Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Malowanie bez gruntowania |
Dzień dobry, czeka mnie remont i chce oszczędzić. Czu można malować ściany bez gruntowania?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Malowanie bez gruntowania |
Można, ale nigdy nie wiadomo co Ci z tego wyjdzie
|
|
Prawdopodobnie grunt to najtańsza rzecz wykorzystywana podczas remontu. Lepiej zaoszczędzić na farbie (wybierając tańszego producenta). Ewentualnie na wałkach.
|
|
Zależy w jakim stanie są ściany. Ja nigdy nie gruntuję i jest dobrze. Życie to nie bajka,życie to je walka! ;)
|
|
zależy na jaką ścianę malujesz np farba na farbe. na tynk. ściany świeżo tynkowane trzeba zagruntować bo oszczędzisz w ten sposób że za miesiąc na nowo bedziesz malował, karton gipsy dobrze gruntować farbą gruntującą. a ściany nawet zwykłym gruntem koszt okolo 20 zł za 3-5l zależy od producenta. na niegruntowaną ściane wałkiem można zwinąć starą farbę także lepiej zagruntować pzdr ... Lekarz kazał przytakiwać
|
|
zalezy w jakim stanie są sciany tzn. ile juz bylo malowanie wczesniej razy czy jest pleśń na farbie nie ma co oszczędzać. Żyj tak,aby pod koniec życia móc powiedzieć: ku*wa fajnie było!
|
|
raczej gruntuj, jak zacznie w pewnym momencie odpadać stara farba to nie będzie Ci szkoda farby benn twins
|
|
teraz jest śnieżka z gruntem razem,lub można tak jak robi moja teściowa wlać grunt do farby i tym malować ściany.działa. Pozdrawiam.
|
|
gruntowałem ściany i też miejscami odpadała stara warstwa :)
|
|
Nie można. przeczytaj sobie ten artykuł http://www.malfarb.pl/porady/porady-cz-1/gruntowac-sciany-przed-malowaniem-czy-nanosic-farbe-bezposrednio Tam masz wszystko fajnie opisane.
|
|
To zależy od powierzchni, którą będziecie malować. Niezbędne jest także wybranie odpowiedniej farby. Ze swojej strony mogę polecić farby marki Sempre http://semprefarby.pl/pl,19,9,produkty-do-wnetrz-farby-wewnetrzne.html . Sam niedawno malowałem produktami tej firmy bez uprzedniego gruntowania i wszystko wygląda tak jak należy.
|
|
HenryG nie kłam. Przecież jesteś trollem, który co chwila wkleja tu linki. Odradzam kupowanie od takich firm, które zamiast zainwestować w reklamę posuwają się do płacenia takim osobom za zachwalanie swoich produktów. Wiarygodność takich firm jak dla mnie jest mocno wątpliwa.
|
|
Szczerze to beckers, mam w starym domu , jak sie pobrudzi psikam silnymi chemikaliami i farba mi nie schodzi, natomiast w nowym domu mam tikkurille, i zebym mega zadowolona z niej byla to chyba nie. Ostatnio probowalam zetrzec slad porysowany przez krzeslo i jak zmywalam to farba zostawala mi na scierce, psilalam sciane tym samym preparatem co czyszcze sciany malowane beckersem, beckersa preparat nie rusza a tikkurille tak https://sklep.klingspor.pl/content/83-jak-skutecznie-usunac-farbe-ze-scian Na stronie jest również wiele porad na temat tego jak usunąć farbę ze ściany. Może Ci to pomożę.
|
|
Jak będziesz oszczędzał na gruntowaniu to potem bedziesz to wszystko zdzierał i malował drugi raz, nie opłaca się tak fuszerka.
|
|
Jeżeli szukacie sprawdzonej firmy, która wykonuje prace związane z piaskowanie i malowaniem proszkowym, to polecam Wam sprawdzić stronę https://stal-mal.pl/oferta/malowanie-proszkowe/ , gdzie znajdziecie oferte firmy Stal-Mal. Wszystkie informacje o ofercie oraz kontakt znajdziecie na stronie.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |