wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Przejścia dla pieszych czyli jak "schrzanić" nową inwestycję...

Ja juz mam tego dosc.

Czy tak trudno jest powiesic zolte tabliczki nad tymi tabliczkami z napisem NACISNIJ PRZYCISK ??? Czlowiek sobie przechodzi tamtedy nie raz, idzie sobie do przejscia, sa ludzie - ok, nacisneli przycisk. Czeka sie i czeka, ale co sie okazuje po kilku chwilach ? NIKT NIE NACISNAL PRZYCISKU !!! Skad starsze osoby maja o tym wiedziec ? Ale dobrze, niech dalej tak bedzie, juz nie raz bylem swiadkiem jak zdenerwowani przechodnie wkraczali na jezdnie na czerwonym swietle. Niech tylko dojdzie do wypadku, i nie daj Boże jakas osoba zginie wtedy oczywiscie ŚPIOCHY powieszą tabliczkę.

ŻENADA !!!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Przejścia dla pieszych czyli jak "schrzanić" nową inwestycję...

Miało być oczywiście:
Czy tak trudno jest powiesic zolte tabliczki nad tymi przyciskami z napisem NACISNIJ PRZYCISK ???

Sam nie raz byłem świadkiem takich rzeczy././ stoi po jednej stronie z 5 osób po 2 też koło tego. ja stoje najdalej przycisku z myślą że ktoś nacisnął.... a co się okazało??
NIKT NIE NACISNĄŁ....wkurzony ze się nie zapaliło zielone szybko przebiegłem przez czerwone rozglądając się czy niejedzie jakiś samochód i czy nie jedzie policja,..,.,.,

Popieram. Tabliczki powinny wisieć. Kiedyś w jakimś w mieście jak sierota stałam na przejściu czekając na zielone światło. Lał deszcz, a ja czekam... aż podszedł jakiś bardziej zorientowany przechodzień i nacisnął pipek, na który nawet nie zwróciłąm uwagi :>

A czy myślicie, ze naciśnięcie przycisku spowoduje natychmiasową zmianę świateł?. Trzeba poczekać, aż się zmieni cykl zmiany i dopiero wówczas ma pierwszeństwo przycisk STOP. A starsi - jak im się śpieszy na tamten świat niech przechodzą i na czerwonyc światłach. Pleban zarobi.

A myślicie że chuligani by ich nie zerwali?

To jest Polska właśnie. Każdy ma każdego w d**** Nie jest ważne czyjeś zdrowie, nie jest ważne czyjeś życie, nie jest ważne poszanowanie własności.

MoJe ŻyCie To MentoR.

A myślicie że chuligani by ich nie zerwali?

Nie. W każdym wiekszym mieście są takie tabliczki, czy to w Warszawie czy w Krakowie i nikt ich tam nie zrywa. Ba, nawet na Podlasiu ( Białystok) i Północnym Mazowszu ( Łomża - na południu). A bez nich o wypadek nie trudno. Nie każdy może się domyślić, zresztą większość łomżyniaków jest przyzwyczajona do automatycznej zmiany sygnalizacji świetlnej w tych miejscach.

Czekamy na reakcję odpowiednich służb.

A po co jest napis "naciśnij" na przyciskach? Jak widać z twojej relacji problem wynika z wygodnictwa. Skoro wiesz, że trzeba nacisnąć, a tego nie robisz, bo masz nadzieję, że ktoś już to zrobił, to co tu da tabliczka? Naciśnie za ciebie? Na drugi raz rusz swój szanowny tyłek i naciśnij. A zresztą ten napis chyba po naciśnięciu gaśnie, więc widać z daleka.

kiedy swieci słonce słabo widać czy sie świeci,a Ptysiu80 nie mial na myśli siebie,tylko inne osoby,np staruszków,bo połowa starszych osob nie wie,że ten właśnie przycisk trzeba nacisnąć,dzieki tabliczkom zwracano by na to wiekszą uwagę!!!!

Ewelinka ;*

nad przejsciem powinien unosic sie wielki zeppelin z napisem :
"Wcisnij przycisk"

sadze ze to rozwiazalo by to problem

pozdrawiam
set

To y myśleli że przycisk na zeppelinie:)

WYSTARCZY SIĘ ROZEJRZEĆ !!! JAK JEST DROGA TAKA JAK NP. PIŁSUDZKIEGO TO JEST OCZYWISTE I BANALNE ŻE PRZYCISK TAM BĘDZIE. ALE TABLICZKA BY SIE PRZYDAŁA

www.level6.yoyo.pl

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org