Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
No i jest nowy/ stary prezydent J. Brzeźiński |
Łomża i łomżyniacy kraina PiS-u ale nie do końca Lech Antoni Kołakowski (PiS) kontra Jerzy Brzeźiński (ChrS). Już drugą kadencję wygrywa Brzeźiński 1. L. A. Kołakowski siedzi w sejmie 2. Prezydentem Łomży Brzeźiński taki uklad co wy na to? Proszę się do tego odnieść czego oczekujecie?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: No i jest nowy/ stary prezydent J. Brzeźiński |
oczekuję, że Jerzy Brzeziński będzie dobrym prezydentem wszystkich mieszkańców Łomży, a nie tylko tych dla których celem nadrzędnym jest możliwość przejścia sie nowo położonym chodniczkiem - czego Wam oraz sobie życzę!
|
|
Wierzycie w nagłe nawrócenia? A Suwałki mają 50 km ścieżek rowerowych.....no, ale my mamy bulwary nad rzeką, coraz więcej kościołów, a coraz mniej szkół... Zbych
|
|
Niestety , ZBYCH ma racje !!! mario
|
|
Panie Prezydencie Brzeziński, myślę że większość głosowała na Pana z nadzieją, że poprze Pan ( i zrealizuje to w końcu - większość to większość i powinno się to brać po uwagę ) budowę hipermarketu u zbiegu ulic Zawadzkiej i Sikorskiego! Czas by w końcu coś z tym zrobić, dlaczego mam ( i inni mieszkańcy Łomży ) jeżdzić do Białegostoku i tam zostawiać pieniądze ?! I co z tymi bulwarami nad rzeką ? czy na Zjeżdzie pojawi się jakiś nowy amfiteatr ? Czy w końcu " Plac czerwony" przestanie być czerwonym i stanie tam jakaś fontanna i kilka porządnych alejek z ławkami i zielenią dookoła? Miałby Pan ładniejszy widok ze swojego urzędowego gabinetu. Czas może by się wziąść za te plany ! Zróbcie coś w tym mieście bo w poprzednim systemie więcej się działo jak obecnie.
|
|
taaak. plac czerwony wiele lat temu był ładniejszy: fontanna, alejki. ach. A można było tylko ładny chodniczek zrobić a nie zrównać do zera
|
|
No i co z tego ze Suwalki maja 50km sciezek rowerowych.Jak dla mnie moze niebyc ani metra.Komu to podrzebne ? czesto jezdze na rowerze w sezonie i nigdy po tych sciezkach nawet niewiem gdzie sa .Moim zdaniem strata pieniedzy lepiej na cos innego wydac.Bulwary nad rzeka to nie taki hup siup.Nie sztuka zrobic i potem przebudowywac,zmieniac,burzyc.Dobrze,ze narazie nierobia.Ma powstac jakis sredniowieczny gród,za stadionem przystan narazie lepiej sie wstrzymac.Ale juz teraz mozna wykarczowac krzaki,wyrownac ziemie.Pasowaly by powiekszyc nieco plaze w szerz i wzdluz o te pare metrow.
|
|
anonimowiec napisał(a): > No i co z tego ze Suwalki maja 50km sciezek rowerowych.Jak dla > mnie moze niebyc ani metra.Komu to podrzebne ? czesto jezdze na > rowerze w sezonie i nigdy po tych sciezkach nawet niewiem gdzie > sa .Moim zdaniem strata pieniedzy lepiej na cos innego > wydac.Bulwary nad rzeka to nie taki hup siup.Nie sztuka zrobic > i potem przebudowywac,zmieniac,burzyc.Dobrze,ze narazie > nierobia.Ma powstac jakis sredniowieczny gród,za stadionem > przystan narazie lepiej sie wstrzymac.Ale juz teraz mozna > wykarczowac krzaki,wyrownac ziemie.Pasowaly by powiekszyc nieco > plaze w szerz i wzdluz o te pare metrow. a to z tego, że zamiast wymieniać na potęgę chodniki, można było zrobić porządny trakt do lasku jednaczewskiego, zapewnić ludziom możliwość zdrowego, aktywnego spędzania czasu; jak potrzebne są bulwary przekonała mnie sensacja z wizytą statku wycieczkowego, ludzie przyjeżdżają z daleka, żeby popływac kajakiem Narwią, płynąc z Krzewa do Nowogrodu, nawet nie są w stanie zatrzymać się w przeznaczonym do tego w okolicach Łomży miejscu... zdecydowanie ciekawsze to zajęcie od spędzania czasu na rozmowach z pilotem od telewizora w rakcie 101010 odcinka "mody na sukces"
|
|
A ja mam nadzieję że Pan Brzeziński zrobi w końcu coś z tym hipermarketem.
|
|
Może i zrobi. Problem w tym, że nie on zadecyduje o ulokowaniu hipermarketu w studium, lecz rada miejska. A tu wybraliśmy raczej przeciwników hipermarketu. Będzie prawdopodobnie tak: prezydent zaproponuje, a rada odrzuci. Radni PiS (ośmiu) - przeciw, jedyna z LPR - przeciw, Solidarna Łomża (czterech) - przeciw (chociaż są w niej dwaj radni, którzy za tą lokalizacją juz głosowali - Nowakowski i Grabani), PO (czterech)- tacy nijacy, że trudno ich o liberalizm posądzać. Ot cała koalicja, czyli 17 głosów. A żeby wniosek wyrażony przez referendum przeszedł trzeba głosów 12, a zostało tylko pięć z Samorządowego Porozumienia i jeden z ChRS.
|
|
A może Rada nie rozumie, co prezydent do niej "mówi"? Anonimowiec - broniąc złej sprawy usprawiedliwia nierobów i poplata głupstwa ("jezdze na rowerze w sezonie i nigdy po tych sciezkach nawet niewiem gdzie sa") - pewnie, że nie wie bo nie ma ani metra takiej ścieżki. Popieram to, ze lepiej niech nie robią tych "bulwarów" - bo spieprzą jak wiele dotąd i kto bedzie poprawiał i za ile? Tak jak już "wydzierżawili" Narew kłusownikowi, który głuszy ryby prądem zamiast zarybiać (za pieniedza unijne oczywiście)... Anglicy powiadają, że:"każda władza jest taka, jaki naród"- jaką władzę zatem może mieć naród głupi? Zbych
|
|
"Anglicy powiadają, że:"każda władza jest taka, jaki naród"- jaką władzę zatem może mieć naród głupi?" W koću zrozumiałem czemu Kołakowski z Jarotą zostali posłami. Dziękuje za uświadomienie.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |