poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Szeptel MNI

Szeptel czy raczej MNI tak to się teraz nazywa zaproponował nowym klientom pakiet 512kb za ok. 50 zł - jako stary klient z pakietem 128 za 61 zł postanowiłem przepisać się na korzystniejszą ofertę.
I co - i nic z tego!!!!

Nie można - oferta tylko dla nowych klientów.

Jedyne wyjście to moja rezygnacja i wzięcie telefonu na kogoś z rodziny!!!
Wydaje się, że są to działania skierowane na fikcyjne pozyskiwanie nowych klientów w celu wykazania w jakiś statystykach [przecież to firma giełdowa] jak to firma się rozwija.

Do tej pory nie narzekałem na tę firmę - ale teraz to chyba trochę przegieli ale to chyba z ogólną tendencją firm telekomunikacyjnych zarówno stacjonarnych jak i komórkowych - strazy kliencji są nieważnie, wązne jest pozyskiwanie nowych.

Nie podoba mi się to!!!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Szeptel MNI

a ja właśnie dlatego rezygnuję z MNI

Taka promocja. Ja np. mam darmowe minuty 20 czy 40 juz nie pamiętam ale całkiem za darmo.

Zdetronizowany

Witam

Ja dlatego zrezygnowałem z netu w MNI i wziąłem introlan
Morze o to chodzi żeby starzy klijęci odeszli a przyszli nowi
np.:ich małżonkowie lub dzieci

pozdrawiam

arczi

Mam telefon w szeptelu i nie nażekam a co do internetu to od początku był słabej jakości a że tak szukają sobie nawych klijentów no to ich wybór ja oferuje vectre jeśli chcesz kożystać w domu i tylko na własny użytek najlepszy 2 Pakiet neta;) prędkośc nie jest megaszybka ale za tako cene dobrze jest!

żebyśmy się źle nie zrozumieli - ja żadnych problemów technicznych ani z netem ani z telefonem nie mam - tylko nie mogę pogodzić się z sytuacją, że jako stary klient muszę płacić więcej niż klient nowy i to za łącze o znacznie mniejszej przepustowości,
jak dla mnie relacje z klientem są tu postawione na głowie,
myślę, że chodzi tu jednak o nabijanie jakiś statystyk nowo przyjmowanych klientów
ale to chyba firma jest dla klientów a nie klienci jakimiś cyferkami w statystykach???

złodziejstwo żeby za 128kbs płacić 61zł - w biały dzień okradają a ja nie mam na tym zadupiu innej opcji. lipa

mój świat - moja muzyka

złodziejstwo żeby za 128kbs płacić 61zł - w biały dzień okradają a ja nie mam na tym zadupiu innej opcji. lipa

mój świat - moja muzyka

Witam

Ja też niemiałem kłopotów z netem
Tylko ta cena
Teraz mam dużo szysze łącze za mniejsze pieniądze (57zł.)w ITROLAN

Pozdrawiam

arczi

Nie wiem co to za biznes w tym ITROLAN w
nowym promo w Szeptelu dostajesz 512kb za 33zł miesięcznie bez limitu danych.
Kożystam już z tego od 3 tygodni i jest spoko. Przedtem miałem róznych pseudo ISP dostawców: Anman, IST i to co oni sprzedawali np 256kb to można o kant d...y rozbić. Wszyscy obiecują 256 a rzeczywistośc jest taka, że tyle to może ten interent wyciąga ale w nocy jak nikt nie siedzi.
Internet od operatora to co innego oni nie bawią się w takie przekręty bo internetu mają do oporu. Pseudo dostawcy ISP i tak biorą od Szeptela internet bo z TPSA to nie ma o czym gadać. Tyle że ISP mają waskie gardło i sprzedają 1MB nawet po kilkadziesiąt razy. Może to co mówie jest trudne do przełkniencia ale sprawdzcie sami jak działa u was internet: www.dsl.cz
tutaj jest fajny tester. Proponuję dla eksperymenty potestować w godzinach 15;18;21 a poźniej zadzwonić do waszego ISP i zapytać czemu was robi w bambuko.
Co do MNI Szeptel to myślę że firma się zreflektuje i doceni swoich starych klientów. Ostatnio chyba coś się zmieniło bo widać że bardziej się starają.
Dajmy im trochę czasu może coś się zmieni.

Ps. Odpiszcie jak wypadają Wasze testy i u jakiego ISP jesteście.

Kris

test zrobiony przed chwilą o 20:08

- wg www.dls.cz - 126,6 kb/s
- wg Bandwith Tester z Firefoxa - 145 kb/s

jeszcze raz powtórzę nie mam zastrzeżeń co do łącza tylko do tego jak MNI traktuje strych klientów

Witam

Powtórzę jeszcze raz w MNI SA miałem 128kbza 61zł
W INTROLANIE mam
Testy wykonane o godz. 16.50
Wg-speakeasy.net-530kb
Wg-Bandwith-500kb
wg-dsl.cz-660kb
cena jest podobna tylko prędkości inne
Jeśli MNI zaproponowałoby obecne warunki to bym został

pozdrawiam

arczi

Provider: IST
Test z dsl.cz
wczoraj ok. 23 - 3,161 Mbit/s
dzisiaj ok. 10 - 2,243 Mbit/s

Gwarantowane mam minimum 1Mbit/s ;) A wyniki z testu dsl.cz są sporo zaniżone co do realnych osiągów...

eeeee....chyba Was poczytali...bo pojawiła się nowa promocja...

512/256 za 61 złotyszy..umowa na rok- bez limitów:DDDD

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org