wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
I znów winien Kołakowski

że w lesie jest dużo grzybów

Interpelacja nr 2689
do ministra rozwoju regionalnego
w sprawie wpisania do Narodowego Planu Rozwoju na lata 2007-2013 budowy obwodnicy miasta Łomży łączącej drogi krajowe nr 61 i 63, stanowiącej połączenie drogi nr 8 - od obwodnicy Zambrowa do węzła dróg nr 61 i 63 w Kisielnicy
Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad prowadzi wstępne prace projektowe obwodnicy miasta Łomży wraz z odcinkiem drogi łączącym drogę nr 8 Warszawa-Białystok z węzłem dróg 61 i 63 (Zambrów-Kisielnica). Prace te są na etapie wyboru wariantu do realizacji, to bardzo ważny odcinek drogi dla funkcjonowania sieci dróg krajowych w woj. podlaskim.
Obecny stan mostu na rzece Narew mocno ogranicza możliwość prowadzenia ruchu tranzytowego przez Łomżę. Most ten wybudowany w latach 50. XX wieku i jego nośność jest niewystarczająca dla ruchu ciężkich pojazdów; jest dopuszczony do ruchu dla pojazdów, których masa całkowita nie przekracza 30 ton. Przez ten most przebiegają dwie drogi krajowe: nr 61 i 63. Budowa nowego mostu na Narwi w tym rejonie jest więc absolutną koniecznością.
Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad deklaruje zakończenie prac budowlanych obwodnicy Łomży do roku 2013. Problemem jest to, iż obwodnica Łomży nie jest uwzględniona w planach inwestycyjnych. Podstawowym źródłem finansowania budowy obwodnicy powinny być środki Sektorowego Programu Operacyjnego Transport lub środki Funduszu Spójność. Wnoszę o umieszczenie budowy drogi krajowej nr 63, odcinek Zambrów-Kisielnica, wraz z obwodnicą Łomży w planach rozwoju sieci drogowej określonych w Narodowym Planie Rozwoju.
Jakie stanowisko podejmie Pani Minister w powyższej sprawie?
Z poważaniem
Poseł Lech Kołakowski

ze strony sejmowej
I co źle, że przypomina o łomżyńskich sprawach. Zaraz psy będą szczekać, ale karawana i tak pojedzie dalej.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: I znów winien Kołakowski

Bardzo dobrze że przypomina. Duży plus dla Posła.

Co na to Pani Minister? Jak już wystosuje odpowiedź to czy mógłbyś ją tu zamieścić?

Popieram pana Kołakowskiego> Bedzie pan najleprzym prezydentem Łomży!!!

A czy przypadkiem takie i nie tylko przypominanie to nie jest jego obowiązkiem?
Czy nie leży to w jego gesti i powinności?

bardzo wspaniała sprawa jeśli chodzi o obwodnice to powinna ona już

dawno istnieć???

waldek27

Wtedy nie uważałaś co robisz, teraz rób co uważasz.

Tu więcej na ten temat http://s10.bitefight.pl/c.php?uid=65577

Brawo Panie Pośle . Trzymamy za Pana kciuki

Nie wiem czy tak od razu powińniśmy klaskać chyba, że poprzednicy to klakierzy Pana Posła. Poseł partii rządzącej powinien w tak długim czasie urzędowanie wiele zrobić dla naszego miasta bo wybierając jego chcieliśmy aby był to człowiek, który walczy o interesy miasta. Ale jedna z takich interpelacji to jest poniekąd sposób prywaty bo osobie zainteresowanej zależy na sprawach ważnych dla siebie (chodzi o drogi krajowe oczywiście prowadzące gdzie? do sejmu! nieprawdaż?)

Powodzenia Panie Pośle Kołakowski, bowiem dalszy brak zainteresowania sprawami miasta działa na Pańską niekorzyść. A to czy Pan będzie jeździł lepszą drogą na posiedzenia to jedno ale trzeba zadbać też o to aby wyborcom żyło się lepiej nie tylko Panu.

Dobrze, że Pan Poseł w końcu zauważył, że jest posłem z Łomży i coś robi. Ale myślę, że pora na podziękowania będzie, kiedy sprawa obwodnicy posunie się znacznie dalej.

mart ty strasznie pieprzysz:
jaki tyle czasu? 8 miesięcy
Uważasz że w łomzy obwodnica jest potrzebna tylko posłowi?
Ty weź idź spac albo nie klijkaj po pijanemu. Zaniżasz poziom

Także uważam, że to co zrobił Pan Kołakowski to jego obowiązek.
Dziwne, że przez tyle miesięcy nic nie zrobił dla Łomży! Owszem dużo się przechwalał, bo to robić potrafi jak każdy PiS-uarowiec.
Przecież jego kolesie są u władzy, więc powinien dla nas, łomżan coś załatwić! Niestety! Dla niego ważny jest tylko jego sklep ogrodniczy i to, by w Łomży nie powstał konkurencyjny, duży sklep.
Widać dobitnie, że jest tylko pionkiem w grze i mało kto zna go we własnej partii.

Szkoda, że wybieramy takich ludzi do sejmu. Wstyd mi za nas wszystkich...

pabloz4 rozumiem Twoje rozgoryczenie, że pisząc prawdę o Twoim a w czasie wyborów również moim pośle masz prawo być niezadowolony z moich wypowiedzi. Jeżeli dla Ciebie osiem miesięcy to za mało żeby coś zrobić to podam Ci przykład obecnego prezydenta Łomży, który przez pierwszy rok uporządkował "stajnię augiasza" naszego urzędu. A powiem Ci że jeżeli poseł ma poparcie w partii to jego miasto również z tego korzysta. A my z czego możemy skorzystać jak się jest tłem w partii? Ale to nie tylko problem Pana Lecha ale również innego posła i senatora z naszego miasta. Oni o tym wiedzą ale kasę biorą i nie podejmują żadnych dzaiłań bo widać, że tak im wygodniej. A jeżeli chodzi o prywatne interesy Pana posła to rzeczywiście prawdą jest, że nigdy nie leżała Panu Lechowi konkurencja w postaci sklepów ogrodniczych i tu dokładny przykład Pana W, który ma sklaep ogrodniczy vis`a`vis Pana posła. Natomiast co do obwodnicy miasta to zrozumiałe, że coś apeluje ale i tak Pan senator Putra i spółka i tak nie dopuszczą do tego aby Łomża zyskała Via Balticę a co najważniejsze to to żeby Łomża nie doczekała się zbyt szybko obwodnicy. Także "pabloz4" może pijany to ja byłem jak głosowałem na Pana Kołakowskiego natomiast to co piszę to ma 0 promili.

Obwodnica Łomży biegnąca z kierunku od Zambrowa do Stawisk (61 i 63) ?

No to jak taka obwodnica to nie ViaB. Bo ew. Via ma biec albo przez Ostrów albo przez Ostrołękę. Jeśli będziemy walczyć o obwodnicę z Zambrowa to automatycznie przestajemy walczyć o Via. No to albo Via (i nie trzeba walczyć o obwodnicę bo ona sie wtedy "automatycznie" należy), albo obwodnica (czyli Via odpuszczamy).

Inna kwestia:
Obwodnica Łomży łącząca Zambrów i Stawiski w naturalny sposób otacza Łomżę od wschodu. Może nie idzie o czyjeś interesy (ziemie na wschodzie). Może idzie o to, żeby taka obwodnica nigdy nie powstała - wszak będzie wiodła przez obszary przyrody chronionej (i jesteśmy tak samo źli jak Białystok, który też chce niszczyć przyrodę). Dzięki temu sprawę obwodnicy będzie można odwlekać w nieskończoność.
Czy o to idzie?

Faktycznie.
Brawo !

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org