Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Rozmowa przez telefon w trakcie jazdy |
W trakcie jazdy samochodem. Nie rozumiem trochę mandatów które są wstawiane, dla osób które jechały rozmawiając przez telefon - chyba nie ma zbyt wielu wypadków w których to jest przyczyną?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Rozmowa przez telefon w trakcie jazdy |
Mam nadzieję że nie masz prawa jazdy
|
|
Żaden człowiek nie ma podzielnej uwagi (zapytaj psychologa to ci powie) a rozmawianie przez telefon jest wykroczeniem ściganym przez prawo tak samo jak nie zapięcie pasów ( to akurat w razie wypadku ucierpisz ty i twoi bliscy których wieziesz pasy są dla twojego bezpieczeństwa). A rozmawiając przez telefon podczas jazdy i trzymając słuchawkę przy uchu stwarzasz zagrożenie dla siebie dla innych kierowców i dla pieszych bo nie uważasz na drodze tylko jesteś zajęty rozmową przez telefon. Co do wypadków drogowych jest kupa wypadków miedzy innymi spowodowanych przez ludzi którzy rozmawiali przez telefon podczas jazdy. Jak masz takie parcie żeby porozmawiać przez telefon podczas jazdy kup sobie zestaw głośnomówiący.
|
|
Autor: Albatros (---.lomza.vectranet.pl) Data: 31-07-18 11:28 Mam nadzieję że nie masz prawa jazdy Ja mam też nadzieje że nie ma i nigdy mu nie dadzą
|
|
A ja nie rozumiem ludzi, ktorzy jadac samochodem maja milion spraw do zalatwienia przez telefon, a juz strach pomyslec o tych, ktorzy pisza smsy. Najtanszy zestaw sluchawkowy to dzisiaj koszt pewnie kolo 10zl i jezeli ktos jezdzi i rozmawia przez tel powinien taki miec. Jest bezpieczniejsze, a przede wszystkim tansze niz mandat
|
|
Bardzo dobrze, że jest to karalne. Inaczej byłaby już totalna samowolka na tych ulicach... Angelka22
|
|
głupiemu zawsze trzeba dać przepis ... ciekawe ilu z tych zwolenników/zwolenniczek zakazu rozmawiania przez telefon jeździ samochodem np w klapkach, nakryciach głowy ograniczających widoczność, pali papierosy, maluje się lub przegląda w lusterkach :-) i oczywiście jestem zwolennikiem zakazu rozmawiania przez telefon podczas jazdy, ale już w ogóle nie rozumiem czemu ww. zapewne nie wszystkie debilizmy za kierownicą nie są karane a są powszechnie wykonywane ...
|
|
Nie smsy tylko Facebook.
|
|
Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień? Niech rzuci kamień pierwszy który nigdy nie rozmawiał przez telefon w czasie jazdy...
|
|
Przy obecnej technologii można przecież podczas jazdy bezpiecznie rozmawiać przez telefon. Jak nie z pomocą wbudowanej funkcji w aucie to z pomocą słuchawek bezprzewodowych ja z takich od dawna korzystam, ręce w pełni wolne i zero obaw o mandat.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |