Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Co jest najważniejsze dla Łomży? |
Pytanie jak w temacie. Co jest potrzbne w tym mieście, aby młodzież nam nie wyjeżdźała? ściemka wszystkim
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Co jest najważniejsze dla Łomży? |
Pracy za godne pieniądze
|
|
Lepsze hot dogi na stacjach.
|
|
- Klima na dyskotekach - Więcej imprez - Salon Forda, Opla, Toyoty, VW - więcej markowych sklepów - jakaś dobra dyskoteka (na wzór Fantazji, Nevady...) - promocje na stacjach benzynowych
|
|
... dodatek |
i bym zapomniał - Salon Mazdy z dobrym ASO
|
|
tommeknet jak tam Mazda sie sprawuje?
|
|
Salon Opla to juz powstaje w Łomży. Na Zjeździe przed WORD-em.
|
|
Z tych wypowiedzi to tylko z marcinem się zgodze to najważniejsze.
|
|
tommeknet patrze, ze nie masz takich waznych potrzeb...i chyba nie takie bardzo potrzebne dla innych jak tylko dla ciebie...Łomża potrzebuje bardziej waznych rzeczy niz tylko sklepy, imprezy i "klima na dyskotekach"... ktos sie zgadza? i chyba to byla najglupsza odpowiedz jaka tutaj zawita... pozdrawiam! ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
No jesli naszej mlodziezy brakuje tylko klimy w dyskotekach, markowych sklepow i salonow samochodowych, to jestesmy chyba jednym z najszczesliwszych miast w Polsce.
|
|
moglbys rozwinac mysl,gdyz mnie zaintrygowala. praca za godziwe pieniadze? jaka praca i jakie sa te pieniadze godziwe?
|
|
A na disco i samochody dadzą tata i mama. Ale dno. Myślałem o........, ech, rodzice do pracy, kupujcie dzieciom ople, klimatyzację w disco, narkotyki, wódę, markowe ciuchy (notabene w Anglii za grosze).... Bo dzieciom o to chodzi, jople i hople. Papa Łomżo. ściemka wszystkim
|
|
Już mówię: - wyższej uczelni, której dyplom przedłożony pracodawcy nie wywoływałby na jego twarzy uśmiechu politowania - pracodawców, którzy absolwentom wyżej wymienionej uczelni daliby pracę (czyli jak mniemam jakieś usługowe MiŚie, może jakiś niewielki przemysł) I to właściwie tyle, reszta przyszłaby z czasem. Ale to pobożne życzenia są :) Porządna prywatna uczelnia tu nie powstanie bo okolicznej ludności nie stać na płatne studia a państwowa z oczywistych względów w tak małej miejscowości również odpada. Co do punktu drugiego to wierzę, że powolutku jakieś sukcesy dałoby się osiągnąć.
|
|
grzesiekk84, zly_czlowiek: tak się składa, że skończyłem uczelnię w Łomży, mam pracę dzięki której mogę godziwie żyć. Grześku, jeśli Twierdzisz, że pracodawca widząc kogoś z łomżyńśkiej uczelni ma uśmiech politowania to być może masz rację, gdyż duża część ludzi która kończy łomżyńskie uczelnie tak myśli jak Ty a co za tym idzie już na starcie są nastawieni negatywnie do całego życia. Łomżyńskie uczelnie reprezentują duży poziom a nawet bardzo duży, trzeba tylko chcieć, starać się, no ale kto nie potrafi sobie poradzić wybiera Warszawkę, Białystok a potem po zakończeniu studiów wraca w łaskę do starej poczciwej Łomży... lub do Anglii << mekki polskiej młodzieży. Dran: nawet nie wiesz ile zyskujesz żyjąc w Łomży, ale zapewne tkwisz w stereotypowym toku myślenia, które sprawia że mówisz fuj na to co dobrze znasz.
|
|
Czemu nie nowe salony samochodowe? przeciez to nowe miejsca pracy i nie tylko, klima na dysce? im lepiej na dyskotece i lepszy klimat tym wiekszy rozwoj lokali. Uwazam ze tommeknet ma racje. Pzdr
|
|
tommeknet, GRATULUJĘ, ale kumam, co twoją pracę załatwili ci starzy, znam kupę luda, którzy ukończyli nawet fajne uniwerki, ale, ale na adwokata nie pójdzie - bo tam, ani taty, ani mamy (a w książce tel. tylko po tej profesji wypisz wymaluj te same nazwiska), na lekarza (p.w.), w ratuszu (patrz PESEL) w Policji (lepiej nie pytaj) A już po ostatnich wyborach? (bosze wybacz mi, wal jak z rękawa) I taka jest nasza Łomża. Tommeknet i tu wychodzi cała twoja obłuda. Tfuj to ty nie widzisz, bo masz pierzynkę pod swoją pupcią. (cenzor mi nie pozwala walnąć ci argumentami w twoja twarz). ściemka wszystkim
|
|
Co do godziwej pracy możemy podyskutować. Salony samochodowe są rzeczą drugorzędną gdyż społeczeństwo nie dysponuje tak dużymi pieniędzmi na zmianę auta. Jestem ciekawa czy stać kogoś na nowiutką mazde 6, honde lub opla.
|
|
eewwa, tatusiów z mojego spota stać - patrz "pal gumę na Nowogrodzkiej, drodze do Jednaczewa z Kupisk, Piłsudskiego", ale to cały czas ta sama klika, łone nie dadzom, dadzą dzieci zabić (patrz dzieci biznesmenów i polityków łomzyńskich ile się zabiło), ale korytko jest najważniejsze. ściemka wszystkim
|
|
w Łomzy brakuje energii twórczej, aktywności i ducha bezintresownej współpracy. Łomzy potrzebna jest : wieksza liczba ludzi odważnych, pełnych optymizmu, siły i pomysłów, żeby w końcu te zapracowane, nude miasteczko ruszyć z tej bezczynności. współpraca mieszkańców i wola poparta aktywnością- tworzenie warunków do rozwijania zainteresowań-kluby, koła, grupy. więcej idealistów na wpływowych stanowiska, pesymiści niech idą na emeryturę albo iech nie przeszkadzają- jesli nic nie potrafią zrobić, w aktywności nie czują sensu i wszystkiego sie boją. Zjadaliwe komentarze zostawcie dla siebie. porządna ścianka wspinaczkowa i basen też by sie przydały:))
|
|
czuubek: "tommeknet, GRATULUJĘ" - dziękuję, "ale kumam, co twoją pracę załatwili ci starzy" - nie, poradziłem sobie sam, "znam kupę luda, (...)," - też znam, "A już po ostatnich wyborach?" - tu mogę zgodzić się jak to wygląda "Tommeknet i tu wychodzi cała twoja obłuda" - nie widzę żadnej obłudy, po prostu ludzie powinni zacząć wierzyć w siebie, przestać narzekać na to co jest, wszyscy powinniśmy tworzyć lepszą przyszłość, dbać o własny kraj, być tolerancyjni, nie żyć w wychowaniu - na zachodzie jest lepiej, u nas bieda, u nas źle, najważniejsze jest podejście. eewwa: to że nie stać ludzi na różne rzeczy, że ludzie mało zarabiają to jest problem całego kraju, nie dotyka tylko Łomży... nie wolno nażekać..
|
|
tommeknet "ale kumam, co twoją pracę załatwili ci starzy" - podtrzymuję "Tommeknet i tu wychodzi cała twoja obłuda" - podtrzymuję A, dlaczego, bo eewwa nie miała takiego startu jak ty, nie ma starych co jej pracę załatwili, nie ma twego nazwiska. Zmień nazwisko, przenieś się do Ciechanowa (gdzie nie będzie taty i mamy) i wystartuj. ZYCZĘ POWODZENIA ściemka wszystkim
|
|
Popieram wypowiedz czuubka. Prawdziwą szkołą przetrwania jest wyjazd do dużego miasta znalezienie mieszkania oraz pracy BEZ ZADNYCH znajomości.
|
|
czuubek : znasz mnie, że takie coś mówisz?
|
|
czuubek , a co Cie tak boli ze tommeknet ma lepiej niz Ty? http://img479.imageshack.us/img479/9464/av134493su.gif
|
|
nikomu nie zazdroszczę i wcale nie mam gorzej niż tommeknet. Boli mi w jego wypowiedziach jego obłuda. To tommkanet - znam ciebie, że tak mówię. ściemka wszystkim
|
|
Obłudę to Ty strzelasz, nie chce mi sę już rozmawiać, Uwierz w siebie! Pokochaj kraj w którym żyjesz, nie myśl o wyjazdach za granicę, staraj się dbać o świat, który Ciebie otacza, nie myśl tylko o sobie i swoim tyłku, skoro potrafisz mówić wiele - zrób coś aby było lepiej wszystkim i pokaż jak powinien wyglądać świat wg. Ciebie. A większych problemów w naszym mieście nie widzę, niż te które napisałem, fakt jest bezrobocie - przydałyby się miejsca pracy, ale nie da się tego zrobić bez polepszenia jakości życia, podejścia ludzi itp. dark: mądrze mówisz, przydałoby się też dobre kino, super duży market (podobno ma kilka powstać) Aha wiecie że my Polacy jesteśmy jednym z najbardziej zapracowanych narodów na świecie? Pracujemy dużo, ale mało wydajnie niestety...
|
|
kosciolow to chyba juz nam nie potrzeba, co? ;-) ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
tommeknet: 1) Nie wiem jaki jest poziom łomżyńskich uczelni, nigdy tam nie studiowałem i nie zamierzam, jeżeli wysoki to bardzo się cieszę ale prawda jest taka, że renomy to te uczelnie nie mają żadnej. Polecam wybrać się do stolicy czy jakiegokolwiek większego miasta w naszym kraju i znaleźć pracę z dyplomem którejś z tych szkół. A prawda jest taka, że w dużych miastach o pracę łatwiej niż w miejscowościach wielkości Łomży. 2) Ogólnie zgadzam się z hasłami typu: "Uwierz w siebie, weź się do działania", "Pokaż innym na co Cię stać", uważam, że lepsze to niż narzekanie na układy i płakanie, że jest źle. Ale hasła te nie są hasłami skierowanymi do ludzi młodych, świeżo po studiach. W Łomży żeby coś zrobić potrzeba kapitału bo z pustego i Salomon nie naleje. Dlatego najpierw muszą się tu pojawić przedsiębiorcy i zainwestować konkretną kasę, a dopiero potem można myśleć o zatrzymaniu młodych. Także wracając do tematu Łomży potrzebny jest w pierwszej kolejności duży zastrzyk kapitału w postaci inwestycji prywatnych przedsiębiorców.
|
|
grzesiekk84: co do 1 nie jestem pewien, chyba ze szukasz pracy w jakiś dziwnych firmach, co do 2 też się nie zgodzę, zacząć pracę po studiach właśnie jest najłatwiej. (ulgi, dotacje, doradztwo itp.)
|
|
hahahah, czubek, upierajac sie frajerzysz sie strasznie. Znam tomeknet'a i wiem ze samodzielnie do wszystkiego doszedl. Moge to samo o sobie powiedziec -rowniez ciezka praca doszedlem do czegos. Ukonczylismy te same uczelnie i znam wielu innych ludzi nam podobnych, ktorym tez sie dobrze powodzi. Jak zwykle kroluja nastroje nieudacznikow bezradnych z wyboru (bo wszystkom zaczyna sie od nastawienia). Narzekajcie dalej, alboe spie...lajcie z kraju. Ja tu zostaje i jestem -jak tomeknet -dowodem na to ze w PL da sie zyc z powodzeniem. Tylko ciota-nieudacznik lub skrajny desperat moze stwierdzic ze w Polsce brak jest perspektyw. A znajomosci i uklady -to w chwili obecnej staje sie przeszloscia... Tomeknet, skoczymy dzis na red-bulla badz browarka ? -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
Popieram eewwa i czuubka
|
|
Odnowy. Macie swych reprezentantów, każda ś*** swój sklep ma. 1. HIPERMARKET 2. WIĘCEJ KIERUNKÓW NA UCZELNIACH, studia uzupełniające, akademiki, miasteczko studenckie. 3. STACJI PALIW, spoza układu, z cenami ludzkimi a nie złodziejskimi, z porządnym a nie pseudo, paliwem. 4. KLUBU STUDENCKIEGO, z porządną muzyką (reagge, czarna muza, chillout) 5. DYSKOTEKI z zakazem wstępu dla dzieci, wyłącznie od lat 18 i zakazem grania disco polo, profesjonalną ochroną, miła obsługą, dobrym pivkiem. 6. BASEN 7. KINO Czyli zmienić wszystko. To tak nierealne jak rozdawanie pieniędzy przez Radio bez Ryja. MoJe ŻyCie To MentoR.
|
|
tommeknet mylisz sie, wiem co zyskuje mieszkajac w Lomzy i co trace, bo mam punkt odniesienia. Przez to wlasnie nie narzekam nigdy na Lomze, co widac i w moich postach. Sadze jednak, ze naprawde mamy tu pilniejsze potrzeby niz salony samochodowe i klima w dyskotekach, stad moja odpowiedz. Co do poziomu naszych uczelni, to nie ma sie co oszukiwac. Z cala pewnoscia nie okresle go jako wysoki. Owszem, jesli ktos robi cos dodatkowo na wlasna reke i stara sie, to czegos sie nauczy, nie jest to jednak zasluga uczelni. W porownaniu jednak z czolowka, typu uniwerek czy polibuda w Wawie to wciaz bardzo niewiele i nie ma co udawac, tamte uczelnie daja duzo wieksze mozliwosci, co zreszta mnie specjalnie nie dziwi. Jesli chodzi o prace, to dziwi mnie ze jest juz u nas 2 czy 3 uczelnie ksztalcace np. informatykow, a pracy w tym zawodzie u nas jak na lekarstwo, zupelnie niewykorzystane mozliwosci. Przydaloby sie pewnie tez pare wiekszych firm, moze jakas produkcja, nie moze cale miasto zyc z samego handlu... I mysle, ze cala reszta, kluby itp rozwinelyby sie same razem z miastem. Generalnie dziwia mnie ponure nastroje ktore tu panuja, bo nie jest wcale tak zle w Lomzy. Ale zawsze mogloby byc lepiej ;)
|
|
kłam i ołuda - jeżeli ktoś mi mówi, że dostanie dobrą pracę za uczciwe pieniądze w Łomży bez tzw. "popchnięcia"- czy to rodzinnego, kolesiowego czy to partyjnego, to jest kłamcą jeżeli ktoś jest młody i rozpoczął na własną rękę działalność gospodarczą i udało się - to ok. i w to uwierzę, ale przyjąć się do pracy - dobrej pracy - to bez "popychacza" to najwyżej za 899,10 zł brutto w sklepie po 10 godz. dziennie z sobotami a i często niedzielami (mówię o Łomży i okolicy) - i jeszcze na zasadzie ciesz się że pracujesz bo na twoje miejsce jest tylu innych, przerabiał to niejeden z was,
|
|
dla Łomży potrzeba jest inwestycji produkcyjnej - jednego lub dwóch dużych firm produkcyjnych (zatrudniających z 1000 ludzi każda + kilka firm podwykonawczych do tych firm), które rozkręcą to miasto, ludzie którzy mają kasę szybciej pójdą się zabawić do lokalu, więc powstanie więcej lokali, pójdą do kin itp., bez ludzkich pieniędzy wybudowane kina i nowe lokale będą świecić pustkami, a do tego potrzebny jest naprawdę dobry gospodarz i jego doradcy (patrz prezydent i radni), którzy będą sprzyjać każdej napływowej inwestycji, mało tego będą ze wszystkich sił sami zabiegać o inwestycje różnymi sposobami i kanałami np. partyjnymi, jak również zaangażowanie naszych Łomżyniaków w sejmiku wojewódzkim - tam będzie dzielona potężna kasa unijna, no to trzymajcie się cieplutko
|
|
malp.ka : jedno pytanie, ile razy myślałaś o wyjeździe zarobkowym za granicę a ile razy myślałaś na rozpoczęcie własnej kariery w Polsce? tylko odpowiedz a pomyślę nad odpowiedzią :) ps. pozdrowienia z rana :)
|
|
|
tommeknet: przerabiałem 3 wersje 1. byłem za granicą 2. miałem swoją działalność 3. pracuję teraz u kogoś 4.wiem co piszę nie musisz mi na nic odpowiadać bo mojego toku myślenia nie zmienisz(przynajmniej na dzień dzisiejszy), zaznaczam też że kilka lat już na tym świecie żyję i przepracowałem, posiadam wyższe wykształcenie politechniczne, pracuję też za w miarę przyzwoitą kasę - patrzę więc na to z punktu widzenia obiektywnego obserwatora, więc podrzymuję to co wcześniej napisałem
|
|
POTRZEBA NAM INFRASTRUKTURY!!! Mysle ze to glowny powod waszych problemow, gdyz, jesli mozna mowic o Lomzy "Dziura" to chyba tylko z tego powodu. Ani kolei ani obwodnicy! Po prostu czarna dziura na mapie. Dojazd z Ostrowii do Lomzy to prawdziwe rodeo!Nigdy nie mialem choroby lokomocyjnej, ale ostatnimi czasy dziwnym trafem zdarza mi sie to wlasnie na tym odcinku. Podejrzewam, ze od strony Ostroleki jest podobnie (dawno nie jezdzilem, ale takie mam wspomnienia). Pytanie, co kazdy z was robi zeby poprawic zycie w Lomzy? Nie widze jeszcze akcji zbierania podpisow pod petycja do rzadu RP o przejscie do mazowieckiego, czy blokujacych drogi w celu wymuszenia jakichs rozwiazan odnosnie obwodnicy wokol Lomzy! W Lomzy nic nikogo nie obchodzi, niemal nikt sie nie udziela, by cos zmienic. Kroluja jedynie konkursy w narzekaniu. -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
Dopisek: Myslicie ze jakas wieksza firma odwazy sie zainwestowac i wybudowac nie wiadomo jaki przemysl w miejscu gdzie koncza sie tory a dojechac sie tez nie da za bardzo? Wszystko przejezdzajace przez nasz region omija Lomze szerokim lukiem. Najczesciej jest to "Łuk Ostrow-Max <-> Zambrow" -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
lossac mylisz się, Łomża ma niezłą lokalizację sprzyjającą wielkiemu , biznesowi, mieszkamy niedaleko Warszawy i granicy wschodniej, jeżeli będziemy mieć świetnego gospodarza i niegłupich jego doradców (patrz prezydent i radni), to możemy ściągnąć tutaj niezłą poważną zachodnią inwestycję produkcyjną np. produkującą na rynek typowo wschodni, taka inwestycja wymusi od władz wyższych (krajowych) lepszy dojazd choćby z Warszawy a być może nawet sama będzie uczestniczyć w kosztach drogowych okołołomżyńskich, może szybciej ktoś wtedy rozmacha się długopisem nad podpisaniem decyzji o obwodnicy itd. nie można Łomża nie jest złym miastem, tylko nico zaniedbanym - ale otwierają się dla nas duże możliwości, duża kasa unijna, jeżeli będziemy potrafili to wykorzystać to wygramy, jeżeli natomiast będziemy mieć durni w UM to .....
|
|
Ja nie napisalem ze Lomza to zle miasto, tyle ze drogi mamy beznadziejne (transport jest bardzo istotny -sam jestem przedsiebiorca). A o kolei nie ma co marzyc (tani dojazd, np dla studentow). Znam ludzi z Poznania, ktorzy mowia, ze do Ostrowii sie dojezdza droga a potem nie wiadomo jak dalej do Lomzy ;) Patrze i oczom nie wierze, gdy kilka razy w tygodniu przejezdzam PKSem przez Ostrow Maz. Dziura gorsza od Lomzy, mniej mieszkancow, zapuszczone osiedla a maja obwodnice i buduja budynek dworca PKS. No qrde, ale u nas w Lomzy to PKS zakladalo, ze podrozni maja ze soba namioty a te slupy miedzy miejscami postojowymi dla autobusow to chyba takie ozdobne? Kto nas tak urzadzil? Bez urazy, gdyz uwielbiam moje miasto, ale brak dobrej infrastruktury transportowej w nie tak malym miescie, to troche przegiecie... Czy ktos w koncu zapewni mnie, ze przechodzac przez przelotowa lomzynska ulice nie bede sie potykac o koleiny o wysokosci kraweznika? (okolice skrzyzowania Poznanskiej i Legionow). Ktoregos dnia, wieczorem o malo zebow sobie nie wybilem (slabe oswietlenie)! -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
aha, nie napisalem rowniez ani slowa o zlej lokalizacji :) czepiam sie tylko o to ze jestesmy niemal odcieci od swiata przez brak dobrych drog. -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
loosac napisał: Patrze i oczom nie wierze, gdy kilka razy w tygodniu przejezdzam PKSem przez Ostrow Maz. Dziura gorsza od Lomzy, mniej mieszkancow, zapuszczone osiedla a maja obwodnice i buduja budynek dworca PKS. No qrde, ale u nas w Lomzy to PKS zakladalo, ze podrozni maja ze soba namioty a te slupy miedzy miejscami postojowymi dla autobusow to chyba takie ozdobne? Zgoda tylko spójrzmy na to z innej strony. Nasz nowy dworzec wybudowano w połowie lat dziewięćdziesiątych (stary w okolicach lat 70-tych), a Ostrów miała cały czas ten archaiczny komunistyczny dworzec. Więc kiedyś musieli im wybudować nowy...
|
|
"Zgoda tylko spójrzmy na to z innej strony. Nasz nowy dworzec wybudowano w połowie lat dziewięćdziesiątych (stary w okolicach lat 70-tych), " Tylko co to jest w Łomży to trudno nazwać dworcem autobusowym, prędzej parkingiem dla autobusów. Te piękne sterczące słupy na środku (może to jakaś forma przekazu artstycznego? ), poczekalnia z prawdziwego zdarzenia i rozpadające się, obskurne pawilony ze sklepami i barami. Oczywiście nie należ tez zapomnieć o prężnej rozbudowie blaszanych hal stojących nie opodal dworca. Od pierwszego wejrzenia wiadomo, że się jest w prawdziwej metropolii a nie w jakiejś Ostrowi...
|
|
browar lomza jest dla lomzy najwazniejszy ;]] [gif]boobs.sorkmos.com/animatedboobsom-143.gif[/gif]
|
|
no tak ;P Nie wierze na szanse na jakikowiek wiekszy przemysl w Lomzy jesli nie bedzie PRZYNAJMNIEJ dobrej obwodnicy... Niestety w Polsce jest jak jest bo Polacy to komformisci, kazdy niby narzeka, ale nikt nic nie robi zeby bylo lepiej. Po prostu sie przyzwyczaili i jest jak jest, a bedzie jak bedzie. -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
Przy czytaniu niektórych opinii nasuwa się wątpliwośc co do miejsca zamieszkania autorów postów. Kiepskie nawierzchnie ulic? Miasto zaniedbane? Znakomite położenie do rozwoju przemysłu? Rzeczywiście? W tych trzech kwestiach na pewno nie.
|
|
"Kiepskie nawierzchnie ulic?" Na początku chciałem wymienić ulicę, które w Łomży nadają się do remontu, ale stwierdziłem że szybciej będzie wymienić te które są w dobrym stanie. Po za ul. Legionów, Poznańską, Mickiewicza i Rybakami jakoś innych nie widzę. Więc mnie oświeć i napisz gdzie są jeszcze wspaniałe, proste, nie dziurawe drogi. "Miasto zaniedbane? " Taaa, cudownie zagospodarowany teren wokół dworca pks, co i raz powstają tam nowe miejsca pracy (blaszane budy), piękne bulwary nad Narwią. Dalej mam wymieniać?
|
|
Jasne, że jest jeszcze wiele do zrobienia w każdej dziedzinie. Wystarczy jednak pojeźdzć trocjhę po kraju, by stwierdzić, że wasze narzekania są poniekąd malkontenckie, a porównania wypadaja na korzyść naszego miasta. Może poza Gorzowem, w którym dokonała się prawie rewolucja drogowa. tak samo jest pod względem estetyki, chociaż i tu trzeba jeszcze wiele dokonać. Zresztą zawsze pozostanie coś do poprawienia. Ale atrakcyjnośc inwestycyjna miasta jest rzeczywiście mniej więcej taka jak atrakcyjniość turystyczna. Pozdrawiam
|
|
cziko czemu czytasz i wnioski wysuwasz tylko dla siebie wygodne. cziko napisał: "Przy czytaniu niektórych opinii nasuwa się wątpliwośc co do miejsca zamieszkania autorów postów. Kiepskie nawierzchnie ulic? Miasto zaniedbane? Znakomite położenie do rozwoju przemysłu? Rzeczywiście? W tych trzech kwestiach na pewno nie." miasto zaniedbane - czytaj miasto zaniedbane inwestycyjnie (brak inwestycji zewnętrznych), szczególnie produkcja znakomite położenie do rozwoju przemysłu - tak właśnie myślę, ponieważ mieszkamy niedaleko Warszawy i niedaleko granicy, przy odrobinie szczęścia i Via Baltice jesteśmy wstanie mieć kilka zakładów zachodnich produkujących typowo na wschód. Przy dobrym rządzeniu nowego prezydenta naszego mista i sprzyjaniu napływowi inwestycji produkcyjnej oraz jej poszukiwaniu mamy ogromne szanse na lepsze jutro kiepskie nawierzchnie ulic - jeżeli będzie obwodnica, w Łomży nie będą tak silnie eksploatowane ulice, ktoś zachwyca się gorzowem, czemu nie wspomina o śledziowie czy olsztynie
|
|
sorry cziko poczytałem też trochę bez zrozumienia twoje wypowiedzi, gdzieniegdzie masz rację, sorry jeszcze raz
|
|
Czytajac posty niektorych, smialo odpierajacych wszelkie uwagi dotyczace funkcjonowania naszego miasta mozna dojsc do dwoch alternatywnych wnioskow: 1) Lomza to miasto idealne, zarzadzane i zagospodarowane bezblednie, z pieknym dworcem i idealnym polaczeniem transportowym z reszta Polski i Europy. lub 2) Polowa forumowiczow robi na pelnym etacie jako agitatorzy lokalnej wladzy, np. wojewodzkiej. Wqrzacie mnie. Jak ktos chce zeby bylo lepiej to po co, wszystko jest fajnie :> Juz wiem dlaczego tylu ludzi wyjezdza. -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |