Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Filtr odwróconej osmozy gdzie w Łomży |
Czy wie ktoś czy w Łomży można kupić cały zestaw filtrów odwróconej osmozy.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Filtr odwróconej osmozy gdzie w Łomży |
jest tego pełno na allegro , przywiozą Ci pod drzwi .
|
|
Na miejscu raczej nie znajdziesz, tylko pod zamowienie, a w takiej sytuacji lepiej samemu zamowic.
|
|
Lepiej kupić online jakiś lepszy filtr - zawsze można zwrócić. A najpierw poczytać, żeby nie kupić chińszczyzny. Zależy też jaki masz budżet, ale mogę polecić Ci osmozę z Ecoperla (ok. 1,5 tys zł). Uzywam od paru lat, nic się nie dzieje, woda jest pyszna i dodatkowo zmineralizowana z wyższym pH. Bajka :) Ecoperla Rosa dokładnie się nazywa, chyba jest nawet recenzja na YT tej osmozy
|
|
Lepiej kupić online jakiś lepszy filtr - zawsze można zwrócić. A najpierw poczytać, żeby nie kupić chińszczyzny. Zależy też jaki masz budżet, ale mogę polecić Ci osmozę z Ecoperla (ok. 1,5 tys zł). Uzywam od paru lat, nic się nie dzieje, woda jest pyszna i dodatkowo zmineralizowana z wyższym pH. Bajka :) Ecoperla Rosa dokładnie się nazywa, chyba jest nawet recenzja na YT tej osmozy
|
|
mam nowy nie uzywany
|
|
Ostatnio myślałem o czymś takim, ale to nie jest do końca takie super, bo przez proces odwróconej osmozy z wody są wytrącane także minerały i potrzebne pierwiastki. Dlatego warto przy stosowaniu takiego filtra zbilansować dietę i czasami też pić wodę mineralną. Pjotr
|
|
Jasne, że tak, bo w końcu odwrócona osmoza oczyszcza wodę na poziomie bardzo, bardzo dokładnym. Ale tak samo w przypadku dzbanków filtrujących - też mamy oprócz węgla złoże zmiękczające w środku, którez usuwa twardość. Przy osmozie jest o tyle wygodna sytuacja, że woda jest później dodatkowo mineralizowana, np. w magnez, przynajmniej w niektórych filtrach. Poza tym wydaje mi się, że jednak większość potrzebnych minerałów dostarczamy z pozywieniem, nie z wodą... Ale może się mylę :) Co innego w przypadku osób, które prowadzą bardzo aktywny tryb życia, potrzebują wtedy inny rodzaj diety i wysoko zmineralizowanej wody :)
|
|
Polecam wodę destylowaną, w tej to na pewno wirusa Wuhang nie będzie.
|
|
A jednak jest w Łomży firma która zajmuje się uzdatnianiem wody na skalę przemysłową a także sprzedaje i montuje filtry odwróconej osmozy do domów. Kupiłem jestem zadowolony. Firma Ja-Mar na ul wesołej. Właściciel bardzo wporządku. Wytłumaczył podpowiedział. Polecam dla tych którzy chcą kupić na miejscu.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |