Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Budowa domu w technologii kanadyjskiej/szkieletowej |
Czy ktoś z was mieszka może w domu w wybudowanej w technologii kanadyjskiej czy szkieletowej? To chyba to samo? Pytanie nr 1: czy takie domy sprawdzają się w naszych warunkach klimatycznych? Czy wytrzymają te 40-50 lat?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Budowa domu w technologii kanadyjskiej/szkieletowej |
Dzięki za namiary - właśnie coraz poważniej myślę o domy wybudowanym w tej technologii. mam jeszcze pytanie z innej beczki: w jaki sposób załatwia się pozwolenie na budowę i kto ewentualnie mógłby mi pomóc w przygotowaniu dokumentacji? Bardzo lubię uśmiechnięta być!
|
|
Re: Budowa domu w technologii kanadyjskiej/szkieletowej |
A dlaczego nie są to dobre domy na nasz klimat. Odpowiednio zabezpieczone, ocieplone - znam wiele osób które mieszkają w takich domach i nie narzekają. Jeżeli chodzi o koszta budowy to też jest taniej i na pewno szybciej. Bo na wcześniej przygotowanych fundamentach postawienie takiego domu zajmuje 3 do 5 dni. Nie można mówić o wadach i zaletach poszczególnego rozwiązania. Po prostu należy mieć świadomość co niesie ze sobą dana inwestycja. Na siniat.pl/pl-pl/centrum-wiedzy/strefa-eksperta/technologie-szkieletowe-a-technologie-murowe-porownanie znajduje się jeszcze interesujący tekst poswięcony temu zagadnieniu.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |