wtorek, 18 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Stacja Shell

Stacja Shell w Łomży!!!! Superrr:))) dobre paliwo

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Stacja Shell

w którym miejscu?

Grzegorz

al. legionow 152 ;) dalej niz pryma ;)

hm...... moze zamiast BP bedzie Shell?

nie nie nie ta stacja będzie tam gdzie jest zajazd Ryś ;-))

Stacja będzie tuz przed Konarzycami

szyszunia

tam gdzie kiedys byl salon seata ,mam nadzieje ze wkoncu bedzie tankowac za rozsadne pieniadze

Raz zatankowałem gaz na stacji Shell w Radulach (trasa B-stok - Wawa). To był moja pierwsza i ostatnia wizyta w tym miejscu w celach innych niż zakupy towarów spożywczych. Nie wiem jak paliwo ale jakość gazu jest słaba a do tego zatankowałem wiecej litrów niż wynosi pojemność zbiornika.

Wreszcie w Łomży coś się dzieje... =P

...

Jasne gosk-krusz da wam tankowac za rozsądne pieniądze... daj wam b...

mój świat - moja muzyka

nie wiem ale to chyba nie gosk-krusz ustala cenę za paliwo tylko shell !!!!

A kto jak nie on?
A kto każe ustalać takie ceny w BP czy Statoilu?

W Warszawie benzyna po 3,65 zł a u nas po 3,83.

Naiwni jeśli sądzicie, że coś się zmieni (poza szyldem oczywiście).

Autopoprawka - zmieni się cena .... w górę i dorówna cenom w BP i Statoil. A to ze względu na koszt opłaty za firmę Shell. Poza tym wreszcie właściciel będzie mógł to zrobić, bo stacja będzie "renomowana".
Jakośc paliwa pewnie też się poprawi nieco, bo ten szyld łatwiej stracić niż pozyskać. A to też będzie powodem wzrostu ceny.
Choć co do jakości paliwa to trudno mieć pewność, zważywszy na pewne wydarzenia sprzed kilu lat.

brzoza80, no właśnie jak nie wiesz to po co głópoty mówisz, wiesz co to takiego "franchising"? Właściciel terenu gdzie mieści się stacja bierze w tym wypadku paliwo z Shell-a, wykorzystuje ich logo, markę i dzieli się w jakimś tam stopniu z nimi dochodami, mniej więcej tak to wygląda. Dlaczego cena paliw np na stacji Orlen jest zróżnicowana w różnych miejscach kraju, przecież to niby ta sama firma, tak samo się rzecz ma i do BP i do Shell i do Statoil

No tak macie rację :/ ale mam nadzieję, że chociaż tam bedzie odrobinę taniej........

Nie wiem jak w Lomzy, ale w niemczech Shell jest bodaj najdrozsza stacja paliw. Jako ciekawostke dodam, ze ceny paliw na niemieckich stacjach zmieniaja sie nawet piec razy w tygodniu. Sa to roznice rzedu dwoch-trzech centow, ale to co zadziwia naprawde, to fakt, ze one tak czesto jak rosna, tak i czesto spadaja. Tu nikt nie musi dowiadywac sie z radia, czy z telewizji, ze cena barylki spadla - to widac na dystrybutorze natychmiast. A jak to sie ma w Lomzy?

Nigdzie w Polsce nie widziałem, aby ceny paliwa na stacjach Shell były niższe, aniżeli w kilku sąsiednich stacjach, a wręcz wyższe. Nie ma więc co liczyć na tańsze paliwo. Konkurencja w Łomży nie działa i właściciele stacji
ustalają cenę paliwa dosyć dowolnie. Wiedzą, że zbyt daleko nie opłaci siępo paliwo jechać. nam

Ktoś wie kiedy otwarcie?

Mnie cieszy jedno,
VPower Racing :D

otwarcie chyba w tym tygodniu moze jutro albo w sobote

k@m

super, w koncu dobre paliwo w Łomży

AdamO
"Nie wiem jak w Lomzy, ale w niemczech Shell jest bodaj najdrozsza stacja paliw. "

Jak byłem w niemczech pół roku temu to cena paliwa była jednakowa na wszystkich stacjach w danym miasteczku. Wjeżdżając do innego miasta można było spotkać inne ceny, a shell miał takie same ceny jak konkurencja. W tej miejscowości, w której mieszkałem w 7 stacjach paliw różnych firm była identyczna cena. Pewne różnice pojawiały się dopiero w miejscowościach oddalonych o ok. 50 km.
Gdyby wziąść od Niemców przykład, to w Łomży paliwo powinno mieć wszędzie jednakową cenę. Tyle że znając życie ta cena pewno by była wyrównana do najwyższej, to już lepiej niech zostanie po staremu.

Radeusz, chwala im za to, ze sie dogadali. Ja tu jestem ciagle i pisze o tym co zaobserwowalem. Ceny na niektorych stacjach MUSZA byc takie same, bo nie ma inej mozliwosci, jezeli jest ich w miescie kilkadziesiat. Ale Shell ma ceny ZAWSZE ciut wyzsze; wiem, bo widze codziennie. Moze sie placi po prostu za jakosc?

Cudze chwalicie swego nie znacie…

Kto łudzi się, że na shelu zatankuje lepsze paliwo to niestety musze wyprowadzić go z błędu, bo tam spotkać się może co najwyżej z droższym i na pewno nie lepszym od paliw naszych polskich. Ja sama podobnie jak SxxxK mam przykre doświadczenia ze stacją Shell kiedy to na Śląsku zatankowałam ‘’słynne’’ V-Power i moje nowe, sportowe autko wylondowało w serwisie z duszącym się i grzejącym silnikiem…
My wszyscy żyjemy jeszcze w przekonaniu, ze wszystko co ‘’zagraniczne’’ jest lepsze, a to moim zdaniem bardzo przestarzała opinia. Doceńmy w końcu nasze polskie produkty i wspierajmy naszych producentów, bo tym samym zatrzymujemy kapitał w naszym kraju a nie pracujemy na koncerny zachodnie.

Pozdrawiam wszystkich

madzia

ogólnie stacje Shella są jednymi z droższych w naszym kraju...
a tak na marginesie w jakimś mieście, nie chciałbym skłamać, ale chyba w Radomiu, prezydent miasta ustalił ceny paliwa na stacjach MPK o 20gr. niższe niż u reszty. to było bodajże coś koło 3,5 czy 3,6 złotego...
wiecie jaki był skutek??
ceny za litr paliwa na pozostałych stacjach spadły mniej więcej do tego ustalonego poziomu. może u nas warto byłoby się czymś takim zainteresować??

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org