poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
ciekawostka o brudnej kulturze

MAm ciekawostke kulturalna dla wielu nieświadomych osób:

Podobno na jakiejś uczelni w Łomży (nazwe pomińmy, nie róbmy wstydu niedoinformowanym)niektórzy układający plan zajęć twierdzą uparcie,że MDK-DŚT (czyli rozszyfruję sten skomplikowany skrót- Miejski Dom Kultury- Dom Środowisk Twórczych w Łomży) mieści sie przy ulicy Małachowskiego 4. Niestety mysli tak większość.

Otóż UWAGA:

Przy ulicy Małachowskiego Mieśći się ROK(kolejny skrót), czyli Regionalny Ośrodek Kultury , na którego stronę, również warto wejść: http://www.rok.4lomza.pl.

NATOMIAST Miejski Dom Kultury (MDK-DśT), TO TEN SKROMNY ORDYNARNY, OBDRAPANY BUDYNEK na ulicy Wojska Polskiego 3, zaraz po drugiej stronie ulicy znajduje się odremontowany Urząd Pracy(ten budynek chyba wszyscy znamy niestety)
Swoja drogą czy to nie jest zabawne,jaką ładna wizytówką kultury łomzyńskiej jest ten Szary Brudny Budynek, o którym prawie nikt nie wie.
Gratuluję Urzędowi Miejskiemu w Łomży, naprawde może sie poszczycić swoją troską o kulturę....

UM obiecuje nowy Dom Kultury- świetnie!!! Ale zanim on powstanie i 5 razy władza sie zmieni(zauważy tysiąc przeszkód finansowych w realizacji tego zadania), więc moze warto zainwestować w remont placówki kulturalnej???Może wtedy w końu mieszkańcy będą ja rozpoznawać.

Ale po co właśiwie? Neich nasza Kultura będzie Brudna i Szara, błyszczmy chociaż złym przykładem ....

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: ciekawostka o brudnej kulturze

to nie zaden budynek w ktorym rozwija sie kultura tylko zwykle demoralizowanie mlodziezy , lepiej tam jakis sklep z uzywanymi ciuchami zrobic albo jakis warzywniak

Re: ciekawostka o brudnej kulturze

Warzyniak to dobry pomysł, miejsa akurat tyle co na sklep, poza tym i tak wiekszość i tak nie potrzebuje kultury w sowim życiu? Czyz nie tak "urzędzie skarbowy"?

A co demoralizacji, to ciekawi mnie argumentacja w tej sprawie.. chętnie sie zapoznam, bo z tego co sie orientuje ,to własnie tam ponad 100 dzieci spędza swój wolny czas, ucząc się tańczyć, spiewać, malować. Zróbmy warzywniak, niech siedzą przed klatkami plują, drą gęby, klną w zamian zaproponujmy młodzieży kluby i bary... tak trzymać!!!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org