poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Neostrada

Nie wiem sam może ktoś mi poradzi co mam zrobić bo już mnie szlak trafia.Mój problem dotyczy Neostrady mianowicie Tp wybudowała niedaleko mnie nową centralkę jakieś 7-8 km Kolega , który mieszka obok mnie w odległości 1,5 km i więcej osób może 3-4 osby mają po lini Neostradę(linia nie jest obciążona) natomiast u mnie jak twierdzi pani z 9393 będzie za daleko trzeba by było sięgnąć z tzw onusa który miejsci sie w odległosci ode mnie 1,5km ale tam trzeba by go wyposażyć w karty do internetu.I tak więc pozostaję bez internetu , który jest mi bardzo potrzebny do pracy i do nauki.Bardzo proszę o pomoc bo dzwoniąc na błękitną linię już mnie szlak trafia

Sprawdzając na stronie internetowej mogę zainstalować neostradę a w rzeczywistości

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Neostrada

Jeżeli masz telefon stacjonarny w TPSA to pofatyguj się do TP i złóż podanie o rozwiązanie umowy.Mój kolega tak zrobił.Mieszka koło Łomży.Tam też tak jest ,że jeden ma neo inny nie może mieć.Kolega też próbował różnych sposobów.
Jednak nie skutkowało.Kiedy jednak złożył podanie o rozwiązanie umowy,rzecz niemożliwa stała się możliwa.Coś tam gdzieś przełączyli (nie znam szczegółów)
i kolega jest szęśliwym użytkownikiem neo.

Sprawdzając na stronie internetowej nie mógł zainstalować .

Ja mialem podobna sytuacje,najlepiej kup sobie ten pakiet neostrady i poprostu zainstaluj z pomoca 0800 102 102 Bodajze .... i napewno bedzie Ci działać,pozdrawiam.

Ewelinka ;*

słyszałem żeby o tej sprawie napisać do rzecznika praw konsumenta do warszawy

NeoZdrada* Lepiej Brzmi;)

Żyje By Pakować Pakuje By Żyć

Greg12 ten pakiet Neostrady to pakiet 10 godzin miesięcznie tak ?

U mnie było tak, że były dwie centrale jedna przy drugiej i miałem podpięty tel. pod ta która nie spełniała wymagań technicznych i nie mogli nic zrobić... męczyłem sie z nimi chyba z rok czasu (nic nie pomagało żadne prośby, podania i odwołania nic!) jedynym rozwiązaniem dzięki któremu stałem sie posiadaczem stałego łącza internetowego było to ze rozwiązałem stara umowę i założyłem nowa linie z zaznaczonym z góry celem przeznaczenia tej linii pod korzystanie z usługi neostrada. Niestety mam nowy numer, ale innego wyjścia nie było, gdyby nie to pewnie bym nadal sie z nimi motał.

Pozdrawiam i życzę szybkiej możliwości założenia stałego łącza:)

TP nie dba o klientów!! Tak dalej i nie będą mieli ich i dobrze!

Poproś o ekspertyze techniczną na twojej lini przyjadą i sprawdzą.

U mnie było podobnie, tzn mi podłączyli a sąsiadowi nie chcieli. Mieszkam 5 km za Łomża, kable są rozwieszone na słupach... śmieszne było to, że mój sąsiad mieszka bliżej Łomży jak ja. Mi nawet 4 słupy postawili, kable dociągneli i neo podłączyli. Sąsiadowi mówili, że mieszka za daleko od Łomży i neo nie będzie działało :) po jakimś czasie i jemu podłączyli.

' this world's gonna have to pay '

Wiecie co sadze o tej całej neo... szkoda gadac kupilem pakiet 2 lata temu i brak mi słow spoczatku mialem problemy z jej uruchomieniem niby proste ale trzeba sie pobawic ale oczywiscie musiałem isc pier do punktu neo... zeby mi cos z tym zrobili to krzykneli ze maja serwisatna a ja ok ale co dalej serwisant bieze 150zł za wizyte niech mnie cmoknie dalej dzwonie na błekitna linie facet sie pogóbił nie wiedział co mi powiedziec bo mu dogryzałem ze pracuje a niema pojecia no nic ....pozostało mi samemu sie domyslac oco w tym biega zajeło mi to dzien ale doszłem ta cała ich procedura jest do d.. mam predkosc 512.. i co z tego wolne jak cholera i dotego sam neo mi sie odłancza i test ile do huka razy ten test połonczenia mozna robic bez przesady moja kumpela z rutek czekała pół roku od dostania zestawu i pakietu nic niechciało chodzi a oni ciagle wymowki aj ci neostradczycy hehe dekle.....

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org