Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Wycieczka w okolice Łomży |
Gdzie w okolicach Łomży można wybrać się na wycieczkę samochodem, żeby zobaczyć piękne widoki?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Wycieczka w okolice Łomży |
Ze swojej strony mogę polecić kilka miejsc. Na pewno Forty w Piątnicy. Są piękne widoki, są ciekawe historyczne miejsca. Byłem tam setki razy i za każdym razem odkrywam je na nowo. W okolicach Łomży w samej dolinie Narwi jest wiele urokliwych miejsc. Ostatnio wybraliśmy się na drugą stronę Narwi między mostami. Warto przejechać się istniejącymi tam ścieżkami i podziwiać panoramę Łomży i Piątnicy. Warto odwiedzić Drozdowo, a tam dworek rodziny Lutosławskich, muzeum przyrody, park dworski. Pomiędzy Drozdowem a Kalinowem jest też uroczy rezerwat przyrody, który warto odwiedzić o różnych porach roku. Jest tam ciekawie opisana i dobrze oznakowana ścieżka przyrodnicza. Skansen w Nowogrodzie - myślę, że warty polecenia też jesienią. Oprócz wyżej wymienionych jest setki miejsc ciekawych, uroczych i wartych uwagi. --- http://www.geodezjalomza.pl/
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |