Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
naciągacze czy nie. Ile może kosztować wymiana ościeżnicy |
Witam, Zdarzyło się że zadzwonił pan do drzwi starszej osoby ( pod 80), powiedział że współpracuje ze spółdzielnią mieszkaniową. i że ze względu na fakt ze ościeżnica jest stara, bo drzwi już zmienione. wskazana jest wymiana na nową. pan pokazał u sąsiadów drzwi., i że będzie taka skrzynkowa jak to określił. Powiedział że było ogłoszenie na tablicy, i że gdyby był wymieniany komplet to osoba miła by nawet zwrot ze spółdzielni Zadzwonił telefon do mnie, osoba powiedziała co i jak, i podała cenę 400 zł. Myślę nie mało, ale skoro chce, idzie przeżyć. co prawda byłem przeciwny. Dziś dowiaduje się ze do zapłaty osoba podpisała kwotę 800zł, a 400 to koszt ościeżnicy. mało tego w miedzy czasie przed przystąpieniem do montażu chciała zrezygnować, ale już usłyszała że za późno. bo pracownicy są w drodze. Zamontowano zwykła metalową ościeżnice. taka za 75zł z marketu budowlanego. I moje pytanie, co mogę zrobić z tą historią. Wstawiono ościeżnice zwykłą metalową której cena nie przekracza 100 zł i wyceniono całość usługi na 800zł. Pieczątka na umowie rozmazana, jedynie co wiem ze firma z poza miasta. Czy są przepisy regulujące takie sprawy. i kto się tym zajmuje. Czy ktoś ma na to rade. dodam że pieniążki jeszcze nie zapłacone.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: naciągacze czy nie. Ile może kosztować wymiana ościeżnicy |
Nie płac. Niech idą do sądu i niech sąd rozstrzygnie. Jak oszuści to w życiu nie pójdą do sądu. Jeżeli możesz rozczytac cokolowiek z pieczątki to sprawdź w Ceidg czy firma w ogóle istnieje.
|
|
Dzwoń Powiatowy Rzecznik Praw Konsumenta Adres: Szosa Zambrowska 1/27, 18-400 Łomża Telefon: 86 215 69 06 lub Miejski Rzecznik Konsumentów /MRK/ Michał Małachowski Pok. nr 119, tel. (86) 215 67 47 e-mail: rzecznik.kon@um.lomza.pl Interesantów przyjmuje: Od poniedziałku do piątku w godz. 7.30. - 14.30 http://www.lomza.pl/bip/index.php?k=220
|
|
Co do pytania postanowionego w poście. Jestem pewna na 90% ze to oszuści. Tydzień temu czytałam na jednym z portali informacyjnych o tym sposobie naciągania szczególnie starszych osób. Chodziło wtedy o wymianę rynien w domach jednorodzinnych i działkowych. Tam doszły również groźby karalne za próbę niezapłacenia jak się okazało wyższej kwoty niż była ustalana. Bardzo z tym ostrożnie. Wyglada to podejrzenia gdyż powiedziano osobie ze nie może zrezygnować już z usługi. Proponuje sprawdzić firmę. Jakiś kontakt musi być skoro została faktura i nie dokonano zapłaty. Poza tym warto zapytać w spółdzielni.
|
|
Nie plac ja bym to zrobił za 100zł.to jest naciaganie nie nie nie plac
|
|
Albo glos na policję ze to oszusty wymiana ościeżnicy to koszt 100 zł.
|
|
ja takze mialam taka oferte jak w pierwszym poscie-argumentem byla spoldzielnia mieszkaniowa--------mowie , ze dzwonie do spoldzielni i sprawdze(wkurzylam sie co spoldzielnia ma do moich drzwi?) facet zaczal prosic aby nie dzwonic i zmyl sie jak niepyszny! nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
OSZUŚCI grasują w Łomży od kilku lat z małymi przerwami, za pysk go i na policję. DiDi
|
|
Prawdopodobnie oszuści, kilka dni temu na wiosce, sąsiad(emerytowany policjant) latał do starszych, samotnych babć, ostrzec,że jeżdżą oszuści, którzy proponują właśnie m.in. wymianę drzwi. Kazał się zamykać na dwa spusty i nie wpuszczać obcych! Być może to ta sama ekipa. Trzeba z tym na policję się zgłosić...
|
|
Odnalazłem we wpisach cid regon i nip firmy. wpisy w rejestrze zostały usunięte, łącznie z adresem firmy, skądinąd innym niż na pieczątce, bo w Suwałkach ulicy kowalskiego ani podobnej nie znalazłem na mapie. Problem w tym ze osoba sama, a łobuzy w sile wieku i kilku.
|
|
Jak nic naciągacze
|
|
Witam ponownie, nieco odświeżę temat. Mam apel do ludzi którym się zdarzyło skorzystać z usług suwalskiej firmy montującej na naszym terenie okna drzwi itp. proszę o kontakt mailowy. zapytajny@wp.pl pozdrawiam
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |