Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
KTO KORZYSTA Z SIECI NEO POWINIEN TU WPAŚĆ |
Cze jeżeli jesteś klientem firmy ......Neo to pewnie wiesz że ta firma robi co chce. Szukam osób gotowych złożyć podpisy tak żeby było 10 podpisów i wyślemy je w skardze do Rzecznika Praw Konsumenta, a kopię do szefa tej firmy. Pamiętajcie o podaniu swojego miala w odpowiedzi. MARCIN
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: KTO KORZYSTA Z SIECI NEO POWINIEN TU WPAŚĆ |
Chodzi głównie o kiepsko działający internet, o jego brak czesami ( ostatnio 5 dni) i o kiepski serwis ( czekanie po kilka dni aż ktoś przyjedzie). MARCIN
|
|
Rzecznik nic tu nie pomoże. Trzeba skierować sprawę do sądu o odszkodowanie za nienależyte wykonanie umowy. Wczesniej wystąpić z żądaniem takiego odszkodowania to tej firmy, ktora prawdopodobnie odmowi wypłaty. Będzie to dodatkowy załącznik dla sądu.
|
|
Marecki podaj namiary na siebie to raze coś pokombinujemy co Ty na to. Mój e-mail to redds31@interia.pl może nawet i podamy ich do sądu. MARCIN
|
|
Radziłabym najpierw sprawdzić w umowie czy nie ma tam zdanka "firma zastrzega sobie prawo do przejściowych problemów..." itd itp Znając życie na pewno coś takiego tam stoi maczkiem na samym dole i trzeba silnego mikroskopu żeby to przeczytać... mik
|
|
Na takie firmy nie ma raczej bata, a przynajmniej narazie. Myślę, że skierowanie sprawy do sądu lub do inspekcji handlowej trzeba traktować jako ostateczność. Najpierw spróbujcie się dogadać po "dobroci". Ja miałem przez rok net w firmie iNet. Mieści się ona na piętrze w ciągu sklepów przy Dmowskiego. Miałem 64kbps i był to rok częsciej rozpaczy niż zadowolenia. Płaciłem spore jak na mnie sumy a i tak wciąż były problemy: przestoje w dostawie netu, horendalnie wysoki ping (cs'owcy wiedzą o co chodzi), serwis do bani. Moje telefony i prośby o załatwienie sprawy nic nie dawały. Serwis przychodził lub nie,a jak już przychodził to było ich 3 i w rezultacie stanęło na tym, że muszę sobie zupdatować system operacyjny. Jak sceny z "usterki" z TVNu. Poza tym panie księgowe przez 6 miesięcy nie mogły zaksięgopwać moich wpłat za 2 pierwsze miesiące. Zanim ktoś założy net niech wybierze sobie solidną i dużą firmę. Wiem że solidność jest ciężko ocenić. Wielkość irmy oceniajcie nie po ilości bloków które obsługuje, ale po ilości miast i województw,w których działa. Teraz mam net w TVK Vectra 40% taniej przy takim samym transferze czyli 64 kbps. Gram w cs'a często i pingi mam zajebiste. Poza tym serwis jest spoko i nie ma problemów z płatnością. W naszym kraju jest sporo dobrych firm zakładających net. Nie dajcie się nabrać na firmy krzaki.
|
|
Ha ja mam w INECIE już rok i jestem BARDZO zadowolony . Transfer jest taki jaki wykupiony i ani troche mniejszy ;)( poprostu w mieniku windowsa prościutka linia ;) ). Co do TVK Vectra to może i fajnie chodzi neiwiem neimiałem okazji, ale poczekamy jak się naładuje więcej ludzi, bo może wtedy siąść, tak jak to było w IST.
|
|
HEJ PODAJCIE JAKIEŚ NAMIARY NA TVK VECTRA ???????????????????????????????????????????? Numer telefonu albo e-maila MARCIN
|
|
siemka wszystkim ja mam neta z neo pol roku darmo postawili nadajnik zadnej umowy net chodzi w sumie niezle czasami go nie ma ale przyznam ze niezli z nich artysci na poczatku podlaczali mnie do serwera 2 tygodnie !!!!! baRDZO CIEZKO SIE Z NIMI UGADAXC ABY PRZYJECHALI TRZEBA DZWONIC Z 10 RAZY pingi chodza w miare necik za darmo czesto sie nie zdarza tylko ciekawe gdzie maja swoja siedzibe.D CO O TYM SADZICIE POZDRO DLA WSZYSTKICH
|
|
W celu uzyskania kontaktu z wlascicielem panem Dariuszem Tyszka polecam numer telefonu 2710581, umawia sie z zainteresowanymi osobami na spotkania. Twierdzi ze nie wie nic o problemach z dzialaniem internetu i praca podlegajacych mu pracownikow serwisowych. Twierdzil rowniez ze biuro obslugi zostaje przeniesione na Mazowiecka ale nie udolo sie tego dowiesc. Nie posiadam rowniez aneksu do umowy (posiadam umowe na nazwisko starego wlasciciela) mimo ze poanowie obiecali mi go na poczatku sierpnia.
|
|
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>SPROSTOWANIE<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< PO rozmowie z szefem ...Neo jednak dochodzę do wniosku, że jemu zależy na klientach, a ostatnie problemy są poprostu wynikiem zdarzeń losowych, trudno każdemu się mogło zdarzyć. Szefowi zależy na klientach i będzie szukał przyczyn zdeczka słabego internetu więc mam nadzieje że uda mu się, a Ci którzy dzwonią do serwisantów czy do szefa na komórkę stanowczo odradzam ( zbyt drogo) bo lepiej przecież przedzwonić na stacjonarny. Więc ogłaszam, że warto dać szansę firmie ...NEo niech się odbudują po upadku. MARCIN
|
|
KTO KORZYSTA Z SIECI NEO POWINIEN TU WPAŚĆ |
Autor: fazin (80.240.171.---) Data: 05-01-04 18:23 siemka wszystkim ja mam neta z neo pol roku darmo postawili nadajnik zadnej umowy net chodzi w sumie niezle czasami go nie ma ale przyznam ze niezli z nich artysci na poczatku podlaczali mnie do serwera 2 tygodnie !!!!! baRDZO CIEZKO SIE Z NIMI UGADAXC ABY PRZYJECHALI TRZEBA DZWONIC Z 10 RAZY pingi chodza w miare necik za darmo czesto sie nie zdarza tylko ciekawe gdzie maja swoja siedzibe.D CO O TYM SADZICIE POZDRO DLA WSZYSTKICH Ja bym sie nie przyznawal na lamach forum do tego bo sie zdziwisz jak Ci jutro zapukaja i bedziesz musial zaplacic za ten "internet za darmo" !! ON
|
|
Autor: Redds (80.240.171.---) Data: 06-01-04 20:12 >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>SPROSTOWANIE<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< PO rozmowie z szefem ...Neo jednak dochodzę do wniosku, że jemu zależy na klientach, a ostatnie problemy są poprostu wynikiem zdarzeń losowych, trudno każdemu się mogło zdarzyć. Szefowi zależy na klientach i będzie szukał przyczyn zdeczka słabego internetu więc mam nadzieje że uda mu się, a Ci którzy dzwonią do serwisantów czy do szefa na komórkę stanowczo odradzam ( zbyt drogo) bo lepiej przecież przedzwonić na stacjonarny. Więc ogłaszam, że warto dać szansę firmie ...NEo niech się odbudują po upadku. MARCIN Dalej Baranie szukasz kontaktu z Vektra zapomnij do Ciebie nie dochodzi a jak tak jedziesz na firme NEO to sprawc swoje potwierdzenia wplaty za abonamet a dopiero dyskutuj bo ci sprawdza logi na serwerze i bedzie przykro jak tam widac ze zasysasz na maxa na tych swoich marnych 64Kbps co ty myslales ze poszalejesz niestety se podziel to na 8 to Ci wyjdzie jaki masz transwer !! ON
|
|
Autor: komosek (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 05-01-04 19:37 W celu uzyskania kontaktu z wlascicielem panem Dariuszem Tyszka polecam numer telefonu 2710581, umawia sie z zainteresowanymi osobami na spotkania. Twierdzi ze nie wie nic o problemach z dzialaniem internetu i praca podlegajacych mu pracownikow serwisowych. Twierdzil rowniez ze biuro obslugi zostaje przeniesione na Mazowiecka ale nie udolo sie tego dowiesc. Nie posiadam rowniez aneksu do umowy (posiadam umowe na nazwisko starego wlasciciela) mimo ze poanowie obiecali mi go na poczatku sierpnia. Nawet nie wiesz jak sie wlasciciel nazywa tej firmy to po co piszesz takie bzdury przeszles na neostrade to sie ciesz bo i tak masz ja na miesiac !! ON
|
|
Akurat dorywczo pomagam przy w Neonet. Jakbys wysluchal wiadomosci to bys wiedzial ze bylo wlamanie i okradziono glowny wezel - wyniesiono wszystko co sie dalo. To bylo w piatek przed swietami. My skompletowalismy sprzet w niedziele rano (co nie jest proste) ale do wigilii rano czekalismy na firme telekomunikacyjna by nam podpiela nowy sprzet. W Wigilie wieczorem zaczelo dzialac w wiekszosci lokalizacji. Teraz jesli uwazasz ze postawienie od nowa calego wezla w 5 dni z czego jeden to sobota, jeden to niedziela a jeden to Wigilia przy braku checi wspolpracy ze strony telekomu to zly wynik to sorry ale pisz do jakiego chcesz rzecznika. Od tego czasu siec chodzi calkiem dobrze, byly 3 drobne awarie - dwie z winy telekomu (raz im burza wywalila cos w W-wie) a raz po prostu nie bylo pradu. Pewnych rzeczy sie nie da przeskoczyc.
|
|
Pomagam dorywczo w neonet. Dzwon tak jak jest podane na: http://interneo.pl/kontakt.php 502976191 504660544 Jesli zaden z technikow nie odbiera w godzinach pracy (11-19 w dni robocze) to dzwon do centrali 2710581. Jesli czekasz za dlugo na reakcje to rowniez zglos to do centrali. Od konca stycznia dziala pelny monitoring i mozna dokladnie sprawdzic jak o danej godzinie chodzil danej osobie internet. Hej, Jacek
|
|
>ja mam neta z neo pol roku darmo postawili nadajnik zadnej > umowy ... > pingi chodza w miare necik za darmo To sie niedlugo skonczy, ciagle jeszcze naprawiamy pewne rzeczy po kradziezy ( wezel glowny powstwal przez 3 lata) ale juz od stycznia dziala pelen monitoring i wiadomo kto ile ciagnie i jak komu chodzi - to tylko kwestia czasu zanim sprawdzimy kto placi/ma umowy/ile ciagnie. Na razie pierwszenstwo maja nowe podlaczenia bo zbyt dlugo czeka sie na podlaczenie (3 tygodnie) ale jak tylko sie rozladuje to zacznie sie sprawdzanie platnosci. Hej, Jacek
|
|
Zgadzam się z Tobą KubaJa, ale ja mam internet z sieci ...neo już prawie 2 rok i nie było zaciekawie zwłaszcza że w pierwszym roku było więcej awarii niż miałem neta i więcej wydałem dzwoniąc do serwisu na komórki niż była warta aktywacja czyli 550zł. Teraz net chodiz całkiem dobrze choć nie zawsze ( raz zawaliście szybko raz trochę wolniej), a odnośnie kradzieży waszych anten to powiedz mi co obchodzi zwykłego klienta to że was okradli ze wszystkiego powinniście być ubezpieczeni i mieć lepsze zabezpieczenia wiedząc jak dany sprzęt jest drogi. Narazie MARCIN
|
|
Nie moge powiedziec co bylo wczesniej bo ja pomagam przy sieci od wakacji od duzej awarii w lipcu i sytuacja powoli sie poprawia. Sa lokalizacje gdzie sa problemy ale generalnie powoli jest coraz lepiej - w ten weekend siec dzialala najlepiej odkad ja monitorujemy (pazdziernik). Jesli chodzi o to czy klienta obchodzi to co sie stalo to to jest inna sprawa. My mozemy zagwaranotwac ze kazda, nawet duza awarie usuniemy w 3 godziny - tyle ze wtedy koszt abonamentu bylby kilkakrotnie wyzszy. Jesli ktos musi miec Internet ciagle to to po prostu placi wiecej lub bierze od dwoch niezaleznych dostawcow. Ale wiekszosci klientow zalezy na tanszym abonamencie i pogodzi sie z chwilowym niedzialaniem. To co pisalem to dotyczy tego czy w ramach zdarzeniach losowego dolozylismy wszystkich staran by to naprawic. Moim zdaniem tak. Podniesienie sieci od zera w 5 dni z ktorych 2 byly wolne a 1 to wigilia to naprawde jest bardzo dobry rezultat - zauwaz ze sprzet ktory jest uzywany to nie jest cos co kupisz w sklepie w Lomzy, to jest dosc niestandardowy hardware ktory trzeba zamawiac i sciagac poczta kurierska - co gorsza przed koncem roku firmy nie chcialy miec tego na stanie i po prostu nie bylo gdzie tego kupic - wsystko dostalismy dopiero w Wigilie rano i w Wigilie net zaczal chodzic. Nie mowiac o tym ze wbrew zapewnienieniom dostawcow okazalo sie ze sprzety do siebie niezupelnie pasuja. Jak wezmiesz pod uwage ze nie jestesmy firma ktora ma kasy jak TP SA tylko caly czas przynosi straty i ze konkurencja z innymi jest glownie cenowa to naprawde moim zdaniem reakcja byla bardzo dobra. Zobacz jakie problemy miala TP SA z SDI i z Neostrada, zobacz ze Blekitna Linia zle chodzi juz drugi miesiac a TP SA ma ludzi ktorym placi wiecej jednemu niz wynosza cale przychody tej sieci w sumie. Owszem, zawsze mozna powiedziec ze trzeba bylo lepiej zabezpieczyc wezel - ale nie da sie zabezpoieczyc przed wszystkim - do tego super-zabezpieczenia to super-koszty. Nikt nie bierze monitoringu satelitarnego do paroletenigo Opla Astra.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |