Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Szkoła prywatna czy publiczna? |
Syn niedługo idzie do szkoły podstawowej. Zastawiamy się do jakiej go wysłać. Prywatnej czy publicznej? Na co powinniśmy zwrócić uwagę przy tym wyborze?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Szkoła prywatna czy publiczna? |
Paranoja
|
|
Paranoja
|
|
ja bym zwrócił uwagę na to jakie osiągnięcia mają uczniowie danych szkół, czy szkoły oferują jakieś zajęcia pozalekcyjne rozwijające pasje dziecka itp. ... --------------------------------------------------------
|
|
ja chodziłam do prywatnego liceum i bardzo dobrze wspominam tamten czas.
|
|
Moim zdaniem tylko do państwowej.
|
|
a dlaczego tylko do państwowej podstawówki? jakieś konkretne argumenty może? --------------------------------------------------------
|
|
A czy słyszeliście o takim nauczaniu przez internet? Słyszałam, że to doskonały pomysł, by dzieci wychowane na obczyźnie nie utraciły polskiej tożsamości. Ciekawe, czy coś podobnego funkcjonuje również w polskich realiach.
|
|
Czy ja wiem czy to takie ważne? Szkoła prywatna uczy wyższości nas innymi , snobizmu, a szkoła publiczna pozwala się uczniom do siebie zbliżyć. Tu powstają prawdziwe przyjaźnie na lata.. A może mam wypaczone podejście, sam nie wiem. A może pomyślisz o międzynarodowej szkole prywatnej jak już? Na przykład http://podstawowa.sei.edu.pl/pl/strona-glowna/ ? Dziecko nabierze nowych doświadczeń i pozna inne kultury. Nie mam jeszcze dzieci ale na pewno wysłałbym je do tej szkoły. Nauczyłoby się języków i bardziej otworzyło na świat, Adi ;)
|
|
Głównie bym się zainteresował czy przy szkole organizowane są jakieś zajęcia, a jeśli tak to jakie. No i czy sprawnie działa świetlica
|
|
A najlepiej jakby nauczyciele przychodzili do domów :D :D MASAKRA:P
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |