Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Szmaragdowa- apel do właściciela pieska |
Szanowny właścicielu niedużego łaciatego pieska, którego w każdy niedzielny poranek wyprowadzasz między blokami Szmaragdowa 2 i 4. Mam nadzieję, że ktoś przeczyta Ci tego posta, ponieważ wywnioskowałem, że nie posiadłeś jeszcze umiejętności czytania (nawet pisma obrazkowego). Świadczy o tym fakt, że nie przestrzegasz obowiązującego tam zakazu wprowadzania psów, sygnalizowago odpowiednim oznaczeniem. Dziś, tj. 12.01.2020 o godz. 9:45 twój piesek załatwił swoją potrzebę metr od znaku \"zakaz wprowadzania psów\", na trawniku, na którym bawią się dzieci moje i sąsiadów. Nie dość, że złamałeś ów zakaz to jeszcze nie raczyłeś posprzątać po swoim pupilu. Nikt nie ma ochoty bebrać się w odchodach twojego pieska. Wiedz, że Twoje zachowanie nie będzie tolerowane, a kolejny taki występek będzie skutkował upublicznieniem twego wizerunku na niniejszym forum. Jeżeli to nie pomoże, mam kolejne pomysły aby zmusić cię do szanowania zasad współżycia społecznego. Życzę miłego weekendu.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Szmaragdowa- apel do właściciela pieska |
Piesek załatwia się na trawnik, więc proponuję załatwić kundla, zwanego właścicielem owego czworonoga w sposób zgodny z literą prawa … pozdrawiam ludzi żyjących w zgodzie ze społecznymi i kulturowymi normami życia ...
|
|
Nie sprzątanie po swoich pupilach na tym osiedlu stało się plaga!!! Stoją nowe śmietniki na tego typu odpady i czy naprawdę tak wiele kosztuje posprzątanie po swoim psie? Pominę fakt, ze kilkaset metrów dalej a dla niektórych kilkadziesiąt są pola gdzie pieski spokojnie mogą się załatwiać. Lepiej niech robi komuś pod balkonem lub oknem! Dziecko wyjdzie z klatki, wejdzie na trawnik i trzeba czyścić buty. Nie to żebym obserwowała specjalnie psie odchody ale z obserwacji tych, w które sama o mało nie weszłam wnioskuje ze nie są to malutkie pieski. Wstyd!!!!
|
|
Trzeba od razu publikować wizerunek albo zwracać uwagę może szanowni właściciele piesków nauczą się że jak się chce mieć psa to trzeba po nim sprzątać.
|
|
Buciki wyczyści albo i nie, jeszcze lepiej jak tego dzieciulka w ugównionych bucikach rodzic troskliwie wpieprzy do wózka w pobliskim markecie a póżniej kładzie tam serek który ostatecznie ląduje w lodówce. Plaga z tymi dzieciorami w wózkach... Piszę poprawnie po polsku.
|
|
Nie prościej pogadać z człowiekiem? Internet zastępuje odwagę cywilną?
|
|
Co do właścicieli psów,to zgadzam się z tym,że mają obowiązek posprzątać po swoim pupilu.A co do rodziców to mam pytanie...od kiedy dzieci mogą chodzić po trawnikach i deptać występującą tam roślinność?Od tego są place zabaw.I Aro w pełni popieram Twoją uwagę na temat wożenia dzieci po sklepach,w zakupowych wózkach.
|
|
Ludzie to strasznie srają swoimi psami po trawnikach, wlezie się później taką minę i cała klatka, wycieraczki sąsiadów, wózek w sklepie i samochód upier.. Do. Lo. Ny.
|
|
Co niektórzy biegać dziećmi nigdy nie biegali po trawnikach, tylko chodnikami.
|
|
Z tymi wózkami sklepowymi to oczywiście racja. Jakkolwiek gówna na trawniku można się spodziewać (niestety), to w przypadku wózków nie ma szans na uniknięcie zasranego. Sanepid zajmuje się często głupotami a toleruje dzieciaki z zasranymi pieluchami i butami w środku wózka.
|
|
Apel \"minimal\" kończy się na przeglądaniu albumu rodzinnego, kiedy jest to w wózku sklepowym i przypomnieniu sobie, że raty kredytu spłaca dzięki ciężkiej pracy rodzicieli i datków dziadków, którzy w \"odchodach\" byli po brzeg gumofilców, albo i nie .
|
|
W dodatku, takie apele \"minimal\" są według nich samych najbardziej odpowiednie, jak to się mówi \"trendy 2020\". Zamiast podejść do właściciela \"pieseła\" i z nim porostu pogadać na ten temat, myślę że była to by forma najbardziej odpowiednia, a nie odgrażanie się mając na uwadze, że ORMO jakiś czas temu zlikwidowano. Chyba, że ma się ogólnie pretensje dla posiadaczy \"piesiów\". Ale \"własnego\" u babci i dziadka na łańcuchu trzyma się.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |