poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Hipermarket - jeszcze raz :)

we wtorek w hotelu Polonez odbylo się spotkanie inwestora planujacego wybudowac hipermarket z mieszkancami naszego miasta. tak się zastanawiam, dlaczego z kandydatow na przyszlych prezydentow (majacych nn celu "dobro" naszego miasta) tylko pani Hoffman pojawiła się na prezentacji. czyzby inni kandytaci traktowali lomzynski hipermarket jako "kielbase rpzedwyborcza"? wg mnie jezeli chca zrobic cos dla lomzy to powinno byc podstawowym zadaniem - z tego co wiem to ma byc inwestycja siegajaca 80mln zl :/ nie wspomne juz o podatkach (5% od obrotu ktore zostanie w Łomży to mysle ze bedzie dobry zastrzyk co miesiac dla kasy naszego miasta)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Hipermarket - jeszcze raz :)

tam na dole jest forum polityczne tu z tymi kołkami 14 letnimi sie nie dogadasz.

Te 5% będzie w budżecie naszego miasta jeżeli w niedzielę zagłosujemy na tak.Ale ja myślę obym się mylił że większość zagłosuje przeciwko budowy centrum handlowego ponieważ wiadomo już od dawna że większość radnych zasiadających w radzie miasta mają sami sklepy i nie tylko i nie dopuszczą do budowy będą dalej nam podnosić ceny i mówiąc że taniej się nie da i znów Łomża zostanie miasteczkiem emerytów i rencistów. Możemy tylko brać przykład z naszych sąsiadów np Białegostoku .Białystok się prężnie rozwija i mają nie jeden market i jakoś nikomu to nie przeszkadza i w niedzielę z łomżyniaków biją kasę

ja jestem za "galerią veneda"

sam sie wybieram jutro do mojej Łomży z tego śledziowa gdzie bedzie rządził KONONOWICZ ;] i zagłosuje w niedziele w referendum

w ogłoszeniach piszą że bedzie 1.000.000. zł rocznie do kasy miasta na wykorzystanie na ważne cele społeczne i 500 owych miejsc pracy wiec moze to da do myślenia mieszkańcom

coś sie w końcu ruszy bo jak napisal tomekk po kiego psa nabijać kase śledziom i zostaną same moherowe berety ;] >nie obrażając nikogo<

Nie da się, ukryć...Odkąd mam samochód Białystok na mnie i mojej rodzinie zarabia. Prawie w każdy weekend wożę ciocie, wujków itp. na zakupy do tego Auchan, w którym rodzina również zjada coś lub przynajmiej wuj "chlapie" piwo. Ilu takich wujków i cioć przyjeżdża do Białego na zakupy i korzysta nie tylko z marketu? Przyznaję sięzatem bez bicia-Białystok zbija na mnie kasę.

Chciałbym dodać, że w Białymstoku budują już kolejne cztery hipermarkety, na zielonym wzgórzu, na augustowskiej, na świętojańskiej po starej birunie i na stadionie w śródmieściu.

to wybierzmy Panią Hoffman:)

...Jeśli musisz w coś uwierzyc, uwierz w miłosc...

Powiedzmy tak w niedzielę .Nie będziemy musieli wybierać się w niedziele do Białegostoku i nabijać kasę .Postarajmy się choć raz to wykorzystać

tez jestem na "tak" dla galerii, a nasi drodzy handlowcy i sklepikarze niech odpowiedzą na pytanie ile razy oni sami jeżdżą do b-stoku lub w-wy w miesiącu robiąc niemałe zakupy w auchanie,tesco i innych marketach bądz galeriach!!!! dosyc tych wiecznych zakazów z ratusza dotyczących czy to budowy duzych galerii czy nawet stawiania ogródków piwnych w lato na starówce,ktora zamiast dudnic życiem umiera juz po 18!!!!!

Tak, ja też jestem za galerią....Tylko że niemogę jeszcze głosować....Przynajmniej jeden hipermarket będzie z prawdziwego zdarzenia... lecz osoby które prowadzą własną działalność spożywczą napewno będą na NIE... bo niechcą konkurencji, dlatego też będą chcieli/ chcą(w wypadku jeżeli przejdzie na TAK) podwyższyć ceny większości artykułom dostępnych w sklepie.... ehh

Tak, ja też jestem za galerią....Tylko że niemogę jeszcze głosować....Przynajmniej jeden hipermarket będzie z prawdziwego zdarzenia... lecz osoby które prowadzą własną działalność spożywczą napewno będą na NIE... bo niechcą konkurencji, dlatego też będą chcieli/ chcą(w wypadku jeżeli przejdzie na TAK) podwyższyć ceny większości artykułom dostępnych w sklepie.... ehh.... I właśnie w wypadku podwyższenia cen i tak WIĘCEJ ludzi będzie przychoziło do hiper.. bo ceny są za wysokie a zwykłych sklepach

Pozdrawiam

Dla zwoleników Venery czy jak to się tam ma zwać. Na 100% nie bedzie tam żadnego kina i nie bedzie media markt. Kto widział plany ten wie.
Także spewnością wielu co najmniej troszke się rozczaruje.
Wg. mnie miasto powiną wydusić na echo minimum te kino.
A tak to bedzię troche wieksza pewnie ładniejsza stokrotka.
Ps.
Nie jestem za żadną ze stron.

Pani Hoffman dba o swój wizerunek przedwyborczy.Ot co.A potem?Pewnie jak wszyscy kandydaci.....weżta i wybierzta,a póżniej WON.Pożyjemy-zobaczymy,a teraz do urn.Nie głosując też głosujesz...

Hoffman jest z SLD i na 100% przegra , ale to jest temat o Galeri , Ja jestem na TAK i mam nadzieje ,że wszyscy pójdą na wybory i zagłosują na tak samo . Łomża musi się rozwijać a nie stać w miejscu i pogłębiać bezrobocie .

ja bede za tak na referendum! przyda sie market...i w dodatku takie niezbyt ciekawe miejsce stanie sie na bardzo ciekawe...

ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!

Łomżanie,
mamy niepowtarzalną okazję wypowiedzieć swoje zdanie w sprawie hipermarketu. Jak sami widzicie wiele zmieniło się w charakterze zabudowy. Z dawnych trzech blaszanych pawilonów i naziemnego parkingu, jakie nam wcześniej oferowano, po wielu uzgodnieniach zaprojektowano piękną galerię z podziemnym parkingiem. Lokalizację galerii odsunięto od kościoła i przesunięto w kierunku ul. Zawadzkiej, aby zadośćuczynić sugestiom księdza biskupa.
Nie dajmy się ogłupić naszym lokalnym biznesmenom, którzy tylko widzą swój czubek nosa. Wykorzystajmy szansę i wyjdźmy z tego marazmu. Hipermarket to czynnik miastotwórczy, który da "kopa" naszemu handlowi. Zwiększy atrakcyjność miasta, jako ośrodka regionalnego w województwie. Jeśli tego nie wykorzystamy, jutro takie "coś" powstanie w Ostrołęce, Zambrowie, Ostrowi, czy innym sąsiednim mieście. A wtedy będziemy mogli sobie pluć w brodę i mieć kaca na długie lata. Jeśli nie chcemy brać udziału w wyborach, to chociaż pofatygujmy się na referendum.

Arl wyjołeś mi to wszystko z ust :)

Małe wyjaśnienie to nie bedzie hipermarket tylko sklep wielkopowierzchniowy tzw. CH. Parking przed prawdziwym hipermarkietem jest wiekszy od tego naszego co ma być.

Tak powinni cos postawic duzego bo na tej wiosce to tylko stokrota ale nic ciekawego tam niema a czym wiekszy sklep wiecej rozmaitosci popieram niech buduja ten REAL huk z tymi sklepikami małymi i tak milionów nie zarabiaja...

Cześć, ja bywam w Łomży raz na kilka miesięcy i sam już miałem okazję wozić rodzinę do białostockiego Auchan. Powiem jedno - jeśli Białystok jest złym przykładem to może Częstochowa będzie lepszym - mamy w sumie około 10ciu mniejszych bądź większych marketów od Billa/Elea do M1 i Auchan włącznie, ale zupełnie nie przeszkadza to w działaniu placom handlowym i "ryneczkom". Jedno jest pewne - większa konkurencja to gwarancja obniżenia cen żywności w całym mieście, a przez to niektórzy sklepikarze muszą sprowadzić marże do takich poziomów jak w całej reszcie Polski. Oczywiste jest, że wpuszczenie hipermarketów do Łomży to niższe ceny, nowe miejsca pracy i zwiększenie asortymentu produktów w obrocie, co z kolei zmniejszy ilość koniecznych wycieczek do Białegostoku "bo przecież w Łomży to się tego nie dostanie..."
Proszę Was jako życzliwy człowiek którego żona pochodzi w Waszego pięknego miasta - NIE DAJCIE SOBIE ROBIĆ WODY Z MÓZGU !!!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org