Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Wypadek.... |
...wyjazd na ognisko, godz. 23:10, wczoraj... ...wjeżdżam we mgłę, mijam zakręt, z naprzeciwka jedzie samochód... ...mam jakie¶ 70 na liczniku... ...przede mn± pojawia się co¶ czarnego... ...uderzenie... ...kilkadziesi±t metrów co¶ się telepie pod samochodem... ga¶nie silnik... ...zatrzymałem się... ...straty: - rozwalony zderzak - wygięta przednia stalowa rama biegn±ca pod chłodnic±, do której mocowana jest dolna czę¶ć zdeżaka (zbliżyła się do korpusu silnika na jakie¶ 3 cm)... - wygięta chłodnica, dolna jej czę¶ć prawie dotyka silnika... - co poza tym nie wiem... może co¶ się jeszcze znajdzie..... ...i teraz wła¶ciwe pytanie. Wezwałem policję, żeby ubezpieczalnia nie wymy¶lała, że ja co¶ wymy¶lam. Na co zwracać uwagę przy rozmowach z nimi, żeby nie było żadnych jaj. Jak załatwia się płatno¶ci? - chodzi o rozliczenia z warsztatem I jeszcze jedno pytanie. Macie jakie¶ do¶wiadczenia z Alianz'em? W Skodzie?? _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Wypadek.... |
Kefas i co to było wreszcie ? w co uderzyłe¶? On
|
|
...pies... szkoda go..... (...blachy to sie wyklepie.. .chłodnicę i zderzak wymieni..... - ...ubezpieczenie zapłaci.....) ...żal tych psów, w dzień na łańcuchach maj± pilnować terenu, a noc± biegaj± samopas po polach i drogach...... eeech..... bieda...... ...znajomy miał kiedy¶ problem..... bo zobaczył psa kilkana¶cie (dziesi±t?) metrów przed sob±, (a nie kilka jak ja - już nie miałem czasu na reakcje) i próbował go omin±ć ......zahaczył o pobocze, zarzuciło go... zahaczył o drugie..... i wjechał w pole....... codem zmie¶cił się między drzewami..... _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Musisz się zastanowić, czy to zgłoszenie wogóle się opłaca. Strata zniżki za bezszkodowe uzytkowanie samochodu.
|
|
wymiana zderzaka (z lakierowaniem), chłodnicy i prostowanie blach....... ...a w alianzie po pierwszym zgłoszeniu podniesie mi się stawka o jakie¶ 100-150PLN...... Niech płaci ubezpieczyciel.... _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Tylko żeby sie nie wymigal:)) Jak to mowia dobrze... byc ubezpieczonym, ale jeszcze lepiej nie miec z nimi do czynienia;))) °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
je¶li chodzi o ubezpieczenie, to nie zgadzaj się na żadne klepanie blach, albo prostowanie czegokolwiek, tak przeważnie rzeczoznawcy pisz±, miałem co¶ takiego no i udało się co¶ wywalczyć, najlepiej zasięgnij opinii u znajomego rzeczoznawcy poadrawiam GABO
|
|
No coz, szkoda ... no i zal tego psa. A tak nawiasem, tu, w Stanach, tez mamy po prostu plage wypdakow, ale spowodowanych nie tak przez psy, ale przez.... sarny. Jadac kiedys do Amerykanskiej Czestochowy, na odcinku ok. 30 km drogi wiodacej przez pola, naliczylem as 17-scie martwych saren na uboczu. Wlasnie sarny czesto powoduja tu wypadki i nawet grozniejsze w skutkach niz psy. Biedne zwierzaki, z jednej strony wypychane sa przez ten 'postep', kiedy to obszary polne i lesne w ogromnym tempie zamienia sie na osiedla mieszkaniowe i rozne obiekty, a z drugiej strony staja sie one ofiara ludzi i organizacji, ktore, majac dobre intencje, przeforsowuja zakazy polowan ... z przewidzianymi skutkami. Sprzedaje sie tu takie straszaki elektroniczne, ktore po zainstalowaniu w karoserii, maja podobno emitowac o nieslyszalnej dla ludzi czestotliwosci sygnal dla zwierzat. Nie wiem jak te straszaki dzialaja w praktyce, ale obawiam sie ze moga one miec wrecz przeciwny efekt, wystraszajac zwierzaki pod kola samochodow. Rysiek
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |