Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Chodzicie na grzyby? |
Jak w temacie.Ja byłem dziś i lipa.Jak u Was? new
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Chodzicie na grzyby? |
To samo trzeba kilka dni poczekać. Ja wybieram się w niedzielę
|
|
Praktycznie w całej Polsce trwa wysyp, ludzie zbierają pełne kosze. U nas niestety suchy koniec lata namieszał i póki co nie ma co liczyć na obfite zbiory, niestety prognozują drastyczny spadek temperatur więc mimo nawodnienia może być po sezonie jeśli chodzi o typowo jesienne grzyby :(
|
|
Nie jestem grzybiarzem, ale ostatnio na łące zebrałem dwa wiadra pieczarek.
|
|
Na łące gdzie została wylana gnojowica życzę smacznego
|
|
Sklepowe pieczarki są hodowane na końskim łajnie więc łąkowe z gnojowicy nie są złe ;-) a tak mimochodem grzybów w okolicy Łomży brak.
|
|
Byłam dwa razy i efekty całkiem niezłe miałam. Ale chodziłam ze znajomym, który jest doświadczonym grzybiarzem.
|
|
Witam . Uważam ,że osoba kryjąca się pod nickiem \"paddingtton\" to osoba manipulująca w tym temacie ,która próbuje się tu uwiarygadniać ,a normalnie jest osobą wklejającą linki reklamowe.Najpewniej ma tyle wspólnego z Łomżą i zbieranymi tu grzybami co księżyc. Pozdrawiam.
|
|
oczywiście że troll ale najczęściej tylko podbija jakiś starszy temat a potem wkleja ze swojego drugiego konta jojoanka Autor: paddingtton (---.dynamic.gprs.plus.pl) Data: 15-07-19 07:58 Często pojawiający się problem to dyskryminacja obcokrajowców w pracy. Jeśli ktoś z Was miałby ten problem to tutaj https://lexadvena.com/dyskryminacja-cudzoziemcow-w-pracy-gdzie-szukac-pomocy/ może szukać pomocy. Autor: paddingtton (---.dynamic.gprs.plus.pl) Data: 18-07-19 09:27 Jeśli będziecie zastanawiać się nad wydrukiem książki, to na stronie http://hotmoney.pl/druk-cyfrowy-ksiazek-ile-kosztuje-jakie-koszty-poniesiesz-kiedy-wydajesz-ksiazke/ znajdziecie podstawowe informacje na ten temat. Autor: paddingtton (---.dynamic.gprs.plus.pl) Data: 07-05-19 07:58 Mi się najbardziej podobają hokery w stylu skandynawskim, widziałam sporo takich modeli na https://www.homebook.pl/produkty/hokery. Ale niestety - u mnie nie ma na tyle wysokich blatów w kuchni, bym mogła je zakupić. Autor: paddingtton (5.174.225.---) Data: 05-08-19 07:54 Roznoszenie ulotek to chyba najlepsza praca dla młodzieży, a jak widać na https://sprzedajemy.pl/praca/roznoszenie-ulotek ofert nie brakuje. Nie powinno być też problemu z załapaniem się na coś jeszcze w sierpniu.
|
|
I tak zakończyliście temat grzybów;) A ma być ciepły weekend, więc pewnie i grzyby będą:)
|
|
Tak trafiają się szczególnie maślaki na obrzeżach lasu po mlodniakach ludzie koszami noszą
|
|
Na rynek
|
|
Ja nie chodzę. To nie moje hobby. Ale gdybym chciał, to sporo maślaków mam u siebie na działce :)
|
|
Ja noszę wiadrami podgrzybki piękne malutkie ale to na Kurpiach 🙂
|
|
Do jasio01. Z tej tzw gnojowicy jesz chleb,bułeczki,ziemniaki itd.Także Tobie również smacznego.
|
|
ja nie chodzę, jakoś mnie to nie rajcuje to łażenie po lesie.
|
|
Byłam pod koniec sierpnia na grzybach. Był taki urodzaj, że nie dało się tego zebrać.
|
|
No, w końcu nie trzeba stawiać sobie za punkt honoru wyzbieranie wszystkiego. Trzeba zostawić też coś dla innych.
|
|
Ja chodzę tylko na kurki.
|
|
Nie chodzę na grzyby.Raz byłem z bratem, ktory jest wielkim fanem zbierania grzybów i on widział co chwilę jakieś grzybki podczas gdy ja niczego nie widziałem. Szedłem pierwszy a on po mnie i on grzyby zbierał. Poza tym nie znam się za bardzo na grzybach i bałbym sie, ze zbiorę cos czym mogę się potruć. Znam jedna osobe, która była ofiarą zatrucia grzybami tak wiec dziękuję.... Jedyne grzyby jakie mogę jeśc to kurki podgrzybki oraz pieczarki
|
|
Ja uwielbiam chodzić na grzyby! Okolice Gorzowa Wielkopolskiego
|
|
gorzow wielkopolski jest na drugim koncu polski, wtf
|
|
nie nie chodzę, ale czasem od cioci dostaje i wtedy robimy jakie sosiki : ) ja sie boje kleszczy :D
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |