Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Via kasiora na me strone |
Jestem ostrym przeciwnikiem Via Baltica przez Łomżę, nie chcę aby nasze zielone miasto zapaskudziły spaliny, naszą piękną Narew i jej dolinę. Wolę spokój i ciszę, a już naprawdę nie rozumiem ziomali, że tak walczą o tę drogę. To jest wyprawa z motyką na słońce. Moim skromnym zdaniem powinno być tak: - Via przez Centrum Białegostoku, przez gabinet Pana Topczewskiego (centralnie przez biurko), aha mały problem trzeba tlko wbić pale podtrzymujące wiadukt nad światłą głową Pana Dyrektora i wykupić mu wczasy na Majorce co by spaliny nie przeszkadzały, tak jak biednym ptaszkom w Dolinie Rospudy, przecież Pan Dyrektor jest pod Ochroną, - wypiąć się na pieniądze Unii, bo co biedaki one wiedzą o ochronie przyrody, przecież tam się mierzy krzywiznę banana i długość ochronną marchewki, niech se te euro wsadzą w te marchewkę......... Z resztą co tu sobie jężyk strzępić, jeżeli ktoś ciągnie projekt z TAAAKĄ KAAASĄ, gdzie normalny człowiek puka się w głowę to tylko: VIA KASIORA NA ME STRONE ściemka wszystkim
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Via kasiora na me strone |
przestań, marudzisz.moze dzieki via baltica poprawia sie w naym regionie drogi. jak beda dobre drogi to powstana rozne gastronomie. duzo ludzi a jak jest duzo ludzi to przyjda inne inwestycje. trzeba troche czasu i jest szansa na rozwoj a biadolenie o ekologi jest tu wogle nie potrzebne.
|
|
A kto powiedział że Via Baltica ma iść przez centrum miasta?? Miałaby iść obok Łomży co zmusiło by do zbudowania potrzebnej obwodnicy tego miasta! pozdr
|
|
A na chochle mi Via przez centrum Łomży? - ja chce żeby szła przez Centrum Białegostoku centralnie przez biurko Pana Topczewskiego i to na filarach, jak brać wszystko to wszystko VIA PRZEZ CENTRUM BIAŁEGO, ciekawe? zadowolone by byli? ściemka wszystkim
|
|
Bardziej spalinami nasze miasto dusi sie teraz, kiedy "tiry" i samochody osobowe stoja w korkach i jada praktycznie przez centrum.
|
|
Te z Białegostoka bioro wszystko to niech se wezmo i spaliny, i tiry, ściemka wszystkim
|
|
Czubek widze że założyłeś ten wątek troszkę prowokacyjnie. Ale tak na serio chyba nie mówisz poważnie że chciałbyś aby Via szła przez Białystok. Przecież to spowoduje spadek naszego regionu do kategori Polski C, lub nawed D. I tak jak ktoś zwrócił Ci uwagę, ona nie szła by przez Łomże tylko omijała by ją szerokim łukiem. Kilka jej wariantów było nawet przedstawianych między innymi na forum, poszperaj a zobaczysz.
|
|
Bravo cavalera, ale jestem realistą i wiem, że Białystok i pan Topczewski zrobią wszystko, aby via poszła przez Białystok, nawet za cenę utraty dotacji z Unii, utraty twarzy, strat dla środowiska. Dla śledzi nie ważne jest Łomża, Suwałki, Zambrów, Grajewo, a nawet Wasilków. Będą robić wszystko, aby co się da zagarnąć do siebie. Białystok chce być metropolią, tylko jest jedno pytanie JAK Z WIOCHY (Białystok to przecież zlepek kilku wiosek) zrobić metropolię - a po trupach. Zabrać co się da zabrać, co robią na co dzień, a zresztą co sobie strzępić jęzor - Białystok i pan Topczewski, i tak zrobią jak będą chcieli i dlatego proponuję, Via Baltica centralnie przez jego biurko, a niech ma chłopina. ściemka wszystkim
|
|
A może pan Topczewski zapłaci za dodatkowe 40 km sam ,to ja się zgadzam żeby Łomża stała się Miastem Spokojnej Starości.Pierwsi będą ostatnimi a ostatni pierwszymi.
|
|
jestem za ŁOmżą, śledzie do wora a wór do jeziora
|
|
I na same dno, ściemka wszystkim
|