Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ideał siegn±ł bruku..... |
Nie wiem czy kto¶ z Was słuchał ostanio Radio Nadzieja a dokładnie wypowiedz ks. Andrzeja Pogorzelskiego, dyrektora L.O. im. Kard. Stefana Wyszyńskiego. Namawiał on młodzież pogimnazjaln± aby przychodziła do jego szkoły, namawiał tych wszystkich którzy "jeszcze nie podjęli decyzji i siedz± w domach lub młodzież z terenów wiejskich". Przekonywał też rodziców aby nie obawiali się opłat za naukę..... Z zaufanego Ľródła wiem, że w owej szkole w pierszej klasie jest ....... 8 osób, (słownie osiem) na ok 60 miejsc:)))) Jeszcze kilka lat temu "społeczny" był jedn± z bardziej elitarnych szkół w Łomży, teraz ...... 90% mieszkańców nawet nie wie gdzie on ma swoj± siedzibę. Upadku szkoły dopatruje się w jednym.... mianowicie w zmianie dyrekcji. Miało to miejsce na w roku szkolnym 1999/2000. Od tamtej pory niepodzielnie włada instytucj±, była bibliotekarka, póĽniejsza sekreterka p. (.....). Nie wiem kto stoi ponad ni±, ale za jej chamstwo i grubiaństwo dawno powinien j± wyp..... Na zakończenie chciałbym życzyć owej pani aby jej szkoła zbankrutowała a sama została bez pracy. Może wtedy jej się otworz± oczy. ps. p. (...) jest v-ce dyrektorka, a jej m±ż to stary ZMS-owiec, ona też jest raczej czerwonego wyznania a jest dyrketork± "katolickiej" szkoły
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ideał siegn±ł bruku..... |
Dobre hehehehe ładne sprawy ładne :)
|
|
Ciekawe jakie czesne jest w tej szkole... Ciekawe czy miłosierne i chrze ¶cijańskie? Ciekawe czy wspieraj± zdolnych ubogich? Założę się że w takim liceum nauk Papieża to tylko słuchaj±... i nic więcej...
|
|
Od dawna wiadomo było, że przy biedniej±cym społeczeństwie szkoły"prywatne' będ± zanikać. Snobizm rodziców (i pieni±dze) nie różnicuj± poziomu maturzystów, a więc nie jest to istotne w szansach dostania się na uczelnie. Za co więc maj± płacić? Zbych
|
|
8 osób w klasie = większa szansa, że czego¶ naucza. Na przykład. °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Nie chciałabym osobi¶cie być w prywatnym liceum z 40 - oma innymi osobami w jednej klasie. °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Tak naprawdę, to je¶li chcesz dostać się na studia, to jest tylko jedna droga: wzi±ć się solidnie do roboty. Z różnych szkół dostaj± się na uczelnie różni absolwenci, ale s± to tylko ci konsekwentni...(s± i "wyj±tki") Teoretycznie im mniejsza klasa - tym lepsze nauczanie, ale czy my¶licie, że tak zawsze jest? Nauczyciel dobry(czyli skuteczny) radzi sobie i z większymi klasami choć to nie ten sam komfort dla obu stron. Najpewniejsza jest jednak własna praca! Pozdrawiam wszystkich planuj±cych dalsz± naukę i życzę efektów na tej drodze. Zbych
|
|
Osobi¶cie zaczynałem naukę w LO (oczywi¶cie im. T. Ko¶ciuszki) wiele lat temu w klasie liczacej 44 chłopaków- wymieszano nas po I półroczu z klas± żeńsk± i dzięki Bogu. Kto sobie to dzi¶ wyobrazi ? Do matury dobrnęli¶my w 37 osób i nikt nie narzekał. W szkole liczy sie klimat i duch, a nie liczebno¶ć klasy. Uczeń traktowany poważnie zawsze rozwija się dynamicznie. Wyrazy docaniania i szacunek mog± z każdego leniuszka uczynić tytana pracy. Wiem co mówię, bo sam to praktykowałem.
|
|
....pisał o "tym" pan Tocki w swoim cotygodniowym otwarciu Tygodnika. Nie pamiętam tylko czy to był przedostatni, czy ostatni numer... - "diamenty, szlifuje się diamentami". _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Hmmm, nie jest reguł± jaka szkoła. Jestem absolwentk± dawnego Zespółu Szkół Rolniczych w Marianowie ( teraz to sie chyba inaczej nazywa), studia skończyłam z wyróżnieniem... Masz racje Zbychu, liczy sie własna praca, a nie renoma szkoły w której sie uczyło. °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Ale jeżeli chodzi o liceum prywatne... utrzymuje nadal swoje zdanie. °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |