Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Opony zimowe. |
Mam prosbę ,może doradzicie mi jakie kupic opony zimowe ,jest tak duży wybór że można się w tym wszystkim pogubić,czy znaczenie ma marka samochodu?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Opony zimowe. |
Nie za wczesnie?
|
|
Lepiej teraz, taniej. Też kupiłem opony juz
|
|
Niby czemu miało by być za wcześnie?
|
|
Nie kupuj tych najtańszych
|
|
ja mam do sprzedania 14" 40zł za opone(do lekkiej negocjacji) mało jezdrzone jeden sezon ale prawie nie zużyte od małego samochodu dokładnie nie pamietam wymiarów
|
|
i ja jakies mam w garazu ehhe jutro zobacze
|
|
Bierz Goodyear ULTRA GRIP 6
|
|
zadzwoń do BMW Sauber oni chyba znają sie na oponach....:)
|
|
wszystkie opony mają oznaczeia na max prędkośc , obciążenie itd , opona ma kilka lat do jazdy a potem to tylko szrot i zbyt dla oszczędnych , ja straciłem auto przez opony więc szrotu niepolecam pozdrawiam
|
|
W Inter Cars mają największy wybór i napewno ci doradzą
|
|
Good Year UG 7 Nokian WRG2
|
|
Powiem tak, nie ma co za bardzo oszczędzać na tego rodzaju ogumieniu. Fakty są takie, że dobra przyczepność, to o niebo lepsza przyczepność, co przekłada się na krótszą drogę hamowania czy po prostu bezpieczeństwo np podczas wychodzenia z poślizgów. Dostępne w sprzedaży opony są różne, nie ma co do tego wątpliwości - zwykel różnice polegają w zastosowanej technologii, a to wynika wprost kosztów jakie musimy ponieść przy zakupie opony. Mowa tutaj była o Nokianach - na http://klub4x4drezdenko.pl/rodzaje-opon/nokian-tyres-historia-marki/, można sprawdzić ich specyfikację.
|
|
No to kiedy zmieniacie?
|
|
ja wymieniałem letnie Uniroyal RainExpert na zimowe Uniroyal MS plus 77 na początku grudnia.
|
|
Jak się sprawują? Szukam opon do wymiany.
|
|
bardzo dobrze. Warunki za oknem średnio zimowe więc ciężko mi powiedzieć jak będą sprawować się w głębokim śniegu. Muszę poczekać na takie warunki. Ale w takich mokrych i rano śliskich warunkach auto prowadzi się pewnie.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |