Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Co warto jest zobaczyć w Paryżu |
Był ktos może na takiej wycieczce? Jakie są Waszym zdaniem obowiązkowe punkty zwiedzania?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Co warto jest zobaczyć w Paryżu |
Kup przewodnik o Paryżu tam znajdziesz wszystkie atrakcje
|
|
Polecam wejść bissole.p tam programy fajnych wycieczek, którymi możesz się zainspirować. :)
|
|
La Tour Eiffel- na sam szczyt wieży windą - 25€ Le Musée du Louvre - 16,00 € Château de Versailles - 15€ Muzeum figur woskowych Grevin - 25 €
|
|
Oj sporo jest ciekawych miejsc jakie warto jest zobaczyć. Paryż to duże miasto i na pewno weekend to za krótko. Warto jest sobie zaplanować na zwiedzanie minimum tydzień: Ogrody Luksemburskie, Île de la Cité, Katedra Notre-Dame, Montmartre, Plac Pigalle, Moulin Rouge, Wieża Eiffla, rejs po Sekwanie, la Defense, Grande Arche, Łuk Triumfalny, Pola Elizejskie, Luwr Z wieczornych atrakcji polecam na pewno wystep kabaretu Lido: https://zwiedzamyparyz.pl/paryz-nieznany/kabaret-lido-w-paryzu Super wrazenia.
|
|
Nocą warto odwiedzić dzielnicę czerwonych latarni Pigalle.
|
|
to miasto można zwiedzać przez długi czas i za każdym razem coś ciekawszego
|
|
https://www.centrepompidou.fr/en luvre (tu warto cały dzien zarezerwować, albo nawet pokusić się o odwiedzenie powtórne, bardzo kaloryczne i nie do strawienia na raz) mona no i rex club :D
|
|
btw w paryżewie mozna kupić karnet na wszystkie muzea itp. warto
|
|
Burdele słyszałem że mają dobre.
|
|
Swojego czasu szlachta z całej europy która oczywiście miała pieniądze jeździła tam pociupciać.
|
|
assan, mój pradziad szlachetnie urodzony pan, jak chciał podupczyć to szedł do czworaków po twoją prababkę , brał jak swoje i nic nie płacił :) kto wie, może i jesteśmy spowinowaceni prawem pierwszej nocy szlachcica , jak mój prapradziadek bałamucił twoją antenatkę :)
|
|
Coś ci się pojebało taki z ciebie szlachcic jak ze mnie prezydent miasta. Co najwyżej berło możesz cwelu mi obrobić.
|
|
speech - Twój pradziad gdyby nie twoja prababka to umarł by jako prawiczek, a ty o ciupcianiu piszesz ?
|
|
Oczywiście wieżę Eiffla, katedrę Notre Dame i koniecznie wybierz się na QUICHE LORRAINE lub WOŁOWINĘ PO BURGUNDZKU <3
|
|
Słyszałem, że we francuskim lidlu i biedronie mają teraz super promocje...
|
|
najwięcej atrakcji jest w dzielnicach muzułmańskich. Serdecznie polecam.
|
|
assan, chcesz podupczyć za darmo, zgłoś się do cichodajki Misi
|
|
speech - pedofil o skłonnościach zoofilnych marzy o czymś czego nigdy nie doświadczył i poleca coś co widział tylko na redtube.
|
|
mała kvrewko z ONRu , na pacu Pigalle też zada nadstawiałaś ? wysoko zaszłaś rozpoczynając karierę galerianki, przypomnieć ci, jak dwa lata wstecz lody mi i kolegom w autach , na podziemnym parkingu robiłaś za kosmetyki ?
|
|
Ah, zapomniałam jeszcze o Luwrze :) tez warto zobaczyć jeśli ktoś lubi sztukę :) Krem na biust: https://frashe.pl Może być naturalny i skuteczny!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |