Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Sklep "AKCENT" - dostawca drzwi i okien do mieszkania. Bujda na resorach !!! |
Idziemy do sklepu, który oferuje nam drzwi i okna do mieszkania. - Tak, tak oczywiście, będą te drzwi, ten sam kolor i wzór też oczywiście ten. Na drzwi trzeba poczekać do 4 tygodni - to słowa pani z kasy sklepu "AKCENT" przy ulicy Piłsudkiego. Czekaliśmy na drzwi określony termin, który upłynął w minioną sobotę. Dzwoniąc do, jak się okazało oszukanego sklepu, ta sama pani oznajmiła, że "drzwi nie przyszły, ponieważ nie zostały jeszcze wykonane. Prosimy o jeszcze 4 tygodnie zwłoki." Dlatego UWAGA - sklep "AKCENT" prosimy omijać z daleka w celu uniknięcia straty czasu i zawodu. Tak nierzetelnej i nieuczciwej firmy nie widziałem dotąd ani jednej. To przecież firmie ma zależeć, aby sprzedać towar i żeby klient był zadowolony.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Sklep "AKCENT" - dostawca drzwi i okien do mieszkania. Bujda na resorach !!! |
Nie dziw się sklepowi, koniec roku trudno zapanować nad terminami. Producent też ma ograniczenia produkcyjne. Pozdrawiam
|
|
Re: Sklep "AKCENT" - dostawca drzwi i okien do mieszkania. Bujda na resorach !!! |
antek no wybacz, ale w momencie oznajmiania klientowi terminu dostawy zamówionego przez niego towaru, dany sprzedawca powinien mieć pełną orientację dotyczącą stanu magazynowego danego towaru (w hurtowni, bądź na jego własnym magazynie). Jeśli takowego produktu nie ma w magazynie lub w hurtowni, powinien skontaktowac się z producentem, aby podać klientowi możliwy termin dostawy. Uważam, że makmarc został tak potraktowany, ponieważ sklep bał się stracić klienta, który niechciałby czekać na zamówiony towar 8 tygodni i poszedłby do konkurencji. Niestety, co do słowności łomżyńskich handlowców to mam bardzo różne doświadczenia np. ze sklepem komputerowym "Simmtech" (o zgrozo...). Jest też wiele sklepów, w różnych branżach, które z czystym sumieniem mogę polecić (sklep komputerowy KonradNET przy ul. Dwornej) ale to już inna historia. Co do drzwi i okien to z czystym sumieniem mogę polecić firmę Jankowski (w blaszaku), drzwi mają napewno, okna chyba też. Pozdrawiam
|
|
Słuchajcie, dziś praktycznie nie można ufać żadnym sklepom, ale ... udaliśmy się do owej konkurencji. Iiii co się okazało ??? W kilka godzin od zamówienia drzwi pojawił się samochód dostawczy firmy <b>"PHU AD-OIL" przy ulicy Piłsudskiego 52.</b>. No coś niesamowite. Nie mieli ich na stanie, tylko sprowadzili. A więc są na tym świecie jeszcze szczerzy i tacy, którym zależy na kliencie, mimo, iż jest przedostatni dzień roku i ogromny nawał pracy. <b>Antek</b> nie miał racji. Pozdrawiam ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
Obserwujac ten watek tak z odleglosci, zaintrygowalo mnie to, ze wlasnie nikt nie wspomnial o Terrazycie, o tym ktory tym swoim zoltym 'okienkiem' obok tego forum tak wszystkich do siebie zaprasza. Czyz on 'poza konkurencja'? A moze: cudze chwalicie ....?? A z drugiej strony, to jednak moze lepiej nie wtykac nosa, gdzie sie nie ma rozeznania. No nie? Pozdrawiam, Rysiek PS. Ale na prawde nie mam tam zadnego wujka albo znajomego ... :)
|
|
Widzę,że cieżko jest Ci zrozumieć fakt,że przed końcem roku wszelkie fabryki maja mnóstwo zamówień i czas oczekiwania wydłuża sie.Liczba zamówień wzrasta,gdyż do końca roku można odliczyć sobie zakupy od podatku.Będę bronił każdej firmy w tej sprawie,ponieważ to nie jest wina sprzedawcy tylko producenta!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Od lat robię zakupy w firmie "AKCENT" i nie zdarzyło mi się żebym miał jakiekolwiek problemy.Powiem szczerze,że być może piszesz w imieniu jednej z firm konkurencyjnych i starasz się zaszkodzić akurat temu przedsiębiorstwu!!!!! Nie wiem co tak naprawdę skłoniło Cię do napisania tej krytycznej uwagi. Mam tylko nadzieję,że w niedługim czasie przemyślisz jeszcze raz to co napisałeś i przekonasz się że każda firma dba o swoich klientów najlepiej jak potrafi!!!! Zapamiętaj ::::::::::::::::::: Gdy najbardziej się o coś starasz,wtedy najmniej Ci to wychodzi :) Pozdrawiam wszystkie łomżyńskie firmy i życzę im wszystkiego najlepszego w nadchodzącym 2004 Roku. P.S Bezpodstawnie oczerniać jest najprościej, później gorzej jest to wszystko odkręcić !!!
|
|
To ja jeszcze dorzucę swoje 3gr w sprawie okien i drzwi. Uprzedzając kolejny post 4HuGo - nikt mnie nie opłacił :-) Jestem cholernie zadowolony z łomżyńskich TERRAZYTÓW. Wyobraźcie sobie, że nie było żadnych problemów ani z terminem, ani z instalacją okien. I to nie w Łomży, a w Warszawie. Mają bardzo fajne przedstawicielstwo na Bartyckiej. Nawet można było z nimi o rabacie pogadać. Takie firmy to ja lubię. Będę popierał łomżyńskie przedsiębiorstwa, ale tylko te uczciwe. I nie ma się co zżymać, 4HuGo. Nikt nie chce zaszkodzić firmie AKCENT. Sama sobie skutecznie szkodzi, jak wynika z postu niezadowolonego klienta. Niestety, wiele łomżyńskich firm nie pamięta, że o wiele łatwiej stracić klienta niż zyskać. Na szczęście rynek z czasem je wyeliminuje. Pozdrawiam wszystkich ziomali. grover (to nie była kryptoreklama, ale jeśli ktoś chce mi za ten post zapłacić, to proszę bardzo :-)))
|
|
Panowie po co te nerwy. Moim zdaniem te zarzuty pod adresem tej firmy są bezpodstawne bo to wcale nie jej wina ze drzwi nie zostaly wyprodukowane tylko to jest wina dostawcy. Przeciez firma AKCENT nie ma wpływu na dostawce.Po prostu zamawia i na tym jej rola sie kończy.Przynajmniej takie jest moje zdanie.To samo mogło zdażyc każdej firmie nie tylko z Łomży. Życzę wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku 2004 i szampańskiej zabawy!!!! pozdrawiam
|
|
kurcze ale bzdury. Co kogo to obchodzi facet zamówiłl drzwi podano mu termin realizacji 4 tygodnie czekał i co teraz następne 4 tygodnie i ma być ok. Co to kogo obchodzi. Łomżyńskie firmy to o kant d..... potłuc. To jest jeden z wieku przykładów jak traktuje sie klientów. I dziwię się , że tu takie ignoranckie zachowanie ktoś stara sie wytłumaczyć. Apis
|
|
Ludzie, co wy chcecie. Opisałem zdarzenie, jakie miało miejsce. A nie ma ten racji, kto broni sklepue AKCENT, ponieważ ma on stały kontakt z dostawcą i powinien być na bieżąco z tym, co jest na stanie. Jeśli nie było owych drzwi, mogliby zawiadomić klienta, a nie w ostatniej chwili, kiedy sam kupiec zatelefonował do sklepu. Pozdrawiam wszystkich i .... Happy New Year :) ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
Od czasu do czasu robię zakupy w Firmie AKCENT. Obsługa była kompetentna i sympatyczna na czele z jej właścicielem. Każdemu może zdarzyć się kiks bo ten nie robi błędów kto nic nie robi , ale należy się najzwyczajniejsze słowo przepraszam.Tego w poprzednich postach nie przeczytałem. Denerwuje mnie jak to przy okazji pracownicy innych firm robią klakę swoim firmom chcąc podlizać się szefom-patrz Terrazyt. Chyba boją sie zwolnień które tam trwają. Stolarka ich jest dobra ale i droższa niż innych firm , a i z montażami jest różnie. Przy okazji Wszystkim piszącym i czytającym to forum składam życzenia takie jakie sam dostałem: W 2004 roku idż do przodu krok po kroku. Niech Was nadmiar kasy męczy niechaj fiskus Was nie dręczy. Niech rodzina żyje w kupie , resztę miej głęboko w ....
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |