wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Łomżyńskie drogi osiedlowe?

Dziś jadąc do znajomego musiałem przedzierać się przez błotniste drogi dlatego chciałbym rozpocząć temat o łomżyńskich drogach osiedlowych, które od lat nie są ani wyasfaltowane ani utwardzone w jakikolwiek sposób. Widzę wiele pięknych kwiatków w naszym mieście. A czy może nie za dużo ich? Przecież możnabyłoby zasiać więcej trawy a sporadycznie kwiaty i też by bardzo ładnie było (chodziło mi o kasę, że wydaję się na głupoty). Ale wracając do naszych dróg na osiedlach domów jednorodzinnych to chyba muszę zadać to pytanie do Pana Prezydenta Sroczyńskiego dlaczego robi się drogi np. na ulicy Cegielnianej? a nie na innych ulicach, gdzie osiedla są starsze i drogi szutrowe a jak popada deszcz tak jak dziś to są nieprzejezdne. Pamiętam jak kiedyś jeden z radnych zrobił drogę utwardzoną na ulicy P..... tylko do swego domu. Panie Prezydencie dlaczego nasze osiedla wyglądają tak dziurawo? A może wykorzystał Pan wszystkie środki na remonty dróg remontując drogi osiedlowe przyległe do Chopina? Przykre prawda, ale wielu z tych co mają własne domy jednorodzinne i piękne elewacje mają je krótko bowiem piaszczyste drogi niszczą ten koloryt osiedlowy.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Łomżyńskie drogi osiedlowe?

niewiele takich dróg zostało, ale wydaje mi się, że 10 lat temu dużo więcej się w tym kierunku robiło... wylewali asfaltem ulice jedna za drugą... a teraz jakoś nic...

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dopiero teraz przypomniałem sobie, że jeszcze pieniądze były skoro robi się chodniki dla dwóch spółdzielni mieszkaniowych tuż przed wyborami. Ale to jest jasne tam jest wielu wyborców. Wiem również, że padną słowa odnośnie wielu dróg osiedlowych już zrobionych, tak ale część z nich była wykonana po wielu starciach apelacjach itp. natomiast inne były wykonane w sposób podobny jak w poprzednim poście. Ludzie płacą podatki gruntowe, od nieruchomości i nic w zamian nie otrzymują. Dotychczas nie miałem żadnych spraw dotyczących Pańskiej działalności Panie Prezydencie ale nadszedł czas smutnych podsumowań mijającej kadencji. Proszę pamiętać, że jest się prezydentem wszystkich mieszkańców a nie tylko tych wybranych. Trzeba pamiętać, że każde działanie zostanie podsumowane, dlatego trzeba działać zgodnie z wiarą. Chyba, że i jej brak.

mart: naspisałeś, że "Pan Prezydent może wykorzystał wszystkie środki na remonty dróg remontując drogi osiedlowe przyległe do Chopina?"
Nie zauważyłeś, że blok przy ul. Chopina 2 był pierwszym blokiem na osiedlu, a ulice Broniewskiego i Reymonta były kilka lat remontowane wcześniej . Ulicę Chopina użytkuje bardzo dużo mieszkańców tej ulicy, także parkują tutaj samochody mieszkańcy Broniewskiego. Nie mieszka tam tylko Pan Prezydent. Jeśli remontowali Broniewskiego czy Reymonta to nikt nie mówił, że mieszka tam radny, prezydent czy inny wysoko postawiony człowiek z Łomży.

Sroczyński przyjezdza często do rodziny na Reymonta 5 i jakoś nie poleciał do tej pory na zrobie super zajebistego parkingu pod tym blokiem ponieważ on tam będzie parkować a powiem wam że pod 5 to normalnie koszmar ....

Czy chodniki osiedlowe Spółdzielnie Mieszkaniowe nie robią za swoje pieniądze?

Pozdrowienia

Tak Maćku, chodniki, parkingi są robione przez SM i na jej koszt.

bloki na chopina mozna zburzyc nikomu nie sa potrzebne reymonta tez

ale wy jesteście wszyscy tacy jacyś mocno niesprawiedliwi, zostawcie pana prezydenta w spokoju, pan prezydent teraz ma inne problemy niż wasze drogi, pan prezydent myśli, myśli i myśli, ...... jak i gdzie usadzić swój tyłek po 12 listopada, nie przeszkadzajcie więc teraz w myśleniu

a widzieliscie ul. Fabryczna??
Znajdzie sie smialek ktory przejedzie tamtedy 30km/h? przy 20 latwo juz sobie urwac kolo :/

albo Żabią??? też jest nieźle prze**ane... zwłaszcza po deszczu albo w zimie...

---------------------------------------------------------------------------------------------------

hie hie hie ja na fabrycznej złamałem noge buhehe szkoda bryczki na tamte drogi <fabryczna,żabia itp>

a ja Żabią jestem w stanie przejechać nawet i 80 km/h :D...

ale nie swoim autem...

ale po Fabrycznej za Chiny nie przejedziesz :D
Po Zabiej owszem

Ktoś jechał drogą osiedlową między Piłsudskiego a Przykoszarwą za jednostką?

a ja w białym sobie śmigam po ładnych drogach

chyba na drogach rowerowych...

ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!

pfffff, w Białym jest nie lepiej :P przejedź się ulicą produkcyjną od cerkwi do Auchan to sie mocno zdziwisz pawdomuwny. Zapewne wkrótce pokażą ten kawałek drogi w programie "Ae dziura" w TVN Turbo :P Jeśli chodzi o osiedlowe drogi w Białym to jednak większosć wyglada dobrze, w każdym razie napewno lepiej jak główne ulice (hetmańska, jana pawła II, itp. )

Piszecie, że łomżyńskie spółdzielnie mieszkaniowe wydają własne pieniądze na chodniki. Nie wiem czy jest to prawdą ale nie sądzę, że akurat dla obydwu spółdzielni wykonuje je miejska firma. A jak dotąd to i ŁSM i Persepktywa nie korzystały z usług z MPGKiM, zatem świadczy to o tym, że chodniki finansuje miasto swoją spółką.
Pisząc o drogach osiedlowych miałem na myśli ulicę Polną, Bartniczą, i inne są to ulice osiedlowe jedne z najstarszych ale bez dużej siły przebicia.

Po prostu SM organizują przetargi i która firma da najmniejszą cenę ta wykonuje zlecenie, w tym wypadku mogła to być firma z MPGKiM.

Pozdrowienia.

Dziwne ale może być prawdziwe.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org