Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ktoś pali pelletem |
Mam pytanie czy ktoś z was pali pelletem,jesli tak to jak to wychodzi w praniu.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ktoś pali pelletem |
Jeśli nie masz gazu to nic lepszego nie wymyślisz.
|
|
podobno fajna sprawa coraz wiecej ludzi to zakłada ale czy to wychodzi taniej jak palenie weglem,drzewem itp to nie wiem natomiast nie ma przy tym pracy ustawiasz temperature zasypujesz zbiornik i tyle. Żyj tak,aby pod koniec życia móc powiedzieć: ku*wa fajnie było!
|
|
19o m na jednym poziomie 3 tony na sezon.Temp ogrzewania 22 st
|
|
Buduje też nowy dom i też zakładam piec na pelet może jest to nie najtańszy opał ale wygoda na całego nie musisz się martwić tylko zasypujesz kocioł i masz z głowy nie musisz latać i ciągle podkładać a co do najtańszego ogrzewania to najtaniej wychodzi drzewo i jeszcze jak ktoś ma swój własny las to w cale za darmo. Ostatnim czasie też najtaniej wychodzą pompy ciepła bo tam ciepło brane jest z ziemi i wcale się o nic nie martwisz ale przy tym ogrzewaniu drogie są koszty założenia sam piec 27 tysięcy.
|
|
190m2 i 3 tony przy 22 stopniach? Ile osób. U mnie bez garażu 130m2, 2 pietra, temp 22-23st. od października do maja 4,5tony. Średnia cena zakupu 630zł. U kilku znajomych bardzo podobnie.
|
|
Pierwszy rok opalania dom 350m2 pustak 36cm jeszcze bez styropianu tona w 5 tyg temp. 18 w dzien i 15 w nocy. Niewiele popiołu zbiornik zasypywany raz na tydzień.
|
|
Jednak najtaniej to oponami wychodzi. Szwagier ma za darmo tylko druty musi poprzecinać.
|
|
Do ja jak ja.Mamy zbliżone Cena zakupu 650 zł .Do grzania wszystko na jednym poziomie.Do ciepłej wody używam pompy ciepła -zimą i latem .Dodam tylko rachunki za światło ok 150 zł.Ledy.
|
|
A wiecie może, gdzie kupić dobrej jakości pellet? Będę ogrzewać pierwszy sezon i potrzebuję coś kalorycznego. Gdzie polecacie kupować?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |