Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
ustawa zakazu handlu w niedzielę |
Co Wy na to?Oczywiście fajna sprawa jak można sobie w niedzielę po obiadku wyskoczyć do galerii na inwestycyjny spacerek.Sklepy,bo mówią,że pracujący tam mają rodziny i mają również prawo do dnia wolnego co by spędzić go z rodziną .A co z pracującymi w barach,restauracjach itd?Czy też ustawa będzie ich obowiązywała?Czy wtedy będą tylko zatrudniać bezdzietnych i samotnych?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ustawa zakazu handlu w niedzielę |
Pożyjemy zobaczymy Klid
|
|
A co z kościołami? Też będą zamknięte? Co pomysłodawcy jeszcze wymyślą,faktycznie dobra zmiana.
|
|
Nagle bezrobocie wzrośnie...
|
|
Wolne niedziele dla wszystkich :) ...szczególnie dla : służby zdrowia, farmaceutów, policjantów, celników, strażaków, kierowców miejskiego transportu i taksówkarzy, kierowców ciężarówek wożących zaopatrzenie w tym żywność, pracowników lotnisk, kolejarzy, dokerów przy przeładunku, transporcie i składowaniu towarów w portach, pracowników stacji benzynowych, pracowników kin teatrów i innych placówek kultury, dziennikarzy i redaktorów z TV oraz radia ( w tym i tego z Torunia ), pracowników branży turystycznej (hotele), kucharzy i kelnerów z barów i restauracji , piekarzy i pracowników mleczarni, oraz wszelkich pracowników służb utrzymania ruchu ciągłego, jak np. w hutach i kopalniach, elektrowniach, ciepłowniach, wodociągach oraz służb drogowych, tych na bramkach autostradowych, jak i drogowych ekip remontowych itp. ... i panów w czarnych sukienkach, zatrudnionych na etacie księdza :))
|
|
Nie rozumem tej złości. Jeśli komuś może być lepiej (w tym wypadku osobom zatrudnionym w handlu), to niech będzie. Wiadomo, że jest od groma zawodów, w których nie ma wolnych niedziel, ale jeśli dałoby się zrobić coś, żeby były, to ja jestem za. Argument typu \"policjanci, lekarze etc. muszą pracować, to niech kasjerki też pracują\" jest bez sensu.
|
|
Niech wolny rynek będzie po prostu wolny kfa!
|
|
Ustawa w Łomży bardzo potrzebna . Tu Wspomniani np piekarze nawet w sobotnie noce pieką wam chlebek na niedzielę a czasu dla rodzin brak. Chyba że się coś zmieniło bo już parę lat minęło jak się z Łomży wyprowadziłem ale wątpię
|
|
O co Wam chodzi? Na zachodzie nie ma handlu w niedzielę. A ja myslałem, że wszyscy są postępowi i prozachodni.
|
|
Z tego co wiem to na zachodzie tez nie wszędzie pracują w niedzielę np Norwegia może znalazłoby się jeszcze kilka innych państw a to że ludzie nie chcą pracować w niedzielę to chyba nie znaczy że jesteśmy zacofani, tak jak postępowa Europa ,a co się dotyczy,, panów w czarnych sukienkach, zatrudnionych na etacie księdza :)),, to nikt nikogo nie zmusza żeby dawać mu zarobić podobne jak nie można zmuszać ludzi do pracy w niedzielę bo po obiadku to się chodziło kiedyś na spacer do lasu lub parku, jest o wiele zdrowiej ,a nie do galerii kupić jakieś pierdoły jak by nie było na to czasu w tygodniu i nie mówcie ze wszyscy są tak mocno zapracowani
|
|
Jeszcze chciałbym, aby u nas była sjesta od 12:30 do 14:30
|
|
Cel jest szczytny, ale pomyślcie, ile etatów zostanie zredukowanych, kiedy ta ustawa wejdzie w życie. Wypadnie w końcu jeden cały dzień z tygodnia...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |