poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
tv satelitarna w MSAT SERWIS- obsługa klienta

Witam, postanowiłem kupić cyfrowy polsat. Wszystko było by dobrze gdyby nie fakt obsługi pani sprzedawczyni w punkcie polsatu przy ul Plac Niepległości 9 Jestem człowiekiem który musi wiedzieć za co płaci chyba to właśnie nie spodobało się pani sprzedawczyni, już po kilku minutach dała mi do zrozumienia albo pan kupujesz albo dowidzenia. Doprowadziło mnie to do furii, postanowiłem nie kupować polsatu ale jedak po namowie znajomego postanowiłem dać polsatowi jeszcze jedną szansę po namowie sąsiada poszedłem do nowego punktu POLSATU w Łomzy polecam tę firmę super fachowa obsługa klienta przedewszystkim mila firma ta rozumie zasadę klient nasz pan wszystko dokładnie wytłumaczyli i zamontowali za dłuzo niższszą cenę mają tunery z twardymi dyskam jak w "n telewizji" polecam firmę
POLMAR (...), a firmie Cyfrowypolsat gratuluje jedynego normanego punktu z przyjemną obsługą dla klienta w ŁOMŻY Pozdrawiam zadowolony klient

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: tv satelitarna w MSAT SERWIS- obsługa klienta

Czemu N-ki nie brales?

a ile zapłaciłeś za monataż ??

Re tarczyn N-ki niebrałem ponieważ aby zobaczyć możliwości n telewizji trzeba mieć plazmę a po za tym to nie jest takie wszystko takie piękne telewizja n ma dużo mniej kanałów w stosunku do ceny w porównaniu do polsatu a tunery z dyskiem ma jeszcze w swojej wyobraźni wporównaniu do cyfrowego polsatu.

wszędzie jest miła obsługa tylko klienci zarozumiali i bezczelni :)

pozdrawiam

Nie potrzebny jest do n-ki plazmowy telewizor będzie chodzić i na takim tv jedynie co to dekodery są wyższej jakości .Ja mam n-kę i nie mam plazmy

POTWIERDZAM !!!

obsługa w MSAT Serwis jest ogólnie spoko, oczywiścia poza Panią - jest beszczelna, arogancka i zachowuje się jakby wszystkim robiła łaskę, gdy coś im sprzeda ... i niestety nie jest to opinia jednej osoby.....

He, he ... a kompetencje tej pani w temacie sat to kupa śmiechu ... obsługa faktycznie od lat w tym sklepie to dno, albo kupujesz albo spieradalaj .... jak za komuny ...

Dokładnie ! Obsługa w tym sklepie to DNO !!!!

Pozdrawiam

Dyzmir

Re: Bug_nj: montaż ponoć do końca listopada robią za pol ceny tj 60 zeta, ja sie jeszcze załapałem

kondzior :

1) dekodery z dyskiem z N sa od 27 listopada w ofercie , więc ktoś cie xle poinformował

2) Plazma nie potrzebna, wystarczy TV HD Ready a to mają juz najtańsze LCDeki od 32"

3) Ad punkt 2 . Aby cieszyć się obrazem HD, muszą być spełnione nastepujące warunki:

Obraz:
- proporcje ekranu 16:9,
- rozdzielczość natywna przynajmniej 720 linii w poziomie
(Wuropejska organizacja jakaś tam okreslająca standardy TV definiuje tylko rozdzielczość pionową obrazu, co oznacza, że znakiem HD Ready można oznaczać nawet ekrany o rozdzielczości 1024 x 720, czyli np monitory Panoramiczne

Złącza:
- cyfrowe wejście HDMI(obraz i dźwięk) lub DVI (sam obraz) z ochroną HDCP - przed kopiowaniem , lub komponentowe wejście analogowe (YPbPr) lub

Przyjmowanie sygnałów:
- TV musi być w stanie przyjąć i wyświetlić sygnały: 1280 x 720@ 50 i 60 Hz z progresywnym skanowaniem (720p) oraz przyjąć 1920 x 1080@ 50 i 60 Hz z przeplotem(1080i) lub bez (1080p)

Zatem HD Ready to "certyfikat" informujący o tym, że dany sprzęt spełnia wymagania określonych "norm".

P.S. Inną sprawą jest fakt jakości odbioru na takich ekranach z "nietypową" rozdzielczością jak 1024 x 720, 1024 x 768 (większość plazm) i 1366 x 768 (większość LCD i plazm od 50 cali). W takich przypadkach sygnał musi być skalowany w górę lub dół aby dopasować go do rozdzielczości ekranu, a to zawsze jest z negatywnym skutkiem dla jakości obrazu.

Jako ciekawostka : Obecnie sa na rynku dwa modele TV CRT! (kineskopowe) które spełniają w/w wymagania czyli są gotowe do odbioru HDTV - są to Philips Philips 32PW9551/12 HD Prepared oraz Samsung WS-32Z409P lub jego nowszy brat Samsung WS-32Z419P

To tyle o HD

Odnośnie postu Tommek-a: Jesli Twój Tv nie wyświetla pełnego 16:9 czyli jest poniżej 32' i nie jest panoramiczny to zapomnij o HD :)

Zgadzam się co do jednego:

Oferta programowa N jest taka sobie, ale możliwości są bardzo duże dlatego narazie kibicuję a nie kupuję :) Cyfrowy Polsat ma oferte programową lepszą i na rok 2007 planowane są kanały HD ( wymiana dekoderów ) podobnie jak Cyfra+ ( od grudnia wprowadza HD )

Jedno jest pewne Powstanie N wpłyneło na konkurencję i dało kopa w dupe przez co mobilizuje do działania , ciekawe jednak jakie będą ceny u innych za HD :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org