto: dobra jakość zdjęć oraz miła i fachowa obsługa
|
|
Polecam również Rossmana. waldek27 wtedy nie uważałeś co robisz - teraz rób co uważasz?
|
|
Mam wrażenie, że wypowiadają się sami laicy. Kobieto, Kodak Express na Dmowskiego to jest perełka. Obsługa na wysokich obrotach( nawet na kolorach się znają, bo reszta to daltoniści), fotki w exspresowyn tempie, ceny do negocjacji. Jak strzeliłaś jakąś niedoróbę to powiedzą co i jak. Kieruj się do facetów bo mają słabość do fajnych lasek(moja dziewczyna zawsze ma extra bonusy)
|
|
gabs jest beznadziejny i drogi. kroją ja za zboże... a obsługa wiele do życzenia pozostawia. mój świat - moja muzyka
|
|
Polecam Kodak Express i Gabs Foto ze względu na profesjonalne podejście do klienta i bardzo dobrą jakość fotek w porównaniu do Rossmana.
|
|
polecam program picasa2 i spod niego możesz wywoływac zdjęcia za drobne w kilku ogólnopolskich zakładach _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Zdjecia w Łomży są w granicach 90 gr. i to na papierze Fuji, który jest lipny. Polecam wywoływanie w punktach fotostara, gdzie zdjęcia są po 39 gr powyżej 100 szt. i jakość rewelacyjna na papierze kodaka.
|
|
Jeszcze jedno. Rossman jesli chodzi o jakosc to dno, czy wy jestescie niewidomi ze mowicie ze w Rossmanie dobra jakosc, albo nigdy na oczy nie widzieliscie dobrych zdjec.
|
|
"Polecam Kodak Express i Gabs Foto ze względu na profesjonalne podejście do klienta i bardzo dobrą jakość fotek w porównaniu do Rossmana." Jedynie czym się wyróżniają to wysokimi cenami. Jakość w porównaniu do rossmana rzeczywiście jest lepsza, ale za takie pieniadze powinno się oczekiwać czegoś więcej.
|
|
|
|
"Zdjecia w Łomży są w granicach 90 gr. i to na papierze Fuji, który jest lipny. Polecam wywoływanie w punktach fotostara, gdzie zdjęcia są po 39 gr powyżej 100 szt. i jakość rewelacyjna na papierze kodaka." Wiesz moim zdaniem o ile jest dobrze lab skaliborowany, papier fuji + chemia fuji to zdjęcia wychodzą dużo ładniej niż z kodaka. Ale co kto lubi;)
|
|
papier fuji jest kiepsciutki i to bardzo w porównaniu do kodaka ,ja proponował bym tylko i wyłącznie papier kodaka :)
|
|
poleca Gaps Foto jesli chodzi o jakoś zdjecia:)) no ceny nie sa za rewelacyjne....
|
|
Kiedyś korzystałam z usług Gabs Foto, ale jak mnie kilka razy potraktowano jak intruza zaczęłam szukać alternatywy. Spróbowałam w Rossmanie, ale tam naprawdę wykonują odbitki kiepskiej jakości i w dodatku nie ma z kim o tym rozmawiać. Wszelkie serwisy internetowe też mnie nie przekonują nigdy nie wiesz za co płacisz. Dziś odwiedziłam Foto Partner na Małachowskiego. I tu pełne zaskoczenie - odbitki wykonane na papierzre Fuji (jak niektórzy sugerowali kiepskim) mają ładne kolory. Zdjęcia wykonane wcześniej z tych samych plików na papierze Kodaka nie mają tak ładnych kolorów. Nie jestem znawczynią tematu fotografii, mnie jako laikowi te zdjęcia się podobają. Co do ceny - to przy ilości ponad 100 szt. 0,59zł. uważam że całkiem przyzwoicie zwłaszcza że usługę wykonano w niecałą godzinę. Słodzić ne będę ale narazie z usługi jestem zadowolona.
|
|
Kiedyś korzystałam z usług Gabs Foto, ale jak mnie kilka razy potraktowano jak intruza zaczęłam szukać alternatywy. Spróbowałam w Rossmanie, ale tam naprawdę wykonują odbitki kiepskiej jakości i w dodatku nie ma z kim o tym rozmawiać. Wszelkie serwisy internetowe też mnie nie przekonują nigdy nie wiesz za co płacisz. Dziś odwiedziłam Foto Partner na Małachowskiego. I tu pełne zaskoczenie - odbitki wykonane na papierzre Fuji (jak niektórzy sugerowali kiepskim) mają ładne kolory. Zdjęcia wykonane wcześniej z tych samych plików na papierze Kodaka nie mają tak ładnych kolorów. Nie jestem znawczynią tematu fotografii, mnie jako laikowi te zdjęcia się podobają. Co do ceny - to przy ilości ponad 100 szt. 0,59zł. uważam że całkiem przyzwoicie zwłaszcza że usługę wykonano w niecałą godzinę. Słodzić ne będę ale narazie z usługi jestem zadowolona.
|
|
Dokładnie tak: NA Fotopartnerze od lat SIĘ NIE ZAWIODŁEM! Mają najlepszą maszynę w Łomży i umieją ją wykorzystać robiąc piękne zdjątka nawet dużego formatu. A papier FUij jest bezkonkurencyjny i nie plećcie tu o Kodaku- bo to - w większości-droższe i gorsze materiały (popatrzcie na prosiaczkowaty kolorek twarzyczek i przekontrastowane barwy na kodakach). Obsługa klienta również bez zarzutu. Pozostałe zakłady w Łomzy (Gabs, Wrzos, i na Dmowskiego) również robią dobrze zdjęcia. Moi znajomi z Warszawy od lat robią odbitki właśnie w tych łomżyńskich zakładach- bo dużo taniej i bardzo dobra jest jakośc ich usług. Jako stary sceptyk cieszę się, że mogłem coś u nas pochwalić. :-) Zbych
|
|
Dzięki Zbychu za trafne określenie kolorów kodaka - brakowało mi słów żeby określić tą charakterystykę barw. emilka
|
|
ale GABS też robi na FUJI. Obie firmy robią to nieźle. BABA chce się "odegrać" na firmie z "czerwonego rynku". Albo może nieudacznie polecić FOTO-PARTNER. Znam jednych i drugich. To zawodowcy i profesjonaliści - nie mogę powiedzieć złego zdania na żadną z firm. Piszecie jakieś bzdury na temat cen. Nie wiadomo, czy cytowane ceny to format, np: 10x15 czy też A4. Może więc porównajmy przy nakładzie np. 100 sztuk obie firmy w zakresie: 10x15, 13x18, 15x21. Podajcie cenniki !! Zobaczymy, kto tak naprawdę jest lepszy ??!! Pozdrowienia. ADALL
|
|
Polecam Kodak Express i Gabs Foto dobra jakosc obsluga kiepska, co do rossmana zdjecia wywolywane sa tam bardzo slabo anulkaakk
|
|
Najlepsze zdjecia robi Foto Partner na Malachowskiego.Swietna obsluga i naprawde swietna jakosc zdjec w krotkim czasie.
|
|
ja w rosmanie wywoluje i nienazekam jakosc jest tez dobra moze tanio ale dobrze
|
|
Byłem ostatnio w Gabs Foto i wywoływałem zdjęcia ze Świąt. Zaskoczyli mnie atrakcyjnym pakietem. Wywołanie 100 zdjęc- 20% mniej Wywołanie 200 zdjęc - 25 % mniej Wywołanie 300 zdjęc- 30 % mniej Ja miałem akurat tyle zdjęc, że wybralem ten środkowy pakiet i zaplaciłem 1/4 mniej i jestem zadowolony ze zdjęc jak i z ceny za nie :) A chyba normalnie odbitka 10x15 kosztuje w okolicach 0,90 gr, a miałem przyjemność wywoływać zdjęcia w innym mieście gdzie np taka sama odbitka kosztowała 1,30 zł więc nie mamy co narzekać, że jest drogo :) P.S. Zdjęcia są robione na papierze Kodaka, a nie jak niektórzy piszą na Fuji Pozdrawiam :)
|
|
Ja mogę polecić dwa zakłady: foto Partner na Małachowskiego i Kodek Express na Dmowskiego. W obu zakładach jakość jest priorytetem.
|
|
"A chyba normalnie odbitka 10x15 kosztuje w okolicach 0,90 gr, a miałem przyjemność wywoływać zdjęcia w innym mieście gdzie np taka sama odbitka kosztowała 1,30 zł więc nie mamy co narzekać, że jest drogo :)" Dziś odebrałem zdjęcia, 100 sztuk 15x21cm na papierze Fuji i zapłaciłem 100zł. Dalej uważasz, że cena Gabs foto jest atrakcyjna? (i nie był to żaden tani lab interentowy, normalny lab w Warszawie...)
|
|
nemo: to strasznie przepłaciłeś. Ja za taki format (100 sztuk) zapłaciłem w Chicago równowartość 70 zł. Tylko czy aby mowa jest tu o cenach w kraju i na świecie, czy też w naszej rodzinnej Łomży? ADALL
|
|
"Tylko czy aby mowa jest tu o cenach w kraju i na świecie, czy też w naszej rodzinnej Łomży?" Tyle, że zdjęcia możesz zamówić przez internet, przesyłka do Łomży przy zamówieniu powyżej 100zł jest za darmo. Jak twój lab w Szikago zaoferuję mi trzy dniowy okres realizacji i darmową przesyłkę to z chęcia skorzystam.
|
|
Nemo: to daj namiar na ten wawski lab. Zdjęcia w Stanach wywoływałem mieszkając tam przez pewien okres. ADALL
|
|
Chyba najlepiejprzez nata coś sparwdzonego znaleźć np.fotogośka, nasze zakłądy są do d....albo robią dobrze ale za to cena jest wygórowana albo odwrotnie, szkoda że u nas nie ma MediaMarkt wywoływałam tam ostatnio płaci się 13,99 za pakiet 50 zdjęć bardzo dobrze wywołanych....a u nas...żenada
|
|
Autor: nemo (---.acn.waw.pl) Data: 02-01-07 19:01 Dziś odebrałem zdjęcia, 100 sztuk 15x21cm na papierze Fuji i zapłaciłem 100zł. ............ normalny lab w Warszawie...) No daj namiar na ten normalny lab w Wa-wie. Dlaczego zamilkłeś ?? ADALL
|
|
Zapomniałem o tym temacie ;) Jakość, na poziomie łomżyńskich labów, a ceny niższe http://www.fotofotka.pl/ Niżej masz jeszcze dwa adresy, z tych labów, jeszcze nie korzystałem, ale zbierają raczej pozytywne opinię. http://www.lab-net.pl/ http://www.fotonet.tychy.pl/
|
|
Jeszcze http://www.wilab.pl/
|
|
Odświeżam temat, bo mam pytanie z nim związane, a mianowicie, gdzie zrobię tanio zdjęcia legitymacyjne i ile zapłacę za 5 sztuk, w foto gabsie jest podobno dość drogo... i jak długo się czeka?
|
|
Jeeeeeeeeeeeesssssssuuuuuuuuuuuu Ogrzebać, tak zadawniomy temat, aby zrobic fotkę do legitki ??????? Ha, ha ha Obroty w zakładzie spadły ??? Reklama ?????? Jak chcesz być szczęśliwym posiadaczem legitki, to nie szukaj gdzie taniej, tylko gdzie najlepiej :)))))) Z szacunkiem dla własnego wizerunku. Aha a w Foto Gabsie, w Foto Gabsie, w Foto Gabsie to, to ,to, hmmmmmmmmmmm nie zawsze im wychodzą zdjęcia do legitki, bywa tak, ze zamiast twarzy jest od pasa w dół, przestrzegam golasów- lepiej nie robić. :))))) 123456789 - a doopsko najlepiej goli się szkłem - pamietaj !!!!! Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |