Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
cmentarz przy Kopernika |
Kto zarządza starym cmentarzem przy ul.Kopernika? Czy jest jakaś inwentaryzacja grobów jak w innych miastach. Znajomy chciał znaleźć grób swojego kuzyna w powojennej historii miasta i niestety to niemożliwe to szukanie igły w stogu siana. Inne miasta jak Nowa Sól czy Kalwaria Zebrzydowska mają nawet w internecie plan cmentarza ze zdjęciami nagrobków i z łatwością można odnaleźć interesujący nas nagrobek. Jest wiele znanych przypadków że nie można odnaleźć grobu nawet niedawno pochowanych. Co na to władze miasta?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: cmentarz przy Kopernika |
Zgadzam się - brak jakiegokolwiek planu to problem. W Krakowie funkcjonuje świetna wyszukiwarka. Wystarczy rok śmierci i nazwisko, a za chwilę dostajesz informację o cmentarzu, kwaterze itp. Do tego, na wspomnianym łomżyńskim cmentarzu, \"wysiedlają\" groby bez ostrzeżenia. Tak się stało w przypadku moich znajomych - poszli pomodlić się przy mogile pradziadków i ich nie znaleźli :( W innych miejscowościach przez rok administracja cmentarza informuje (np. przyklejając na nagrobek zalaminowane kartki) o kończącej się opłacie, a u nas... cóż, miejsce na Kopernika w cenie...
|
|
Cmentarzem zarzadza proboszcz parafii katedralnej
|
|
http://www.cmentarze.lomza.pl/index.php/wyszukiwarka Gdzieś jeszcze był plan cmentarza z kwaterami ALE nie pokrywał się z danymi z wyszukiwarki. Ksero planu dostałem od pani z zarządu. Uruchamiając wyszukiwarkę na telefonie wyskakuje komunikat o niebezpieczeństwie ale problemów nie miałem. Korzystałem z wyszukiwarki 2 miesiące temu więc działa.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |