piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Brzeziński nie zrobił nic dla ŁKS

Kandydat na Prezydenta miasta Łomża Brzeziński w poprzedniej kadencji nie wspomógł znacząco ŁKS-u, ludzie z jego nominacji są w zarządzie klubu i jak widać nie potrafią poradzić sobie z prowadzeniem klubu II-go ligowego.Nie jestem zwolennikiem Kołakowskiego, ani opcji, którą reprezentuje, ale z dwojga złego zagłosuję na niego. Obiecałem, że za brak woli wsparcia ŁKS, za zamieszanie, pozasportowe walki z byłym Prezesem Józefem Kosiorkiem ( jedynym, któremu klub wiele zawdzięcza), nie poprę kaddydatury Brzezińskiego na fotel Prezydenta Łomży, wszystkich kibiców zachęcam do pójścia na wybory i "podziękowanie" za sytuację w klubie.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Brzeziński nie zrobił nic dla ŁKS

o czym ty piszesz?? cala kasa ktora byla przeznaczona na rozwoj sportu w Łomży szła na ŁKS, nie dostała jej młodzież szkolna ani zadne inne kluby, wiadomo ze to zawsze bedzie malo ale jak mozna mowic ze nikt nie pomaga??

ogladales debate ? jest tam poruszony watek lksu. Zachecam do ogladania i wypowiedzenia sie na ten temat.

i tak Brzeziński nie powinien zostać prezydentem Łomży

Do Ja i Dużego, wiem o czym piszę i ogladałem debatę ... Nie zmieniło to mojego stanowiska. Pomoc Prezydenta w postaci opłacenia kosztów przejazdu i noclego piłkarzy to przyznacie warunek konieczny, lecz niewystarczający. To minimum zaangażowania jakiego oczekowałem od osoby Prezydenta.
Jest wiele przykładów miast, gdzie pomoc Magistratu w utrzymaniu klubów jest nieporównanie większe...i nie są to wielkie ośrodki. I nie mówię tu tylko o finansowaniu klubu, lecz o stworzeniu przyjaznego klimatu dla rozwoju sportu a piłki nożnej w Łomży w szczególności. Nie ma takich imprez , które gromadzi w jednym miejscu i to cyklicznie 4000 osób dumnych z tego, że są mieszkańcami Łomży i identyfikują się z tym miastem (niewiele jest takich możliwości).
Tytuł tematu jest może przerysowany, ale liczyłem na przyciągnięcie wielu osób i traktuję go jako wstęp do dyskusji.

teraz pięknie widać jak miasto pilnuje budowy stadionu, pieniądze znalezli wydali i jak sie interesuja własna inwestycja:/ ( znouw nic nie robia od 2 tyg)
nie ma co jeszcze pewnie napiszecei ze zmiana nie jest konieczn na najkwyzszych szczeblach władzy w Łomży .... litości.....

Brzeziński nic nie zrobił dla ŁKS-u?:
- opóźnił o pół roku modernizację stadionu, a za tym
a) pozbawił klub wpływów z biletów
b)pozbawił klub wpływów z reklamy na stadionie(większość firm rozwiązało umowy)
c)walkower w meczu z Sosnowcem
itp
- nie chciał podjął rozmowy z poprzednim Zarządem
- obiecał 200 tyś zł na Akademię Piłkarską, nie dał - oszukał i pozbawił dzieci warunków do rozwoju.
- wydał 40tys zł(może nawet więcej) na boisko treningowe, które nie nadaje się do gry w piłkę nożną
- przyznał w prowizorium budżetowym na 2007rok 350 tys zł na cały łomżyński sport
- przekazał na II ligowy zespół seniorów ŁKS ok. 150 tys zł

Pan Brzeziński nie zrobił nic aby pozyskać pieniądze dla klubu z zewnątrz. Czy na przykład powstająca Galeria, Kaufland czy inne inwestycje nie mogłyby w umowie z miastem mieć zawarty punkt o przeznaczeniu np. 100tys zł rocznie na sport w mieście (np. w formie reklamy)? Wiadomo, że Ratusz ma mało pieniędzy ale są pieniądze z zewnątrz, które przy odpowiednim lobby miasta utrzymałyby łomżyńskie kluby sportowe.
Wystarczy być elastycznym i chcieć!

Powyższe agrumenty są tylko częścią i świadczą o braku zaangażowania obecnej władzy w rozwój sportu w naszym mieście.
Kołakowski jaki jest każdy wie ale myślę, że z niego będzie można coś ulepić bo z Pana Brzezińskiego już niestety nie.
Dlatego oddaję swój głos na Kołakowskiego

Co zrobił Brzeziński dla ŁKS? Może ktoś, kto ma inne spojrzenie na ten temat jak ja i Ełkaesiak może zabierze swój głos w dyskusji?
Żeby było jasne, nie jestem jakimś zadeklarowanym zwolennikiem Kołakowskiego, bo opcja nie ta i osoba też nie idealna, ale to wybór mniejszego zła.
Może uda mu się coś zrobi by tę katastrofalną sytuację ŁKS-u odwrócić. *Może wreszcie powoła Sportową Spółką Akcyjną, której to stworzenie uratowało wiele klubów sportowych, nie tylko piłkarskich np. żużel w Toruniu.
*Może wreszcie zmieni zarząd ŁKS-u, zatrudni profesjonalnego menegera sportowego, dbającego o płynne finansowanie klubu i odpowiedzialnego za pozyskiwanie nowych i mobilizacje już istniejących sponsorów
*pomysł Ełkaesiaka, by inwestycje handlowe, planowane w naszym mieście uwzględniały dotacje dla klubu, świetny
*apeluję również o większą jawność w informowaniu zainteresowanych z zamierzeń, planów i działalności zarządu i miasta na rzecz sportu
* zaproszenie do dyskusji szerokiego grona zainteresowanych łomżyńskim sportem
Myślę, że wspólnie moglibyśmy pomóc, to zależy od nas...

Drodzy kibice. Rozpoczęliście dyskusję o ŁKS od wyborczego apelu do głosowania na Kołakowskiego. Nie spodziewajcie sie dyskusji po przesądzeniu sprawy.

W odróżnieniu od was sądzę, że Brzeziński popełnił bląd nie nagłaśniając wcześniej problemu ŁKS i "wkopywania" tej drużyny w kłopoty. Bo one zaczęły sie od braku działania co najmniej jesienią ubr. i nie Brzezinskiego, lecz starego Zarządu ŁKS, który zdawał się nie rozumieć, że ŁKS zmierza do awansu, a druga liga nie może być amatorko zarządzana i bez zapewnienia sponsora strategicznego.

W odróżnieniu od was mam pretensje do Brzezińskiego, że skłonił radnych do finansowania kupionych z zewnątrz futbolistów i wydania ogromnych pieniędzy na stadion oraz dojazdy piłkarzy, w sytuacji gdy wychowywana na miejscu łomżyńska młodzież lekkoatletyczna ma szanse na sukces, na występ olimpijski, a nie ma nawet porządnej bierzni. Nie tylko zresztą lekkoatleci.

Jeżeli chciał w ten sposób zadowolić kibiców to się jak widac pomylił.

A pan Kołakowski? Wystarczyło mu zwykłe czekanie i powtarzanie formułki: Szanowni państwo, ja jestem....

Sport to nie tylko ŁKS, a już na pewno nie zgromadzenie członków zarobkowej karuzeli wirującej po Polsce od klubu do klubu. A kibice to równiez kibice ŁKS, ale na pewno nie ci wyróżnieni zdjęciami na pierwszej stronie gazety.

Uff, przepraszam za błąd: bieżni, oczywiście , bieżni

no i co z tego, że nic nie zrobił. a co mnie to obchodzi jako zwykłego mieszkańca.

zgadzam się z vespos , ten klub i rak spadnie do III ligi , gdy się wcześniej nie rozpadnie

Cziko , choc jestem duzym zwolennikiem LKS-U to musze przyznac ci racje ! lecz jak to sie mowi - co sie odwlecze to nie uciece ??? LKS swoje odczekal , a nasza lekkoatletyka ??? z tych dwoch panow ja osobiscie bede glosowal za KOLAKOWSKIM - panu Brzezinskiemu - PODZIEKOWALEM !!!!!!!!!

mario

Zgadzam się z ełkaesiakiem. Jestem graczem jednej z sekcji młodzieżowej wiele lat. Odkąd zaczynałem grać i przyszedłem na pierwszy trening, zastałem boisko w opłakanym stanie. Minęło wiele lat, a boiska (mówię o treningowym) jak nie było tak nie ma. Ja uważam, że to hańba, że drugoligowy zespół nie ma normalnego zaplecza. I nie chodzi tu o nowoczesny kompleks czy coś w tym stylu. Mam tu na myśli normalne, porządne boisko nadające się do gry w piłkę(np. takie jak ma Perspektywa). Dla mnie to nie robi różnicy(na razie), bo kocham ŁKS i szanuje to, co robie. Jednak takie boisko byłoby korzyścią dla nas(mówię w imieniu młodzieży) i dla pierwszego zespołu. Ale jeżeli dalej tak będzie, to wszystko co było przepadnie. Nie napinam się tu do Szanownego Pana Brzezińskiego oraz do jego współpracowników. Jednak pozwolę zadać pytanie: Gdzie są te pieniądze na młodzież? Myślę, że wystarczy popatrzeć na samo boisko, by znać odpowiedź. Gdzie są te plany budowy hali?(pamiętam jak na początku poprzedniej kadencji nasi politycy to mówili). Mógłbym tych pytań zadać jeszcze więcej, lecz przytoczę sobie jedno: Gdzie są te pieniądze, projekty, itd.?
Nie będę tu się chwalić i podniecać. Ale wspomne, ze moja drużyna w kwietniu zdobyła 2 miejsce w międzynarodowym w turnieju w Berlinie, gdzie były drużyny z całej Europy. Jesteśmy, obok Jagielloni, najlepszą drużyną na Podlasiu. Jeżeli nie wierzycie, wpadnijcie na www.lkslomza.yoyo.pl . Więc nam może też może też się coś należy. Gdyby nie nasi hojni sponsorzy(Uniqa, Libra print oraz nasi rodzice) nie mielibyśmy kasy na mecze, na wyjazdy i obozy. Więc teraz proszę bardzo przyszłego prezydenta o przemyślenie tej sprawy.
P.S. Nie rzucajcie się na mnie, w stylu: „a smarkacz nic nie robi a komentuje” itp. Podałem tylko przykład

Do prawdomuwny...bo tak się opisujesz .....z błedem gramatycznym...ale to szczegół...nie wiem po co tu wypisujesz swoje komentarze popierające jakiegoś gościa, który nie ma pojecia na temat, na który się wypowiada. Ale ty też powinieneś nie zabierać głosu, bo w innej wiadomości podobno przejmujesz się losem ŁKS-u ( patrz tytuł newsa czy łks oszalał) bądż koleś konsekwentny i się zdecyduj. Nie wiem co tobą powoduje, że wymyślasz posty o których nie masz pojęcia, kandydujesz na najbardziej aktywnego forumowisza 4lomza, jest za to jakaś nagroda? napisz może znajdzie się więcej takich kretynów...

Został poruszony temat ŁKS. Panie Cziko, jako przedstawiciel lekkiej-atletyki ciągne Pan sznurek w swoją stronię. Chodzi o to , że całe środowisko sportowe jest w naszym mieście głęboko zaniedbane. ŁKS jest tylko wybitnym przykładem olania na ciepło sportu. Mamy w mieście wybitnych pasjonatów sportu, trenerów: siatkówki, piłki ręcznej, tenisa stołowego, koszykówki, sportów walki, także lekkiej-atletyki. Jestem pewien, że każdego z nich stać na poziom ogólnopolski. Jednak podejście obecnego Prezydenta do problemów miasta zna każdy kto miał z tym człowiekiem do czynienia. Cała reszta, która myśle że niestety stanowi większość, jak wspomniane przez kogoś stado baranów, pójdzie niestety na rzeź. Kołakowskiego nie uważam za mojego kandydata. Jednak mam nadzieję, że nowa grupa ludzi, która wejdzie do Ratusza, wniesie świeżą krew.
Wierzę w ewolucję i myślę, że nowa rada wyciągnie wnioski z błedów swoich poprzedników.

a propos ŁKS
http://www.4lomza.pl/index.php?k=999

Artykuł tendencyjny i wygląda jakby był pisany na zamówienie. Jego autor pracuje w TV Łomża Artura Filipkowskiego. Ten jest dobrym kumplem Zajkowskiego i Kosiorka, którzy de facto swoimi rządami doprowadzili ŁKS prawie do bankructwa. Popierają oni Kołakowskiego, więc cel tekstu napisanego przez pana Babiela jest jasny; wszystkie nieszczęścia ŁKS-u zrzucić na Brzezińskiego i tym sposobem zwiększyć szansę na wygranie wyścigu do fotelu prezydenta przez obecnego posła PiS-u.

...a na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści...

Ten artukuł nie jest tendencyjny, to po prosu prawda i wiedzą o tym wszyscy, no może poza panem i władcą....

Ełkaesiak, jeżeli tak grzecznie się zwracasz - miło mi - to proszę pani, a nie panie. Cziko należy do płci słabszej, chociaż piękniejszej. Ponoć.

Natomiast co do artykułu, to wyraża on subiektywną opinię. Podobnie jak większość naszych postów. Prawd się nie dopatrzyłam i zgadzam się raczej z "panem i władcą". Zwłaszcza, że firma Filipkowskiego wyraźnie zaangażowała się po stronie najpierw Bajny, a po jego odpadnięciu postawiła na Kołakowskiego.

Niestety panie i władco mylisz się co do koligacji Kosiorka, Zajkowskiego i Filipkowskiego. Proszę Cię tylko bardzo nie broń Brzezińskiego, bo to właśnie on (nie tylko) jest największym nieszczęściem dla ŁKS-u.
Panią Cziko przepraszam.
Co do artykułu wg mnie jest obiektywny, stwierdza fakty.

Kołakowskiego też nie lubię tylko przecież kogoś trzeba wybrać

Oglądałem debatę, którą Babiel prowadził z Kołakowskim i Brzezińskim.
Na sam początek zaznaczał 2 razy, że nikt pytań nie znał.

A potem Kołakowski jak cyborg odpowiedzi z pamięci cytował.
Super dzinnikarstwo. Jeszcze fajniej jak to robi za darmo, a nie za pieniądze. Profesjonalista Babiel.

Artykuł też na 100% za friko napisał. Taki ma charakter.

tylko fakty bez komentarza

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org