Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Teatr czy teater ? |
Nie byłem nigdy w naszym teatrze przerobionym ze straży pożarnej, w której byłem i nie śledzę jego działalności, ale skoro już jest to pewnie może wystawiać sztuki dla dorosłych. Aktorzy warszawscy [broń Boże nie białostoccy] chętnie zarobią parę groszy. To bardziej potrzebne niż kolejne discopolo na muszli albo narynku. Rozumiem, że więcej jest odbiorców disco polo niż sztuk teatralnych i pięknego języka polskiego a tym samym zadowolonych z władzy wyborców. Może jednak warto zabiegać o głosy tej mniejszości kulturalnej Łomży ? Przy okazji, tzw.władze miasta są tak odgrodzone od mieszkańców, że jedyny kontakt jest tą drogą, chociaż myślę, że i tak te gadki idą w powietrze.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Teatr czy teater ? |
to moze pajacu zadzwon i sie zapytaj w teatrze?
|
|
Łomża
|
|
To właśnie łomżyńska kultura.
|
|
Ciekawy temat, bo jest wiele teatrów grających spektakle na wyjazdach w całej Polsce. Do nas nikt nie chce przyjechać, nie ma na to zapotrzebowania wśród mieszkańców miasta czy ktoś to blokuje ?
|
|
Ja bym chętnie obejrzał w Łomży musicale: Skrzypek na dachu, Mamma Mia, Hair, Chicago, Grease.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |