Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Czy tygotnik kontakty zasługuje na miano naszego tygodnika, a może to brukowiec. |
Czytając ,,kontakty'' (ciekawe o jakie chodziło autorowi jak wymyślał ten tytuł) żle mi się robi, nic się w nich nie zmienia i same bzdury nikogo nie interesujące - może czas zatrudnić nową kadrę bo stara już się dawno wypaliła. Nikt nie chce już nawt ogłoszeń w nim zamieszczać, każdy woli 4lomża (oby oni was nie chcieli przejąć). Co nato szanowni Łomżanie?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Czy tygotnik kontakty zasługuje na miano naszego tygodnika, a może to brukowiec. |
To jeszcze ktoś to wydaje?
|
|
Re: Czy tygotnik kontakty zasługuje na miano naszego tygodnika, a może to brukow |
Brawo i już muszą za darmo rozdawać na festynach. Haha !!!
|
|
Re: Czy tygotnik kontakty zasługuje na miano naszego tygodnika, a może to brukow |
Ludzie wolą ogłoszeni czytać w ,,Bezcennej''
|
|
Trochę starszych ludzi ją czyta , ale ja ją omijam szerokim łukiem. Za droga jest i nic w niej nie ma, przynajmniej dla mnie.
|
|
lubię poczytać prasę ale jak się nawet nie spieszyć to czytania jest na kwadrans góra pół godziny, jak patrzę na szatę graficzną to mam wrażenie, że mają podzielone pismo na szpalty ale chyba nie wiedzą czym je wypełnić, jedyne co zaliczam im na plus to organizacja festynu lotniczego ---- ![]() ![]() ![]()
|
|
Re: Czy tygotnik kontakty zasługuje na miano naszego tygodnika, a może to brukowiec. |
nikt nie lubi kontaktow ja tez ich nie lubie
|
|
a ja lubie kontakty !!! pozdrowienia dla pana Tockiego :)
|
|
co to są "kontakty"
|
|
Dzięki Kontaktom poznałam kilka interesujacych faktów z historii naszego regionu, takich, których nie ma w książkach. Podobają mi się reporatże pani Marii Tockiej - gdy dociera do ludzi, rozmawia z nimi. Podoba mi sie słowo od redaktora naczelnego - Pana W. Tockiego czy informacje z mojego regionu. Cenię jednocześnie i doceniam pasję p. Tockiego związaną z paralotniami i podniebną Łomżą. Postawa właśnie takich ludzi imponuje z wielu powodów. Kontakty, Współczesna, Bezcenna, Wyborcza (regionalna), TVP Białystok (oddział Łomża), 4lomza.pl, ...... - uważam że różnorodność wzbogaca, a jak mam możliwość dlaczego nie korzystać?
|
|
Tylko dlaczego w Kontaktach poruszane są non-stop te same treści? Ktoś kogoś zabił, ktoś kogoś podpalił, ktoś komuś coś ukradł a jeszcze komuś urodziło się chore dziecko i lekarze nie pomogli. Czy w regionie nie dzieje się nic optymistycznego poza festynem lotniczym organizowanym przez Tockiego? Kasia25: "Podoba mi się słowo od redaktora naczelnego" a mi się nie to, że nie podoba... jest to jakaś marna próba komentowania czegoś z naciąganą ironią co w połączeniu daje żałosny wynik. "Cenię jednocześnie i doceniam pasję p. Tockiego związaną z paralotniami i podniebną Łomżą. Postawa właśnie takich ludzi imponuje z wielu powodów." Owszem, pasja pasją ale, żeby imponowała z wielu powodów.....????:))))) Podsumowując.... nasuwa mi się jedna analogia, że "Kontakty" to jest lokalne wydanie "Zbrodnia i sex" czy jakby się to nie nazywało.
|
|
Sura napisała kilka cennych uwag: -że Kontakty to "te same treści" - negatywne. Pokusiłam się o analizę ostatniego numeru z 21.09. Wynik jest taki: 67 - watków informacyjnych (obiektywnych), 15 - watków "negatywnych", 22 wątków "pozytywnych". Pytanie czy "szklanka jest do połowy pusta czy pełna?" -Sura: "Czy w regionie nie dzieje się nic optymistycznego.." - Mlekowita zdobyła kolejną nagrodę jako przedsiębiorstwo, Piekarnia z sercem, Syndrom w Sieci, Zapach domu, .......... Jak napisałam powyżej pół na pół. -Sura o redaktorze naczelnym : "Owszem, pasja pasją ale, żeby imponowała z wielu powodów.....????:)))))" - zostawmy z boku motolotnie i redagowanie "Tygodnika Lotniczego". Co nam zostaje?: organizacja Turnieju Tenisa Stołowego "Kontakty" (PO RAZ 23!!! - prestiżowe zawody województwa podlaskiego); organizacja i SPONSORING warsztatów dziennikarskich dla redakcji gazetek szkolnych; zoorganizowanie konkursów "Najpiękniejszy dzień mojego życia", "Mam pomysł"-co należałoby zrobić aby ożywić, dać impuls rozwoju, uczynić atrakcyjną moją miejscowość?, "Moja wakacyjna praca" - (brzmi pozytywnie czy negatywnie?); patronat nad Łomżyńską Orkiestrą Kameralną i ostatnia akcja "Odnawiamy kontakty". słowo od redaktora naczelnego - to kwestia gustu: jednym się podoba, innym nie. I dobrze. Inaczej świat byłby nudny. Kontakty, Współczesna, Bezcenna, Wyborcza (regionalna), TVP Białystok (oddział Łomża), 4lomza.pl, ...... - uważam że różnorodność wzbogaca, a jak mam możliwość dlaczego nie korzystać?
|
|
Szanowna Pani Tocka to zwykła, prosta FANTASTKA. Uwielbia sensacje, a gdy ich nie ma to sama je tworzy. Nie mam na nią słów. Ta cała gazeta to zbiór bajek dla dorosłych. A niektórzy są tak naiwni ze w te bajki wierzą. ...ludzie rozmineli się z wartościami...
|
|
skoro wychodza to ktos ich czyta czyli sa komuś potrzebni. komu nie leżą może nie kupować. każdy ma swoich czytelnikow. to co mnie zdziwiło w poście Kasi25 to ze zaliczyła wyborczą do parsy lokalne przecież u nich jest o Łomży 0,5% a i to jak zerżną od kogoś innego. to już więcej jest w "Kurierze Poranionym" ___________________________________________- ... & vice versa!
|
|
Sura to bardziej napisał niż napisała no ale wybaczam;) Nie chce mi się polemizować nt. Kontaktów. Nie dojdziemy do porozumienia. Widzę, że Kasia25 jest fanką Tockiego i ok. Michael Jackson też ma swoich fanów. Jeden uwielbia słuchać "utworów" Mandaryny a inny rozpływa się przy operach Verdiego. Pozdrawiam;)
|
|
Każda gazeta, radio, forum, witryna www ma swoją grupę docelową (a jeśli nie ma to, ma farta że jeszce istnieje) i podaje informacje takim językiem i w taki sposób aby to do tej grupy trafiało. Grupa, która kupuje Kontakty, to ustatkowani ludzie w wieku 35-50 lat. Jednak zgadzam się z przedmówcami że ta gazeta jest dość bezbarwna ale dzięki reklamom jeszcze się trzyma. Co do Bescennej to taka amatorszczyzna, na troche lepszym papierze. Poczytać te ogłoszenia to można wzrok stracic, a i tak nic konkretnego nie ma... Hellou
|
|
Tegodnik Kontakty to jak sie nie mylę gazeta PZPR ,mogli zmienic tę nazwe,ja jej nie kupuje bo niczym mnie nie wciąga.Ciekawe wiadomości sa chociażby na tym forum.Ogłoszenia na 4lomza też mi w zupełności wystarczają. Kocham latać,ale to nie powód by kochać P.Tockiego.
|
|
Kontakty były są i bedą tygodnikiem regionalnym ... więc po co ta gadka? ...::: Dobry chłopak był.... i mało pił.... :::...
|
|
Tygodnik, jaki by nie miał rodowód jest bardzo istotnym elementem Łomży, jeśli się nie mylę to jedyna gazeta łomżyńska w latach 80 i 90. Aktualnie jest jednym z niewielu tego typu gazet na rynku krajowym. Cieszę się, że mieszkańcy małych miejscowości mogą coś przeczytać o sobie i ich sprawach. A, że sensacja goni sensacje, bez tego żadna gazeta by się nie utrzymała, bo ludzie kochają sensację, wyciągane brudy na wierzch. szkoda tylko, że osoby (prominenci) nie wyciągają z tego wniosków, to przecież żadna nowina - tak jest w całej Polsce, gdzie ewidentne faule polityków i urzędników są obracane przez nich w sukcesy. ściemka wszystkim
|
|
Oj dzieci - kupcie sobie BRAVO GIRL i odczepcie się od gazet dla dorosłych. Kto chce to poczyta i nikt nikogo nie zmusza. Brawa dla Tockiego i spółki, że nie oglądają się na innych, tylko robią swoje. Bez KONTAKTÓW Łomża byłaby uboższa. Pozdrawiam miłośników Verdiego
|
|
Jeszcze niedawno mozna bylo je kupic na Greenpoincie, widocznie i tam mają czytelników. Jak dla mnie dziwna gazeta, inna niz wszystkie.
|
|
Za droga jak na tyle kartek.A ogłoszenia nie zamieszczałem już pare lat.Robie to w kramiku i 4lomża bo taniej a efekt jest extra.Proponuje panie redaktorze stworzyć darmowe strony ogłoszeń z wejściem przez internet bo ja to czarno widzę.Przepraszam że ja tak tylko o interesach ale jesli wydaży się coś ważnego to zobaczę to w tv. ,zaś z telewizji nie dowiem się że ktoś w Łomży chce np. sprzedać działkę.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |