poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
kleszcze w lomzy

Moze ktos z panstwa mogłby podpowiedziec gdzie zgłasza sie lub kto powinien zająć sie miejscami na terenie miasta gdzie jest coraz to więcej kleszczy.Otoz- obszar miedzy najnowszymi blokami na ul. Porucznika Łagody i w gore do kościoła Św. Krzyża jest bogaty w kleszcze do tego stopnia ,ze dziecko ,ktore wraca ze szkoły idąc tamtedy scieżką przynosi na ubraniu po kilka kleszczy i jest tego coraz wiecej do tego stopnia ze na trawniku przy okolicznych blokach tez zaczynaja sie pojawiac . Zdązylismy dowiedzieć sie juz ,ze ani sanepid ani ochrona srodowiska nie zajmą sie tym . Kto powinie tym probleme sie zając ?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: kleszcze w lomzy

Władze Miasta;)

Żyje By Pakować Pakuje By Żyć

Droga Mario... Na tym forum odpowiedzi na poruszony przez Ciebie temat raczej nie znajdziesz. Masz przykład Pakero... I zaraz pewnie jakieś hollsy 16-to latki ze stadionu sie odezwą albo inne cukierki. Pozdrawiam

Łomża masz coś do mnie Kolego?:/

Żyje By Pakować Pakuje By Żyć

Możesz dzwonić informować i tak nic nie zrobią powiedzą że to już obszar miasta dokoła pola i nie mogo nic poradzić. Jak w centrum miasta po ulicach biegają szczury i nic nie robi ... takie miasto taka władza!

Moim zdaniem niektorzy z władz wolą siedzieć i dostawać duże pensje niż zajmować się "czymś"

Droga mario
Chcieć przegnać kleszcze to tak jakby kazać pyłkom z drzew i traw aby omijaly twoj dom. Oczywiście można prowadzić opryski, ale jest to walka z wiatrakami. Żyjemy wśród przyrody i niestety na niektóre rzeczy nie ma rady. Są sezony że kleszczy prawie w ogóle nie ma, a są takie gdy jest ich nawal. Jedyne co można poradzić to po prostu oglądać się dokladnie, a że jest jesień i ubieramy się dość szczelnie jest duże prawdopodobieństwo że kleszcz nie będzie miał okazji dostać sie na skórę. niedługo zima i kleszczy nie będzie.

dziekuje ,za zainteresownie tematem ale z kleszczami jest tak ,ze tezi po zimie bedzie ich nietety w tej okolicy wiecej i ...nasze zimy nie sa az tak mrozne zeby wyniszczyc te owady a zachorowan na odkleszczowe zapalenie mozgu niestety jest w tym rejonie kraju coraz wiecej .tak wiec siedziec i czekac z zalozonymi rekoma to raczej nie nalezy .pozdrawiam

widocznie pani Mario ma tak byc nikogo nie obchodza kleszcze!!a wydaje mi sie powinien byc ktos kto moglby pomoc w tej sprawie bez przesady. zeby dzieci wracajace ze szkoly przynosily dop domu kleszcze.

no ale nie tylko dzieci.....Także zwierząta domowe(psy) wyprowadzane i potem wracają całe "oblepione" kleszczami..... dzieki temu każdy domownik może "dostać" kleszcza;/
Ps...i jak tu lubić naszą tzw."władzę"????????????

tyku taka prawda ja to nieweim zeby nie bylo nikogo kto by byl za to odpowiedzialny. niedlugo strach bedzie na ulice miasta wyjsc

No ale TRZEBA się sobie codziennie przyglądać....i nawet zwierzętom...czy nie mają niepotrzebnego pasożyta....

a ja myślę by wybrać jakiegoś kandydata na radnego z najbliższych problemowych okolic i atakować go takimi właśnie zwykłymi ludzkimi problemami, po to oni ci radni właśnie są

Jeśli to jest jakieś prawdziwe zagrożenie, to powinien się nim zająć Powiatowy Lekarz Weterynarii.
Tylko nie wiem, czy Pan dr. Czerski o tym wie i czy istnieje jakaś skuteczna metoda na to robactwo.

Basia....najlepiej jak już to zaatakować go kleszczami;) hahaha

tyku, myślę że masz z 16 lat i nie pojmujesz problemu, a problem rzeczywiście istnie, ale może to zrozumiesz kiedyś gdy będziesz miał swoje dzieci, wtedy zrozumiesz co to znaczy troska o najbliższych, a o tym co wcześniej napisałam to może warto się zastanowić

Tak Basiu . Napewno radny przyjdzie i zawinie w sreberka te kleszcze. Oni po wyborach mają w dupie takich zwykłych śmiertelników jak my i nasze dzieci.
Najlepiej wpaść wieczorkiem z kanistrem Pb95 i spalić kawałek trawniczka i po kleszczach.

zawsze wierzyłam w inteligencję niektórych forumowiczów - brawo loko, człowieku inteligentny inaczej

buhehhehehehe

Poproszę mnie wybrać na rednego.

wspomniany Pan Doktor juz wie i niestety zajac sie tym nie ma zamiaru poniewaz nie ma srodkow fi. zajma sie dopero jak wystapi zachorowanie .I.. gdy zwierze zachoruje to do weterynarza a czlowiek to odpowienio gdzie indziej . ogolnie bardzo zdziwiony jest problemem .

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org