Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
ciągłe popuszczanie niemowlęcia |
Witam moja córcia od około 2 tygodnia życia często popuszcza stolec. Jest karmiona wyłącznie piersią i większość kupek jest papkowata, ale raz dziennie zdarzają się wodniste. Popuszcza gdy się przeciąga lub kichnie, czasem nawet jak tylko lezy. Jest to przyczyną odparzeń z którymi wciąż walczę, bo po tygodniu każda maść przestaje działać. Czy można coś zrobić, zeby stolce się unormowały? Czy praca jelit 2 miesięcznego dziecka nie powinna być bardziej unormowana? Może miał ktoś podobny problem?Jak się z nim zmagał? Bo opadają już ręce.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ciągłe popuszczanie niemowlęcia |
PO wprowadzeniu stałych pokarmów tzn innych niż mleko powinno się unormować. Ale to dopiero ok4-5 miesiąca jeśli dobrze pamiętam.
|
|
szukasz porady na forum a nie u specjalisty? gratuluje.........
|
|
Skąd wiesz, że nie była z tym u specjalisty? Nie oceniajmy innych swoją miarą. MIałam podobne problemy i byłam z tym wielokrotnie u pediatry, unormowało się dopiero po wprowadzeniu stałych pokarmów.
|
|
jeśli chodzi o odparzenia to umyj pupcie, osusz, przewietrz czyli nie zakładaj pampersa i po 5-10 min posmaruj delikatnie mąką ziemniaczaną tak, tak mąka jest najlepsza, najlepiej to zrobić płatkiem kosmetycznym delikatnie nie na grubo. DiDi
|
|
Dziękuję za podpowiedzi.Z tą mąką ziemniaczaną też spróbuję (chociaz zastanawia mnie czy to ma takie samo działanie jak puder np nivea).No ale przeraża mnie że jeszcze tyle czasu do tego unormowania :( Do stałych pokarmów jeszcze nam bardzo daleko...:(
|
|
Autor: magia35 (---.113.introlan.pl) Data: 26-03-17 19:01 Skąd wiesz, że nie była z tym u specjalisty? Nie oceniajmy innych swoją miarą. MIałam podobne problemy i byłam z tym wielokrotnie u pediatry, unormowało się dopiero po wprowadzeniu stałych pokarmów. Magia to rzeczywiście masz problem, a co mąż na to???Jak masz teraz z apetytem?
|
|
Mniej wiesz, dłużej żyjesz fanko o przedziwnych skłonnościach do bocianków:)
|
|
Może to nie od odparzeń tylko brzuszko,coś jej nie podchodzi. Proszę spróbować Dicoflor kropelki dwa razy dziennie, to nie zaszkodzi, a może pomóc. Jeśli chodzi o mąkę to trzeba uważać, już dawno nie poleca się dziewczynkom pudru i tego typu rzeczy, chyba,że naprawdę bardzo ostrożnie po trochu jak tu któraś z pań zalecała. U naszej córci na odparzenia pomogła maść Tormentalum i częste wietrzenie.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |