Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Jak sobie radzicie z niedoczasem? |
Pytam, bo sama mam z tym ostatnio ogromny problem. Z niczym nie mogę zdążyć, ciągle się spieszę i jestem zmęczona. Bardzo lubię uśmiechnięta być!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Jak sobie radzicie z niedoczasem? |
najlepiej usiąść i na spokojnie wszystko zorganizować, sprawy najważniejsze/priorytetowe jako pierwsze (idealnie jak jeszcze możemy założyć ile czasu możemy na to poświecić). I tak stopniowo od najważniejszych do błachych. Za pierwszy razem może i nie wyjdzie w całości lub części. Ale konsekwencją można osiągnąć dobry \"wynik\" :)
|
|
Na początek proponuję Ci przeczytać taki artykuł. Dowiesz się z niego bardzo wiele. Potem zidentyfikuj tych \"złodziei\" u siebie, załóż sobie cele i wyznacz terminy ich realizacji. Wszystko spisuj w kalendarzu i dokładnie planuj.
|
|
Jak masz czas pisać i zadawac debilne pytania na forum 4lomza to albo jesteś ciamajda i nie umiesz nic zorganizowac to..... Selekcja naturalna :) Łomża leży na Mazowszu !
|
|
Też ciągle cierpiałem na brak czasu. U mnie akurat chodzi o biznes. Nie starczało mi doby na to by wszystko zrobić. Ale nauczyłem się delegować zadania. Prowadzę e-sklep i na początku sam zajmowałem się całym oprogramowaniem, administracją IT. W końcu zdecydowałem się na podjęcie współpracy z ITCenter http://itcenter.pl/oferta/zarzadzanie-systemem-informatycznym/ i nie żałuje, mam więcej czasu na pozyskiwanie klientów a przez to też więcej czasu dla siebie.
|
|
Jak się jest dorosłym człowiekiem to na wszystko brakuje czasu. Zwolnij. tomek1987
|
|
tomek1987 napisał(a): > Jak się jest dorosłym człowiekiem to na wszystko brakuje > czasu. Zwolnij. > Ehh jakby to było takie proste, fakt jest takie że jak się jest w ciągłym biegu to w pewnym momencie robi się straszy chaos, wtedy warto dać sobie chociaż takie 30min żeby usiąść i bez stresu porobić jedno wielkie nic potem zastanowić się szybko co jest ważne a co mniej i zacząć znowu codzienny bieg.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |