Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Kamienica przy Al. Legionów 27 - nareszcie remont ! |
Kilka tygodni temu rozpoczął się długo oczekiwany przez wszystkich łomżyniaków interesujących się losami naszego miasta remont kamienicy przy ulicy Al. Legionów 27 (patrz - Wiadomości Łomżyńskie, Nr4, grudzień 2005). Miejmy nadzieję, że już niedługo ta reprezentacyjna kamienica odzyska swój dawny blask a miasto Łomża zyska kolejny pięknie odreastaurowany zabytek. Z zainteresowaniem będę śledził prace remontowe. PS. Uważam, że jeszcze jeden przedwojenny budynek powinien zostać wyremontowany - mieszczący się kilkanaście metrów dalej przy skrzyżowaniu ul. Mickiewicza z Aleją Legionów odrapany i zniszczony "szarak". Czekamy także na jego modernizację.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Kamienica przy Al. Legionów 27 - nareszcie remont ! |
POPIERAM - jedno z pierwszych zadan nowego prezydenta pana KOLAKOWSKIEGO mario
|
|
nie bierz sobie tego tak do serca ??? waldek27 wtedy nie uważałeś co robisz - teraz rób co uważasz.
|
|
lomzanin niestety ale nie trafiles :)
|
|
ha ha ha
|
|
trudno - bylem przeciwnikiem Brzezinskiego , teraz on ma nastepna kadencje zeby takich jego przeciwnikow jak ja przekonac do siebie !!! mario
|
|
moim zdaniem już za rok miasto totalnie zmieni swój wizerunek
|
|
... będzie wyglądało jeszcze gorzej?
|
|
Cieszy remont tej kamienicy.Obok tez do remontu podobny budynek.Na legionow jeszcze z 3 sa do remontu.Jedna na przeciw drzewnej.Druga naprzeciw jednostki blado-zółta kamieniczka.A trzecia to dawna szkola muzyczna.Jest w okropnym stanie
|
|
a czy ta kamiennica jwst własnością prywatną czy skarbu państwa??
|
|
A jak wam się podoba teraz ta częściowo wyremontowana kamienica ? Według mnie bardzo ładnie to wyszło, nowa elewacja, ładny piaskowy kolor i nowe dodatki architektoniczne. Oby tak dalej !
|
|
popieram, mi również sie podoba, ktos wie co w niej bedzie bo takie okna wielkie wiec raczej mieszkanie odpada ;)
|
|
Na dole pewnie część usługowa.
|
|
Elewacja od strony ulicy jest już praktycznie skończona. Moim zdaniem wizualnie kamienica prezentuje się bardzo dobrze, efekt podobny jak na ulicy Sienkiewicza (kamienica Śledziewskich), oczywiście zachowując odpowiednie proporcje. Dysponuje ktoś aktualnymi zdjęciami. Można by było wrzucić je tutaj na forum. Może ty Maćku ?
|
|
bym mial dobra baterie od aparatu ... :f
|
|
To nie moje zdjęcie. Remont fasady już prawie skończony. I ja wam się teraz podoba ?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |